ING Basketbol Süper Ligi'nde son düzlüğe girildi

ING Basketbol Süper Ligi'nde erteleme maçları dahil, geçtiğimiz hafta bazı şeyler netleşti. Beşiktaş Icrypex adını Playoff'a yazdıran 7. takım olurken, Galatasaray'ın küme düşme tehlikesi sona erdi. İşte BSL'de son durum...

ING Basketbol Süper Ligi'nde son düzlüğe girildi
19 Nisan 2021 - 14:26 - Güncelleme: 19 Nisan 2021 - 14:54
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

ING Basketbol Süper Ligi'nde geçtiğimiz hafta, erteleme maçları ile birlikte bazı 29. hafta karşılaşmaları oynandı; çünkü ligin 29. haftasında 4 karşılaşma, Covid-19 vakaları nedeniyle ertelendi. Cuma günü oynanması planlanan Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes karşılaşması, maç günü Fenerbahçe Beko'daki vaka sayılarının 6 oyuncudan fazla olması üzerine ertelendi. Bu maç öncesinde, Empera Halı Gaziantep Basketbol - Bahçeşehir Koleji, OGM Ormanspor - Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş Icrypex - HDI Sigorta Afyon Belediyespor karşılaşmaları da Covid-19 vakaları nedeniyle ertelenmişti.

GENÇ KARA KARTALLAR PLAYOFF'A UÇTU



Hafta içinde, 28. haftanın erteleme karşılaşması olan Beşiktaş Icrypex - Bahçeşehir Koleji maçında Playoff'a katılacak bir takım daha belli oldu. Beşiktaş Icrypex, Şehmus Hazer'in 25 sayı ile yıldızlaştığı karşılaşmada Bahçeşehir Koleji'ni 83-77 mağlup etti. Bu sonuçla Kara Kartallar 16 galibiyete ulaştı. İstanbul ekibi, şu an maç eksiği ve -1 ceza puanı ile 42 puanla 7. sırada. En yakın takipçisi Empera Halı Gaziantep'in 41 puanı bulunurken, 13 galibiyeti ve 15 mağlubiyeti var. Gaziantep her iki maçını kazansa ve Beşiktaş Icrypex kalan tüm maçlarını kaybetse, aynı puanda olacak; ancak aralarında oynanan iki maçı da Beşiktaş Icrypex kazandı. Olası bir üçlü averaj durumunda da Gaziantep'in hem siyah-beyazlı ekibe hem de HDI Sigorta Afyon Belediyespor'a üstünlüğü bulunmuyor. Bu nedenle Beşiktaş Icrypex'in ilk 8'deki yeri garanti oldu. Genç bir kadro ile sezona başlayan Kara Kartallar, sezona 6'da 0 galibiyetle başlamış ve daha sonra çıkışa geçmişti. 

GALATASARAY BÜYÜK TEHLİKEYİ ATLATTI



Lig tarihinde 5 şampiyonluğu bulunan ve 5 yıl önce EuroCup'ta mutlu sona ulaşan Galatasaray, bu sezon küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ancak sarı-kırmızılılar, son 3 maçta önemli galibiyetler aldı ve TBL'ye düşme tehlikesinden kurtuldu. önce sahasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor'u farklı geçen ve daha sonra zorlu Pınar Karşıyaka deplasmanından galibiyet çıkaran Aslanlar, geçtiğimiz cumartesi günü Frutti Extra Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor'un Büyükçekmece'yi 83-70 mağlup etmesi üzerine ligde kalması garanti olmayan İstanbul ekibinin galibiyetten başka bir ihtimali yoktu. Kötü başladığı maçta ikinci çeyrekte toparlanan Galatasaray, rakibini 106-93 yendi. Toplamda 11 galibiyete ulaşan sarı-kırmızılı ekip, -1 ceza puanı olmasına rağmen ligde kalmayı garantiledi. 

FETHİYE VE PETKİM RİSK ALTINDA



ING Basketbol Süper Ligi'nde OGM Ormanspor'dan sonra TBL'ye düşecek ikinci takım, 21 Nisan Çarşamba günü belli olabilir. Galatasaray'ın galibiyeti sonrasında ligden düşme riski iyice artan Lokman Hekim Fetihye Belediyespor'un Türkiye'nin 1 numaralı ligine tutunabilmesi için tek bir ihtimal var; Petkim'in tüm maçlarını kaybetmesi ve HDI Sigorta Afyon Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmadan galip çıkması. Petkimspor, erteleme maçında, 21 Nisan Çarşamba günü Darüşşafaka Tekfen'in İstanbul'da konuğu olacak. İzmir ekibi bu karşılaşmayı kazanırsa, Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ligden düşen diğer takım olacak. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum