RİBAUND | Larkin Çin'de de olmak istedi...

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman: "Tabii ki bu sezonki hedefimiz de geçen yılki başarıyı tekrarlayarak Euroleague'de Final Four'a kalmak. Ama bu yıl en önemli amaç bu başarının bir adım ötesine giderek finalde kaybedilen şampiyonluğa bu kez ulaşmak. Bu başarıya ulaşmak için tüm hamlelerimizi ilmek ilmek örerek planlayacağız."

RİBAUND | Larkin Çin'de de olmak istedi...
07 Ocak 2020 - 18:54 - Güncelleme: 07 Ocak 2020 - 20:13
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman: "Tabii ki bu sezonki hedefimiz de geçen yılki başarıyı tekrarlayarak Euroleague'de Final Four'a kalmak. Ama bu yıl en önemli amaç bu başarının bir adım ötesine giderek finalde kaybedilen şampiyonluğa bu kez ulaşmak. Bu başarıya ulaşmak için tüm hamlelerimizi ilmek ilmek örerek planlayacağız."

-RİBAUND-

Geçen yıldan başlayan EuroLeague dominasyonunuz ile başlasak...

Anadolu Efes'in bu başarısında, iyi bir kadro, iyi bir ekip çalışması ile yapılan doğru ve cesur seçimler yatıyor. Yönetim kurulunun desteği ve iyi çalışma ile yakalanan takım içi uyuma, tüm camianın inancı ve desteğinin gelmesiyle başta EuroLeague olmak üzere bu önemli başarılar geldi.

Geçen yıl kıyısından döndüğünüz EuroLeague şampiyonluğu için bu sezon nelersöylersiniz?

Tabii ki bu sezonki hedefimizde aynı başarıyı tekrarlayarak Euroleague'de Final Four'a kalmak. Ama bu yıl en önemli amaç bu başarının bir adım ötesine giderek finalde kaybedilen şampiyonluğa bu kez ulaşmak. Bu başarıya ulaşmak için tüm hamlelerimizi adım adım düşüneceğiz... Detayların sonucu belirleyeceği bir sezon olacak.

Anadolu Efes'te uzun vade planlarınız için neler söylemek istersiniz?

Ben teknik adam olarak şu an için bir tek konuya odaklandım. Bu takımı getirebileceğim en iyi yere getirmek. Uzun vade planları profesyoneller, kulüp yöneticileri yapar. Ben takımım Anadolu Efes'in başarısı için çalışıyorum.

Anadolu Efes'i ve kulübün kariyerinizdeki önemi için düşünceleriniz neler?

Efes kulübünün benim kariyerim açısından yeri ayrı. Özellikle Aydın Örs'ün ve Pano Natof'un kariyerimin gelişmesinde ve basketbol eğitimini en doğru, disiplinli şekilde almamda çok ciddi
katkıları var. Tabii ki rahmetli Aydan Siyavuş ve bir dönem birlikte çalışma şansına sahip olduğum rahmetli Doğan Hakyemez, Özcan Mutlugil, Çetin Çeki ağabeylerimin desteği de benim için hep çok önemli oldu.

Koçluk kariyerinizde kendinize örnek aldığınız bir antrenör var mı?

Antrenörlüğe başladığımda kendime örnek aldığım isim tabii ki hocam Aydın Örs oldu. Aydın Hocam haricinde yurt dışından idol olarak gösterebileceğim isimler ise Ettore Messina ve Gregg Popovich'tir. Bu 3 isim benim örnek aldığım değerli teknik adamlardır.

Takım parkeye çıktığı zaman sanki 7-8 yıldır birbiriyle oynayan bir oyuncu grubunu izliyormuşuz havası veriyor. Bu uyumun sağlanması
için ne gibi adımlar atıldı?

Bir kere transferde doğru tercihler yaptık. Bu sezon başında da macera aramak yerine kadro istikrarın korunmasını sağladık. Tabii ki tüm bunları ekip çalışmasıyla birlikte hep birlikte gerçekleştirdik.

Transferler yapılırken dikkate aldığınız en önemli unsurlar neler?

Transfer yapılırken en önemli unsurlar; oyuncuların teknik kapasiteleri kadar mental güçleri ve takım olma karakterleridir. Bu arada takım yapılanmasını en iyi şekilde tamamlamak için, birbirini tamamlayan oyuncuların seçilmesi de oldukça önemli...

EFES TARAFTARI BİZDEN KEYİF ALIYOR

Anadolu Efesli taraftarların tribünlere geri dönüşü için düşünceleriniz nelerdir?

Taraftarlarımız bu takımı izlemekten keyif alıyor. Efes taraftarı gelen başarıyı, keyifli atmosferi paylaşmak istiyor ve bu da tribünlerde büyük bir sinerji yaratıyor. Dünyada taraftar sayısı ortalamasını 1 yılda 3 katın üzerine çıkartan az takım vardır, Efes bunu başardı. Bu tamamen oynan basketbolun verdiği keyif sonucu, oyuncularımızın büyük gayreti ile oluşan bir unsur!

Shane Larkin'in günden güne yükselen performansı ile takımın doğru orantıda gelişimini nasıl değerlendirirsiniz?

Shane Larkin ilk geldiği günlerde henüz formda değilken de bu takım geçen yıl çok önemli bir çıkış yakalayarak, EuroLeague'de ilk 4'ün içine doğru yol almaya başlamıştı... Ancak Larkin gibi kapasiteli bir oyuncunun da dahil olmasıyla takımımız gücünü arttırdı ve EuroLeague'de finale kadar gelip, Türkiye'de de şampiyon olarak kulüp tarihinin en başarılı sezonuna imza attık. Efes şu anda da büyük hedefler doğrultusunda yoluna devam ediyor.

LARKIN ÇİN'DE DE OLMAK İSTİYORDU

 

Larkin'in ay yıldızlı formayı giymesi için siz ne düşünüyorsunuz?

Shane Larkin'in Türk Milli Takımı'na çok katkı vereceğini düşünüyorum. Ben onu ilk günden beri bu konuda destekliyorum. Ve geçen mayıs ayında bunu kendisine bizzat öneren de bendim. O da bu isteğini kulüp menajerleri vasıtası ile federasyona bildirdi. Aslında Larkin Çin'deki Dünya Kupası'nda da ay yıldızlı formayı giymeyi istiyordu.

A Milli Takım'dan bu kadar bahsetmişken ayrılık süreciniz için neler söylersiniz? O dönem bir kırgınlığınız oldu mu? Ufuk Sarıca yönetimindeki millilerin Olimpiyat elemelerindeki şansını nasıl buluyorsunuz?

Ben A Milli Takım'da 3 yıl boyunca en zorlu jenerasyon değişiminin başlangıcında görevimi şerefi ile yerine getirmeye çalıştım. Bu dönemde 2014 Dünya Şampiyonası'nda İspanya'da milli takımı çeyrek final oynatıp, Dünya 7/8'inciliği aldım. Sonraki dönemlerde tüm engellemelere ve tacizlere karşı elimden gelenin en iyisini yaptım. Ve görev süremin bitiminde Federasyon'un bana hem Galatasaray hem de A Milli Takımı çalıştıramazsın deklarasyonu sonrası kontratımı uzatmadım.
Bu konuda kimseye kırgınlığım yok, o günkü süreç böyle işledi. Yeni Federasyon seçildikten sonra Hidayet Türkoğlu Yönetimi'nin kendi hocasını seçme hakkı hepimizin saygı duyması gereken bir husus. Ancak o dönemde Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan'ın bana karşı yapmış oldukları saygısız yaklaşım sadece benim çok ayıpladığım ve yıllarca hocalıklarını yaptığım, çok da sevdiğim 2 değerli kardeşimden beklemediğim bir tutumdu.
Ufuk Sarıca iyi arkadaşım, uzun yıllar hem kulüp takımlarında, hem de A Milli Takım'da birlikte de çalıştık. Onun antrenörlüğünü de çok beğeniyorum ve onun başarılı olup Türk Milli Takımı'nı Olimpiyatlara taşıyacağına inancım var. Çok iyi bir kadromuz ve teknik ekibimiz var. Olimpiyat yolunda Tüm Türkiye onlara destek olmaya hazır. İnşallah Olimpiyatlar'a kalacağız.

Son olarak NBA'den hangi takımı örnek alıyorsunuz?

NBA'de en beğendiğim takım Golden State Warriors. Tabii ki bu sezonki performansı hariç, son 3 sezondur Golden State Warriors'u beğeniyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum