Potanın Kartalları play-in hakkını kazandı

Basketbol Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş Icrypex H Grubu’nun son maçında EWE Baskets Oldenburg’u mağlup ederek gruptan çıktı, play-in turuna katılmaya hak kazandı.

Potanın Kartalları play-in hakkını kazandı
21 Aralık 2021 - 22:29
Siyah beyazlılar maça; Kenan Sipahi, Isaiah Whitehead, Trevon Bluiett, Rondae Hollis-Jefferson ve Furkan Haltalı ile başladı. İlk çeyreği 21-19 önde geçen Beşiktaş, ilk yarıyı 39-37 önde tamamladı. Final periyoduna 57-54 önde giden Potanın Kartalları, salondan 88-72 galip ayrıldı. Maçtaki en skorer oyuncu19 sayı ile Trevon Bluiett olurken, onu 17 sayıyla Kenan Sipahi ve 16 sayıyla Egehan Arna takip etti.

Oldenburg koçu Mladen Drijenčić’in açıklamaları şu şekildeydi:“Öncelikle Beşiktaş‘ı galibiyetlerinden ötürü tebrik ederim. Hak ettiler ve kazandılar.Aslında ilk üç çeyrek maçın içindeydik fakat dördüncü çeyreği 31-18 kaybettik. İyi hücum edemedik, şutlarımız girmedi, kontrolü kaybettik.Beşiktaş %53 ile üçlük atarken biz %24’te kaldık. Maçı kaybetmemizin nedenlerinden biri buydu.”

Beşiktaş Icrypex’in EWE Baskets Oldenburg’u devirerek Play-in’e kalma hakkı kazandığı maçın ardından konuşan koç Ahmet Kandemir, şu açıklamaları yaptı:“Birbirine çok yakın, herkesin birinci  ya da sonuncu olabileceği bir grupta yer aldık. Bence grupta birinci de olabilirdik ancak bugün kazanarak üçüncü bitirmeye hak kazanacağız. Şimdi, TOP16’da yer almak için Play-in oynayacağız ve rakibimiz yarın belli olacak. Şu ana kadar deplasmanda oynadığımız tüm maçları dolu salonlarda oynadık. İçeride oynadığımız üç maçta ise durum böyle olmadı. Beşiktaş Icrypex takımı, salonu doldurup dolu taraftara karşı oynarsa daha iyi olacaktır. Taraftarlar tarafından haklı eleştiriler olabilir fakat biz de destek bekliyoruz.”



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum