Pınar Karşıyaka son anda kazandı

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, sahasında Polonya temsilcisi Arged BM Stal'ı 80-77 yendi.

Pınar Karşıyaka son anda kazandı
13 Ekim 2021 - 23:36
FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu’na İsrail deplasmanındaki Hapoel Jerusalem galibiyetiyle başlayan Pınar Karşıyaka, evinde ilk yarısını 14 sayı farkla geride kapattığı maçta Stal Ostrow’u son periyotta mağlup ederek 2’de 2 yaptı.Karşıyaka, devre arasına 14 sayı geride girdiği karşılaşmayı 80-77’lik skorla kazandı.Bu sonuçla birlikte Karşıyaka, grupta oynadığı 2. maçı da kazanırken Ostrow galibiyetle tanışamadı.

Karşıyaka’da Bonzie Colson, 18 sayı-7 ribaund -5 asist ile  takımının en skorer ismi oldu. Semih Erden, 17 sayı ve 5 ribaund ile oynadı. Michael Roll 14 sayılık katkı verirken Can Korkmaz da 10 sayı üretti.Konuk ekipte James Palmer Jr. 21 sayı-7 ribaund ile maçın en skorer ismi olurken Trey Drechsel de 12 sayı -7 ribaund kaydetti. Michael Young da 9 sayı-12 asist- 6 ribaund ile etkili olan bir diğer isimdi.

Maçtan sonra Koç Ufuk Sarıca'nın açıklamaları şöyleydi: “Çok zor bir maç oldu. Ostrow geçen haftada İspanya’da Manresa’ya son 2-3 dakikada kaybetmişti 5 sayı farkla. Ben bunu biliyordum, oyuncularıma anlatmaya çalıştım. Üst üste gelen galibiyetler  belki  Anadolu Efes’e kaybettik ama- bizi rahatlattı. Tony’nin sakatlığı bizi etkiledi. Ancak ondan da öte ilk yarı konuştuğumuz şeyleri düzgün yapamadık. Aslında ilk yarı hiçbir şey yapmadık desem daha doğru olacak. Çok top kaybı yaptık, 51 sayıya izin verdik.

İkinci yarı müdafaa kısmını düzelttik. 26 sayıda tuttuk rakibi. Çok ters bir düzende oynuyorlar. Alan savunmasında çemberi koruyacak oyuncuları yok ama… Salonumuz full değildi belki ama taraftarla oynama becerimizi de geliştirmemiz lazım. Yaklaşık 1.5 senedir taraftarsız oynuyoruz, bu da oyuncuları etkiliyor. Her topu son top gibi oynamamak lazım. Biz bir bölümde acele ettik, bu acele ettiğimiz bölümde. Bu bölümde de potamızda sayılar bulduk. Ancak kötü oynadığımız günde de maçı çevirmek önemli. Jerusalem deplasmanındaki galibiyetin anlam kazanması için içerdeki maçları kazanmamız lazım. Kenardan gelen Can bize çok önemli katkı verdi. Semih’in faulleri atamamasına rağmen özellikle içerde, potaya gittiğimiz sürelerde bize çok önemli katkı verdi. Savunmada blokları da çok iyidi. Böyle bir günde kazanmak önemli.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum