NEF SÖYLEŞİLERİ | Mahir Ağva & Raymar Morgan

2020-21 sezonunda Pınar Karşıyaka forması ile Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Mahir Ağva ve Raymar Morgan, bu sezon Galatasaray NEF'te yarım kalan Avrupa şampiyonluğu özlemini dindirmeye çalışacak...

NEF SÖYLEŞİLERİ | Mahir Ağva & Raymar Morgan
02 Ekim 2022 - 11:49 - Güncelleme: 02 Ekim 2022 - 16:48

RÖPORTAJ: BERTAN ERMAN


 
Geçen sezon yeniden çıkışa geçen ve Basketbol Süper Ligi’nde son EuroLeague şampiyonu Anadolu Efes’i 5 maçlık seride elemeye çok yaklaşan Galatasaray NEF, 2022-2023 sezonunda hedef yükseltti ve buna göre bir yeni kadro oluşturdu... 2020-2021 sezonunda Pınar Karşıyaka forması ile FIBA Şampiyonlar Ligi’nde, birlikte final oynayan; ama mutlu sona ulaşamayan Mahir Ağva ve Raymar Morgan, bir sezon aranın ardından yine takım arkadaşı oldu. Yeniden bir araya gelen Mahir ve Morgan, sarı kırmızılı forma ile kendileri adına yarım kalan işi tamamlamayı ve Galatasaray NEF’e ikinci Avrupa kupasını kazandırmak istiyor.
 
GURBET SONA ERDİ
MAHİR AĞVA

 
Almanya’nın Reutlingen kentinde doğan Mahir Ağva, çocukluğundan beri Galatasaray aşkı ile büyümüş bir isim. Profesyonel kariyerinde ilk defa 2019-20 sezonunda Darüşşafaka’ya transfer olarak Türkiye’ye gelen Mahir, son 2 sezon Pınar Karşıyaka’da forma giydi ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde final, Basketbol Süper Ligi’nde yarı final gördü. Bu sezon çocukluk aşkı Galatasaray NEF’e transfer olan 26 yaşındaki pivot, sarı kırmızılı forma ile başarılı olmanın hedefiyle hazırlanıyor... Gelin sözü Mahir'e bırakalım...
 
"Benim bütün ailem Galatasaraylı. Almanya’da Galatasaray’ın popülaritesi çok yüksek. Ben Stuttgart’ta kalıyordum. Orada çok Galatasaray taraftarı var. Caddede gezerken taraftarlar, bana 'Galatasarayımız'a hoş geldin' diyorlar. Futbolu, basketbolu, voleybolu yakından takip ediyorlar, taraftarların ilgisi beni çok mutlu etti.
 
Önceden Galatasaray’a karşı oynarken çok heyecanlıydım. Çok iyi hatırlıyorum; sarı kırmızılılara karşı ilk kez Daçka’da oynamıştım. Ailem de buradaydı. Tabii ki Karşıyaka’da da Galatasaray'a karşı oynarken çok güzel bir atmosfer oluyordu. Galatasaray NEF'te olduğum için çok mutluyum. İnşallah çok güzel bir sezon olur. Karşıyaka’da oynadığım dönemden iki takım arkadaşım var burada. Transfer döneminde Yunus Ağabey ile (Sonsırma) konuşmuştum. 'Şu an ne durumdasın? İmza attın mı?' diye sordu… Sonra da Raymar ile konuştuk. Raymar Morgan bana, “Birlikte final kaybettik. İnşallah bu sene Galatasaray NEF'te şampiyon oluruz” dedi. O finali kaybettiğimiz için çok üzülmüştük.
 
Raymar Morgan ile daha önce Almanya’da karşılaşmıştık. O Ulm’de ve Göttingen’de oynarken ben 19-20 yaşındaydım. Orada MVP olmuştu. Çok sevdiğim bir oyuncu. Geçen sene sakatlığından dolayı maçlara çıkamadı; ama şu anda durumu çok iyi... Raymar takımı taşıyabilen bir oyuncu. İki sene önce bunu Karşıyaka’da yaptı, bizi Şampiyonlar Ligi’nde finale kadar taşıdı. Sakatlığına rağmen oynadı. İnanılmazdı… Hiç pes etmeyen, mücadeleci bir oyuncu.
 
Bu sene yeni bir şans… Çok iyi bir kadromuz var. Turgay Ağabey’in de (Zeytingöz) söylediği gibi hedefimiz Final Four ve şampiyonluk. Başkanımız Dursun Özbek de bu sene şampiyonluk hedeflediklerini söyledi. Onun için mücadelemizi vereceğiz. İnşallah hepimiz sezon sonunda sağlıklı kalıp şampiyonluk yaşarız.


 
TERİM BELGESELİ'NDE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU
 
Fatih Terim’in belgeselinde UEFA Kupası Finali’ni izledim. İnanılmaz zaten. Penaltılarda kazanılan bir final. Ben o zamanlar çok küçüktüm. O yüzden hatırlamıyorum ama yayınlanır yayınlanmaz izledim. Tabii ki onu izlerken de heyecanlandım. Tüylerim diken diken oldu.
 
Oyuncu olarak her zaman katkı vermek istiyorsun. Her sezon uzun bir maraton. Çalışmak, sağlıklı kalmak önemli. Sıramı bekleyeceğim. Süre alıp oynarsam da her zaman sahada mücadelemi vereceğim.
 
Bu arada yazın Almanya’ya gidecektim. Havalimanında Business Lounge’ta da Erden Ağabey’i (Timur) gördüm. O zaman da Galatasaray NEF’e yeni transfer olmuştum. “Merhaba Erden Ağabey! Galatasaray’a yeni transfer oldum” dedim. O da, “Haberim var Mahir. Hoş geldin Galatasarayımız’a” dedi. Çok fazla konuşamadık. Uçağıma geç kalıyordum. NEF çok büyük bir marka. Erden Ağabey de çok büyük bir isim. İnşallah hep birlikte güzel bir sezon geçiririz.
 
Basketboldaki hedeflerimize geri dönersek, işimiz kolay değil. Öncelikle sağlıklı kalmak önemli. İkinci bir Avrupa kupasını kazanmayı hedefliyoruz. Galatasaray çok büyük bir camia ve bu sene inşallah başarılı olur, Avrupa’da yine bir şampiyonluk yaşarız.
 
MAHİR AĞVA
TİPLEME

- En beğendiğin koç?
- Gregg Popovich
- En beğendiğin oyuncu? 
- Dirk Nowitzki
- En iyi ilk 5'in? 
- Michael Jordan, Kobe Bryant, LeBron James, Dirk Nowitzki, Shaquille O’Neal
- En zorlu deplasman? 
- Partizan
- Tek kelime ile Galatasaray NEF...
- Şampiyon
 
MAHİR AĞVA
Doğum tarihi. 26 Haziran 1996
Uyruk: Türk-Alman
Boy: 2.06 m
Pozisyon: Pivot

KARİYERİ
2013–2016 Tigers Tübingen
2014–2015 Ehingen Urspring (Kiralık)
2016–2017 Frankfurt Skyliners
2017–2019 Gießen 46ers
2019–2020 Darüşşafaka
2020–2022 Pınar Karşıyaka
2022- Galatasaray NEF
 


KARARLI
RAYMAR MORGAN

 
"Takım olarak hedefimiz, bu sezon FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak… Biz buna eminiz ve kararlıyız. Bunun için mücadele vereceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp finale kalmak ve şampiyonluk için fırsatları değerlendirmek istiyoruz."
 
Türk basketboluna aşina olan tecrübeli pota altı oyuncusu Raymar Morgan, ülkemizde Tofaş ile Basketbol Süper Ligi’nde, Pınar Karşıyaka ile FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı göstermişti. Geçen sezon THY EuroLeague takımlarından LDLC ASVEL’e transfer olan Morgan, yaşadığı sakatlıktan dolayı sadece bir EuroLeague maçında forma giydi. Basketbola aç olan Morgan, Galatasaray NEF ile birlikte yeniden yükselişe odaklanmış durumda… Söz sırası şimdi Raymar Morgan'da...
 
"Galatasaray çok büyük bir tarihe sahip. Birçok mükemmel geleneği olan bir kulüp. Herkes biliyor ki geçen sezon çok fazla oynayamadım sakatlığım yüzünden. Sahaya geri dönmek ve yeniden basketbol oynamak beni heyecanlandırıyor. Neler hissettiğimin pek bir önemi yok; ama burada basketbol oynayacağım için çok heyecanlıyım.
 
Galatasaray NEF olarak hedefimiz, bu sezon FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak… Biz buna eminiz ve kararlıyız. Bunun için mücadele vereceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapıp finale kalmak ve şampiyonluk için fırsatları değerlendirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’ndeki grubumuzu beğeniyorum. Öncelikle buradan çıkıp emin adımlarla ilerlemek istiyoruz.
 
İki sezon önce Şampiyonlar Ligi’ni finalde kaybettiğimde bunun üzerinde çok fazla durmamıştık ve Basketbol Süper Ligi’ndeki hedefimize odaklanmıştık. Her sezon olduğu gibi bu sezon da yeni bir yıl. Yeni bir takım, yeni isimler, yeni hedefler. Hepimiz bu sezona odaklandık, hedeflerimize kilitlendik. Her geçen gün oyunumuzu geliştiriyoruz.
 
Galatasaray taraftarı, Avrupa’nın en iyi taraftarlarından... Özellikle büyük maçlarda, tribünlerin tamamını doldurup Avrupa’nın en gürültülü arenasını oluşturuyorlar ve takımlarına destek veriyorlar. Burada olmanın en güzel yanlarından biri de bu mükemmel taraftarlarla birlikte basketbol oynamak olacak. Umarım hep birlikte çok güzel şeyler başarırız.
 
Gerçek anlamda bireysel hedeflerim yok ama şöyle söyleyebilirim; benim hedefim, takım arkadaşlarımla birlikte kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak ve başarıdan başarıya koşmak. Ben de bu başarılarda Galatasaray NEF adına elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağım. Benim bireysel hedefim, her geçen gün daha da iyiye gitmek olur. Her geçen gün daha iyi olabilirsem ve takıma istediğim katkıyı verebilirsem, bu beni mutlu edecektir.
 
Sponsorumuz NEF için maddi ve manevi anlamda önemli bir destek verdiklerini söyleyebilirim. Benim işim basketbol oynamak ve bu takımın başarılı olması için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım."
 
TİPLEME
RAYMAR MORGAN
- En beğendiğin koç? 

- Tom Izzo
- En beğendiğin oyuncu? 
- Michael Jordan
- En iyi 5'in? 
- Stephen Curry, Kobe Bryant, LeBron James, Tim Duncan, Shaquille O’Neal
- En zorlu deplasmanlar? 
- Olympiacos ve Panathinaikos
- Tek kelime ile Galatasaray NEF... 
- Aslanlar
 
RAYMAR MORGAN
Doğum tarihi: 8 Ağustos 1988
Uyruk: ABD
Boy: 2.02 m
Pozisyon: Uzun Forvet-Pivot

KARİYERİ
2010–2011 Maccabi Rishon LeZion
2011 / 2020–2021 Pınar Karşıyaka
2011–2012 Ironi Ashkelon
2012–2013 Barak Netanya
2014–2015 BG Göttingen
2015 Panathinaikos
2015–2017 Ratiopharm Ulm
2017–2018 Tofaş
2018–2020 UNICS Kazan
2021–2022 ASVEL Villeurbanne
2022– Galatasaray NEF


YORUMLAR

  • 0 Yorum