İmza | Burak Eşlik & Zafer Aktaş

Yeni sezona yenilenen kadrosuyla girmeye hazırlanan Yukatel Merkezefendi Denizli Basket Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) kalıcı olmak için önemli adımlar atıp bunların da karşılığını alabilen sayılı yeni ekiplerden biri. Koç Zafer Aktaş'tan belki de en kritik sezon olan geçtiğimiz sezonda kritik virajı başarıyla geçmeleri hakkında önemli açıklamalar alırken, yeni sezondaki hedefleri hakkında da konuştuk. Geçtiğimiz sezonu Misli.com TBL ekiplerinden başarıyla geçiren yeni transfer Burak Eşlik'le ise transfer süreci ve yeni sezon hedeflerini anlattı.

İmza | Burak Eşlik & Zafer Aktaş
02 Ekim 2022 - 11:56
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ
 
YÜKSELİŞ
BURAK EŞLİK

 
"Hedefim geçen seneki Misli.com TBL tecrübesi sonrası bu sene tekrar Basketbol Süper Ligi'ne dönmüşken kişisel anlamda aldığım süreleri en iyi şekilde değerlendirip önemli bir role sahip olup takımıma en iyi şekilde yardımcı olmak."
 
Basketbola 8 sınıfta başladım. Onun öncesinde ise yaklaşık 7-8 yıl Galatasaray’ın altyapısında futbol oynamaktaydım. O dönem Galatasaray'ın küçük takım antrenörü Hasan Serbest Ağabey'in beni futbol idmanlarında izleyip, her antrenman sonrası basketbola başlamam konusunda ısrar etmesi sonucunda sarı kırmızılılarda basketbola başlamaya karar verdim. Daha sonrasında birkaç yıl futbol ve basketbolu birlikte oynadım. Tercih zamanım geldiğinde ise kalbimin sesini dinleyerek basketbolu seçtim.
 
Samsun'un bendeki yeri gerçekten ayrı. Çünkü geçen sezon benim için hem kişisel hem takım anlamında çok güzel bir yıl oldu. Tabii ki şampiyonluk ile süsleyebilseydik çok daha iyi olacaktı; ama genele baktığınız zaman hem takım arkadaşlarım ile olan kimyamız hem staff ile olan ilişkilerimiz çok iyiydi. Bu da sahaya bir şekilde yansıdı. Benim adıma ABD'den geldikten sonra ilk defa ciddi sorumluluk aldığım, özellikle ofansif anlamda rolümün büyük olduğu bir seneydi.
 
Potansiyelimi göstermek için yapmış olduğum bu seçimde antrenörlerim ve takım arkadaşlarımın da yardımı ile özel bir sezon geçirdim. Geçtiğimiz sezonu Samsunspor formasıyla misli.com TBL'de geçirmek BSL'de bana verilen rolden çok daha fazlasını hak ettiğimi düşündüğüm ve potansiyelimi tam anlamıyla göstermek için yapmış olduğum bir seçimdi.
 
Hangi seviye veya kimin karşısında olursa olsun benim yapabileceklerimden herhangi bir şüphem yok. Ama dediğim gibi istediğim ve hak ettiğim rolü kazanmak için misli.com. TBL'nin yolunu tutmuştum. Geçen sene Samsunspor'daki şehir takımı tecrübemden sonra Yukatel Merkezefendi gibi yine bir şehir takımında oynayacak olmak, benim için heyecan vericiydi... Aynı zamanda Denizli basketbol organizasyonunun profesyonelliği de seçimimi yapmamda büyük bir etkendi.
 
Altyapı ve ABD lise & kolej basketbolundaki dönemlerimden bu yana hep sorumluluk alan bir oyuncu oldum. Hedefim geçen seneki misli.com TBL tecrübesi sonrası bu sene tekrar Süper Lig'e dönmüşken kişisel anlamda aldığım süreleri en iyi şekilde değerlendirip, önemli bir role sahip olup takımıma en iyi şekilde yardımcı olmak.
 
Takımdaki ortam gayet iyi. Özellikle yabancılar ve Türkler arasında saha içi ve saha dışında olmak üzere güzel bir uyum var. Ağustosun başından beri çok sıkı çalışıyoruz ve inşallah bunun karşılığını alacağız. Ben de geçen seneki performansımın üstüne koyarak devam etmek istiyorum. Takım ile birlikte belirtilen hedef doğrultusunda elimden gelenin en iyisini yapıp, potansiyelimin en üst seviyesinde oynamak kendimden beklentilerim arasında...
 
Open Court ve bire bir oyunum kendimde beğendiğim güçlü özelliklerimden bazıları. Her sezon basketbolumu geliştirmek için önemli adımlar attığımı düşünüyorum. Avrupa basketbolunu öğrenmek ABD'den geldikten sonra biraz zaman aldı ve hâlâ sıkıntılarım olabiliyor. Ama dediğim gibi bunun üzerinde çok çalışıyorum... Hem saha içinde hem de saha dışında maç izleyerek ne yapmam gerektiği konusunda bilgiler ediniyorum.
 
Hedefim Burak Eşlik olarak potansiyelimin en üst seviyesine ulaşıp en iyi basketbolumu oynamak. Her geçen sezon üstüne koyarak hayal ettiğim ve hak ettiğimi düşündüğüm basketbolu yüksek seviyelerde oynamak hayalim.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- İlker Salman
- En beğendiğin oyuncu? 
- Marlain Veal
- En iyi ilk 5'in? 
- Sarunas Vasilauskas, Jean Salumu, Osiris Eldridge, Caleb Green, Landry Nnoko
- En zorlu deplasman? 
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket...
- Yardımsever
 


DURMAKSIZIN
ZAFER AKTAŞ

 
"Enerjimizi yüksek tutmaya çalışacağız ki bu bizim en önemli silahımız olmak zorunda. Tecrübe eksikliğimizi enerjimizle ve takım kimyamızın bize verdiği özgüvenle kapatmaya çalışacağız."
 
Kadro yapılanmasının temelinde önce potansiyeli olan genç ya da kariyerinde tekrar yükseliş arayan oyuncularımıza şans verme anlayışı var. Bir diğer konu da bizim gibi kulüplerin yatırımlarına devam edebilmesi, sürdürülebilir bir finansal yapıya sahip olması.
 
Genç bir ekibiz. Enerjimizi yüksek tutmaya çalışacağız ki, bu bizim en önemli silahımız olmak zorunda. Tecrübe eksikliğimizi enerjimizle ve takım kimyamızın bize verdiği özgüvenle kapatmaya çalışacağız. Zaman içinde tecrübemiz artacak. Bizim için tek bir plan var o da çok çalışmak.
 
Yerli oyuncularımızı belirttiğim gibi potansiyeli olan genç ya da kariyerinde tekrar yükseliş arayan oyunculardan seçtik. Bu isimler aynı zamanda çok ciddi fiyat artışı olan oyuncu piyasasında bütçemize uygun olanlardan... Mesela Arca Tülüoğlu benim çok inandığım bir oyuncu, geçen sene kendini misli.com Türkiye Basketbol Ligi'nde kendini ispat etti, şimdi Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ispat etme zamanı.
 
Kulübümüz çok kısa sürede Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi seviyesine geldi ve orada da ilk senesinde kalmayı başardı. Bence bunun en önemli sebebi yöneticilerimizin yaratmış olduğu aile ortamı. Böyle bir ortamda da yeni oyuncular, tabii ki adaptasyon sorunu yaşamıyor. Şehrin her alanında takımın etkisini hissetmek mümkün.
 
Merkezefendi Belediyesi'nin ve sponsorumuz Yukatel'in çok önemli destekleri var. Öncelikli hedefimiz taraftarımıza layık olabilmek, onlara savaşan mücadele eden bir takım izlettirmek, sonra da bu çok zorlu ligde kalmayı başarıp, çıkabilirsek daha yukarı sıralara çıkabilmek. Ben takımımda bu potansiyeli fazlasıyla görüyorum. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz oyuncu? 

- Vasilije Micic
- En iyi ilk 5'iniz?
- Vasilije Micic-Buğrahan Tuncer - Egehan Arna - Kerry Blackshear - Alpha Kaba
- En zorlu deplasman? 
- Frutti Extra Bursaspor
- Tek kelime ile Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket...
- Kararlılık

YORUMLAR

  • 0 Yorum