NEF SÖYLEŞİLERİ | Cenk Akyol

"Galatasarayımız bu sezon; NEF sponsorluğunda ve taraftarın desteğiyle güzel bir enerji yakaladı. Bu yardımlaşma ve dayanışma istikrarlı bir şekilde devam ederse Galatasaray NEF’in tekrar Türkiye ve Avrupa’da kupalar kazanacağı günlerin çok uzak olmadığını düşünüyorum." 

NEF SÖYLEŞİLERİ | Cenk Akyol
02 Ağustos 2022 - 11:53 - Güncelleme: 02 Ağustos 2022 - 16:46
RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR


 
- Oyunculuk kariyerinde pek çok farklı takım, farklı lig tecrübe ettin. Aynı zamanda A Milli Takım'da da özel başarılara imza atan jenerasyondaydın. Kariyerine dönüp baktığında her anlamda istediğin gibi bir kariyer miydi; yoksa 'keşkeler'in oldu mu? 

 
- Uzun yıllar Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde ve A Milli Takım'da oynadım. Bir sezon da oyunculuk kariyerimi yurt dışında devam ettirdim (2009-10 Air Avellino / İtalya) ve bu pek uzun sürmedi...
 
Açıkçası kariyerime dönüp baktığımda yurt dışında uzun yıllar oynayabilirdim diye düşünüyordum. Belki bunu yani yurt dışında daha uzun süre forma giyme isteğimi, keşkem olarak söyleyebilirim... Bunun haricinde basketbol özelinde keşke şunu da yapmalıydım diyebileceğim bir şey yok. Aksine çok değerli koçlar, oyuncular ve yöneticilerle beraber çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum.
 
YUVAYA DÖNMEK BÜYÜK MUTLULUK
 
- Yıllar sonra tekrar Galatasaray'a bu kez bençte dönmek nasıl hissettirdi?

 
- Galatasaray NEF’e tekrar dönmüş olmak benim için çok büyük mutluluk… Geçen sezon başında koç Ekrem Memnun’un teknik ekibinde göreve başlayıp tekrar sarı kırmızılı taraftarların önünde bençte olmak benim için çok heyecanlıydı. Büyük Galatasaray taraftarının önünde sahaya çıkmak benim için her zaman gurur vericiydi... 
 
Taraftarımızın ve yönetimimizin bütün sezon boyunca desteklerini görmek ve daha önce sarı kırmızılı renklerle hiç ayrılık yaşanmamış gibi hissetmek ayrı bir mutluluktu...
 
PISTIOLIS İLE TAKIMIN ÖZGÜVENİ ARTTI
 
- Andreas Pistoilis takımın başına gelmesiyle Galatasaray NEF olarak büyük bir ivme yakalandı ve ING Basketbol Süper Ligi'nde galibiyet serileri geldi. Pistiolis'in oyun sistemi ve felsefesi hakkında neler söylemek istersiniz? 

 
- Bu sezon Andreas Pistiolis’in takımın başına gelmesiyle Galatasaray NEF olarak büyük bir ivme yakaladık. Üst üste galibiyet serileri ile oyuncuların ve ekibin ayrı bir özgüveni oluştu. Galibiyet aldıkça oyuncuların moral ve motivasyonları arttı. 
 
Andreas Pistiolis’in gelişiyle takım kimliğini tekrardan hatırladı. Bu değişim oyuncuların özgüvenlerini kazanmalarına yardımcı oldu. Galibiyetler gelmeye başladıkça sezon sonu olmasına rağmen roller iyice yerine oturdu. Isaiah Canaan’ın takıma katılması, takım oyununun gelişiminde büyük rol oynadı. 
 
Pistiolis takım savunmasında hiçbir zaman sertlikten taviz vermiyor. Hücumda ise organizasyonun ve planın dışına çok çıkmıyor. Hücum sistemi ve oyun felsefesini uygularken basketbolcuların inisiyatif kullanmalarına izin vererek takımı yönetiyor.


 
GALATASARAY İLE NEF GÜZEL BİR ENERJİ YAKALADI
 
- NEF ile olan iş birliği ve geçen sezonki basketbol yapılanması için neler söylersin?

 
- Galatasarayımız bu sezon; NEF sponsorluğunda ve taraftarın desteğiyle güzel bir enerji yakaladı. Bu yardımlaşma ve dayanışma istikrarlı bir şekilde devam ederse Galatasaray NEF’in tekrar Türkiye ve Avrupa’da kupalar kazanacağı günlerin çok uzak olmadığını düşünüyorum. 
 
- Oyunculuk döneminde; şutları ile öne çıkmış bir yıldız olarak, antrenör olarak bireysel oyuncu gelişiminde nasıl bir yöntem izliyorsunuz? Farklı şut antrenman metotların var mı?  
 
- Koç olarak oyuncuların şut gelişimine önem veriyorum ve onların gelişimini ve özgüvenlerini kaybetmemeleri şut konusunda en önemli şey… Bunun yanında oyuncu gelişiminde öğrenilen hareketin tekrar ve detaylarına çok çalışmak gerekiyor. Antrenmanlarda disiplinli bir şekilde maç temposunda atılan şutlar oyuncuya her zaman artı bir değer katar.
 
İLK HEDEFİM BAŞANTRENÖR OLMAK
 
- Cenk Akyol'un antrenör olarak kariyer hedef ve planlarında neler var?

 
- Kariyer hedef ve planlarımda; doğru yerde ve doğru zamanda ilk hedef olarak head coach (başantrenör) olmayı planlıyorum. Daha sonrasında kariyerime yurt dışında devam etmeyi düşünüyorum. 


 
- Üst düzey bir sporcu Naz Aydemir Akyol ile evlisin. Çocuğunuz Pamir bu durumda basketbolcu mu olacak voleybolcu mu? Kim daha baskın çıkacak?

 
- Oğlumuz Pamir büyüdüğü zaman kendi kararlarını kendi verecektir. Naz ve ben kendisine doğru yol göstermede diğer ebeveynler gibi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?
- Ergin Ataman
- En beğendiğin oyuncu?
- Vasilije Micic
- Birlikte oynadığın en iyi 5?
- Ender Arslan - Trajan Langdon - David Hawkins - Kaya Peker - Boniface N'Dong
- En zorlu deplasman?
- Maccabi Tel Aviv
- Tek kelime ile Galatasaray NEF
- Birliktelik

YORUMLAR

  • 0 Yorum