NEF SÖYLEŞİLERİ | Angelo Caloiaro

"Sahada takımımın kazanması için elimden geleni yapıyorum. Galatasaray NEF olarak zaman zaman iniş ve çıkışlar yaşıyor olsak da sezon, uzun ve yorucu... Önemli olan kontrolü kaybetmeden bu zor süreçlerin üstesinden gelmek."

NEF SÖYLEŞİLERİ | Angelo Caloiaro
03 Şubat 2023 - 13:04
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ


 
- Kaliforniya doğumlusun ve NCAA macerandan sonra kariyerine Avrupa'da devam ediyorsun. NCAA'den Avrupa basketboluna geçişin ilk zamanlarında zorlandın mı? Senin için süreç nasıldı?

 
- Kaliforniya doğup büyüdüğüm yerden bir saat kadar uzaklıktaydı. Ben eğitimimi de San Francisco Üniversitesi'nde tamamladım... Bu yüzden ben NCAA'deyken de her zaman evdeydim diyebilirim. Hafta sonları ya da izin günlerimizde ailemin yanına gidiyordum. Onlar da aynı şekilde beni desteklemeye geliyorlardı; ama NCAA sonrası kariyerime Avrupa'da devam etmem beni bu anlamda zorladı. 
 
Yıllarca aileme bu kadar yakınken, şimdi bu denli uzakta olmak... Bu basketbol oynarken sanırım beni en çok zorlayan şey oldu. Oyundan ziyade onların yokluğu benim için zordu; ama bunu artık aştım. Basketbolum, başardıklarım ve sahada yapabildiklerimi gördükçe bu zorluğun üstesinden geldim.
 
- Kariyerin boyunca daha önce Bulgaristan, Almanya ve İspanya gibi birçok Avrupa ülkesinde oynadığını görüyoruz. Farklı kültürler ve basketbol kalitelerinin büyük değişim gösterdiği bu ülkelerde oynamak senin için nasıl tecrübelerdi?
 
- Evet, Avrupa'da pek çok farklı ülkede oynadım. Birbirine benzer ya da yakın olmayan kültürleri de bu vesileyle gördüm, öğrendim. Bu deneyimlerinin hepsinin de yeri bende farklı, yaşadığım bu tecrübelerden çok fazla şey öğrendim. Ben zaten yeni bir ortama uyum sağlamakta zorlanmam. Basketbol oynadığım bu ülkelerde de aynı şekilde zorlanmadım. Şanslıyım ki gittiğim her ülkede ve formasını giydiğim tüm takımlarda iyi ilişkiler kurdum ve mutlu ayrılıklar yaşadım. Bu kulüplerde edindiğim tecrübelerin, dünyayı farklı bakış açılarından görmem için bana çok büyük katkısı oldu.
 


GALATASARAY NEF'İN TEKLİFİNİ DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİM
 
- Seni ülkemizde ilk olarak Büyükçekmece'de ve Banvit'te izledik. Galatasaray NEF'i tercih etmende Türkiye'deki sezonlarının etkisi oldu mu?

 
- Bu tercihi yapmamda ligi daha önce tanımamın kesinlikle doğrudan katkısı oldu. Söylediğiniz gibi burada Büyükçekmece ve Banvit formalarını giymiştim. Bu ülkeyi gerçekten çok seviyorum, İstanbul çok güzel bir şehir ve Galatasaray NEF gibi değerli organizasyona dahil olmak... Bu gerçekten çok istediğim bir ortam ve burada olmak için, gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Bu yüzden benim açımdan Galatasaray'a gelmek için tercih yapmak hiç zor olmadı. Şu an burada oynamaktan ve sarı kırmızılı formayı giymekten son derece mutluyum.
 
- Aslında transfer sürecinle ilgili merak ettiğim bir detay daha var. 2018-2022 yılları arasında Maccabi forması giydin ve EuroLeague'de mücadele ettin. O arenadaki mücadeleyi arıyor musun? Basketbol Şampiyonlar Ligi ile bir mukayese istesek senden...
 
- Şu an EuroLeague'de oynamıyor olabilirim; ama FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de birbirinden iyi takımlar var. Başta da tabii ki formasını giydiğim Galatasaray NEF var. Benim için en iyi opsiyon olan Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermekten büyük keyif alıyorum. Bu takıma gelerek en doğru kararı verdiğimi her geçen gün tekrar tekrar anlıyorum. 
 
İYİ YOLDAYIZ, DAHA DA İYİ OLACAĞIZ...
 
- Bu sezon dönem dönem bazı maçlarda beklenenden daha fazla zorlanan bir Galatasaray NEF izliyoruz. Sence bunun en büyük sebebi ne? Bu tarz beklenmeyen mağlubiyetler sizi mental açıdan ne kadar düşürüyor?

 
- Sahada takımımın kazanması için elimden geleni yapıyorum. Galatasaray NEF olarak sezon içerisinde zaman zaman inişler ve çıkışlar yaşıyor olsak da önümüzde uzun ve yorucu bir yol var... Bu tarz süreçlerin de normal olduğunu düşünüyorum. Önemli olan kontrolü kaybetmeden bu zor süreçlerin üstesinden gelmek.  
 
Açıkçası Şampiyonlar Ligi'nde olmak istediğimiz yerdeyiz. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ise aslında daha iyi yerde olabileceğimizi düşünüyorum... Ama ligin ilk yarısını, 8 takım içinde tamamladık ve Türkiye Kupası oynamaya hak kazandık. Bu, sezon içerisinde yaşadığımız değişikliklere rağmen önemli bir ayrıntı... 
 
Daha önce de söylediğim gibi, önümüzde uzun bir sezon var. Takım olarak daha iyi oynamaya devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunu yaparsak, sezonun diğer yarısında daha iyi olacağız.
 
- FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yola devam eden tek Türk temsilci Galatasaray NEF oldu... Şimdi önünüzde hazırlanacağınız yeterli bir zamanın olduğunu da düşünürsek, nasıl bir Top 16 mücadelesi izliyor olacağız?
 
- Biz takım olarak kedimize inanıyoruz. FIBA Şampiyon Ligi'nde de maç maç ilerleyeceğiz... TOP 16 turunda da hedefimizden şaşmadan adım adım ilerleyerek, mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz yolumuza devam ederken asla bir takıma odaklı olmuyoruz. Çünkü bizim amacımız tüm rakiplerimizi mağlup etmek. Parkeye de bunun bilincinde çıkıyoruz, takım olarak en iyi oyunumuzu oynamak için elimizden geleni yapacağız. Öncelikli hedefimiz şu an için ilk maçımızı kazanmak, bunu kazandıktan sonra da sonrakileri düşüneceğiz. Birçok kulvarda önümüzde uzun yollar var.
 
İSTANBUL'DA YAŞAMAYI SEVİYORUM
 
- Yolunun sık sık Türkiye ile kesişmesine bakacak olursak burada yaşamayı sevdiğini söyleyebilir miyiz? İstanbul'da yapmaktan en keyif aldığın şeyler nelerdir?

 
- Türkiye'de oynamayı ve İstanbul'da yaşamayı kesinlikle seviyorum. İstanbul, Bandırma'dan biraz daha iyi! Bu bir şaka tabii ki. (Gülerek) Bu ülkede yaşamayı gerçekten çok seviyorum. Yemekleri çok güzel. İstanbul'da deniz kenarında birbirinden şık ve güzel restoranlar var. Son 4 yıldır Tel Aviv'de yaşadıktan sonra burası kesinlikle çok daha iyi geliyor. Çünkü orası inanılmaz pahalı bir şehir. Buranın tek dezavantajının ise trafik sıkışıklığı olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun dışında, bu şehri ve ülkeyi seviyorum. Türk insanı da çok sıcakkanlı ve yardımsever. 
 
ANGELO CALOIARO
Doğum tarihi: 28 Temmuz 1989
Ülkesi: ABD
Boyu: 2.03 m.
Pozisyon: Forvet
 
KARİYER
2013              Rilski Sportist
2013–2014    Mitteldeutscher BC
2014–2015    Bonn
2015–2016    Obradoiro
2016–2017    Büyükçekmece
2017–2018    Banvit
2018–2022    Maccabi Tel Aviv
2022–           Galatasaray NEF

YORUMLAR

  • 0 Yorum