NBA yıldızları Tokyo'da yok mu?

NBA komisyoneri Adam Silver, NBA’in Tokyo Olimpiyatları sırasında devam edebileceği ve yıldız isimlerin Japonya’da boy gösterememe durumundan bahsetti.

NBA yıldızları Tokyo'da yok mu?
05 Ekim 2020 - 14:52 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 14:55
Basketbolun ülke bazında en büyük hedef turnuvası, dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunları’dır. Olimpiyatlar, Dünya Kupası’nın önünde gelir ve Dünya Kupası’nda da ülkelerin hedeflerinden biri de Olimpiyat vizesi almaktır.

ABD, bu konuda zirvede yer alıyor. 1992 yılından beri NBA yıldızlarını Olimpiyatlar’a gönderen Birleşik Devletler, 2004 yılında Arjantin’e kaptırdığı şampiyonluk haricinde, bu zamana kadar hep mutlu sona ulaştı.
Lakin NBA komisyoneri Adam Silver, bugün yapmış olduğu açıklama ile sadece ABD’yi değil; Olimpiyat elemeleri oynayacak takımları da etkileyecek bir açıklamada bulundu.

Normalde 25 Aralık 2020 tarihinde başlanması planlanan NBA’in 2021 yılından itibaren başlanması durumu da söz konusu. NBA Komisyoneri Adam Silver, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Olimpiyatlar için NBA’i durdurmanın söz konusu olmadığını söyledi. Bu durum, NBA’in, 23 Temmuz – 8 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Tokyo Olimpiyatları ile kesişmesini doğuruyor. Bu nedenle NBA’de oynayan yıldız isimler, ülkelerinin oynayacağı karşılaşmalarda yer alamayabilir.

ABD NE YAPACAK?

Olası bir kesişim durumunda, ABD Milli Takımı, NBA yıldızlarından yoksun olacak. Ancak oyuncu havuzu çok geniş olan ABD, Kolej Ligi olan NCAA’den, NBA G-League’den veya Avrupa’da oynayan oyuncularından bir takım kurabilir. Lakin diğer ülke takımlarının öne çıkan yıldızları NBA’de oynuyor. Eğer Türkiye, elemeleri geçip Olimpiyatlar’da boy gösterirse, Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ersan İlyasova’dan yoksun bir kadro ile Tokyo’da yer alacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum