Miami Heat Jimmy ile güldü

Jimmy Butler'ın performansı, Florida ekibinin final serisinde ilk galibiyetini sağladı.

Miami Heat Jimmy ile güldü
05 Ekim 2020 - 12:16
NBA'de Miami Heat, final serisinin 3. maçında Los Angeles Lakers ile karşılaştı. Mücadeleden 115-104 galip ayrılan Heat, seride durumu 2-1'e getirdi. 

Florida ekibinin galibiyetinde Jimmy Butler şov vardı. Goran Dragic ve Bam Adebayo gibi kilit isimlerden yoksun olan Heat'te sorumluluğu alan Butler, 40 sayı, 11 ribaund ve 13 asistle triple double yaptı. Bu performansla yıldız gard, LeBron James'in oynadığı bir final maçında, Lakers'ın süperstarından daha çok sayı atan, ribaund alan ve asist yapan ilk isim oldu. Lakers'ta LeBron James, 25 sayı, 10 ribaund ve 8 asist kaydetti. 

KARŞILAŞMADAN ÖNE ÇIKAN DETAYLAR

- Jimmy Butler, NBA Finalleri'nde 40 sayılı triple double yapan üçüncü isim oldu. Diğer isimler LeBron James (2015)ve Jerry West (1969)
- LeBron James, hem Play-off hem de Finaller tarihinin en çok asist yapan 2. oyuncusu oldu.
- LeBron James, NBA Finalleri'nde en çok blok yapan 6. isim oldu.
- LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar'ı geride bırakarak, NBA Finalleri'nde en çok isabetli atış yapan 2. isim oldu. 1. sırada Jerry West var.
- Miami Heat Başantrenörü Erik Spolestra, Chuck Daily'i geride bırakarak NBA Finalleri'nde en çok maç kazanan 7. antrenörlerden biri oldu. Spolestra, bir galibiyet daha aldığı takdirde, K.C. Jones ve Alex Hannum'ı geride bırakarak bu sıranın tek sahibi olacak.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraf: Miami Heat

YORUMLAR

  • 0 Yorum