NBA'de ikinci perdeyi Jazz açtı

Salt Lake City ekibi son çeyrekte açıldı.

NBA'de ikinci perdeyi Jazz açtı
31 Temmuz 2020 - 04:02 - Güncelleme: 31 Temmuz 2020 - 04:09
Coronavirüs Pandemisi nedeniyle uzun bir süre ara verilen NBA’de heyecan, kaldığı yerden başladı. Sıralama maçlarında New Orleans Pelicans ile Utah Jazz, Orlando Faunusu’nda karşı karşıya gelen ilk takımlar oldu.

Maçın ilk basketi, Utah Jazz’in pivotu Rudy Gobert’den gelirken, ilk dakikalarda hücumlar konuştu. Hücumlarda daha etkili olan Utah, 19-8’lik bir skor üstünüğü yakaladı ve New Orleans Pelicans’tan mola geldi. (6.50) Pelicans, moladan etkili döndü. Brandon Ingram ile art arda sayılar bulan Louisiana ekibi, farkı 2 dakikada 4 sayıya indirdi. (19-15, 4.50) Daha sonra iki takım da skor bulmakta zorlandı. Çeyreğin son dakikasına doğrı J.J. Redick’in basket faulü sonrasında öne geçen New Orleans Pelicans, ilk 12 dakikayı 26-23 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte skor üstünlüğünü sürdüren Pelicans, aradaki farkı açmakta zorlandı. Utah Jazz’de Mike Conley’nin sayı katkısı, farkın bir ara 3 sayıya düşmesini sağladı. (8.52) Ancak New Orleans, yüksek yüzdeli atmaya devam ederken Brandon Ingram’ın da etkili oyunu devam etti. Louisiana ekibi, daha sonra aradaki farkı çift hanelere çıkardı. New Orleans Pelicans, devre arasında soyunma odasına 60-48’lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe istekli başlayan Utah Jazz, arayı yavaş yavaş kapatmaya başladı; Donovan Mitchell’ın üç sayılık basketi, Salt Lake City ekibinin farkı 5 sayıya indirmesini sağladı. (65-60, 8.17) Ancak Pelicans, Jrue Holiday ve Brandon Ingram’in yanı sıra, Zion Williamson ve Lonzo Ball’un da hücumda verdiği katkılarla oyundaki kontrolünü kaybetmedi. Son 12 dakikaya 87-79 önde giren New Orleans Pelicans, Maça ortak olma çabasındaki Jazz karşısında üstünlüğünü koruyamadı; Donovan Mitchell’ın basketi, maçın bitimine 4.10 dakika kala, Pelicans’ı 98-97 geriye düşürdü. Çekişmeli geçen karşılaşmanın son dakikasına 102-102'lik eşitlikle girildi. Eşitliği kendi lehine bozan Utah Jazz, müsabakadan 106-104 galip ayrıldı. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

Fotoğraf: New Orleans Pelicans
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum