Los Angeles Derbisi'nde kazanan Lakers

LeBron ve A. Davis, Lakers'ı galibiyete taşıdı.

Los Angeles Derbisi'nde kazanan Lakers
31 Temmuz 2020 - 07:13
NBA’de Batı Konferansı’nın iddialı iki Los Angeles ekibi, Orlando Bubble’daki ilk maçlarında karşılaştı.

Maça iyi başlayan Los Angeles Lakers oldu. Lakers, boyalı alanda Anthony Davis ile üstünlük kurup 3 dakika dolmadan 9-3 öne geçti. (9.07) Clippers ise, Kawhi Leonard ile rakibine karşılık vermeye çalışsa da, istediği sonuçları alamadı. Boyalı alanda adeta devleşen Lakers, JaVale McGee’den de önemli sayı katkıları geldi. LeBron James’in 5 asist yaptığı ilk 12 dakikada Lakers, ikinci çeyreğe 35-23 önde girdi.

Ancak Los Angeles Clippers, ikinci çeyreğe iyi başladı. Kawhi Leonard önderliğinde ivme yakalayan Clippers, farkı bir anda 3 sayıya indirdi. (41-38, 7.35) Lakers, bir ara farkı yeniden çift hanelere çıkarsa da, aranın kapanmasına engel olamadı. Lakers buna rağmen devre arasında soyunma odasına 54-52’lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Paul George’un 3 sayılık basketiyle başlayan Los Angeles Clippers, maçta ilk kez öne geçti. (55-54, 11.02) Lakers skoru eşitlese de, Paul George’tan arka arkaya üçlükler gelmeye devam etti ve aradaki fark 5 sayıya çıkınca, Los Angeles Lakers’tan mola geldi. (61-55, 9.06) Ancak bu mola, Clippers’ın ivmesini düşürmedi; Ivica Zubac ve Kawhi Leonard’dan gelen basketlerle 14-1’lik bir seri yakaladı. Fakat Lakers oyuna tutunmaya devam etti. LeBron James ve Anthony Davis’in önderliğinde maça ortak olmayı sürdüren Los Angeles Lakers, karşılaşmayı 103-101 kazandı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum