Misli.com TBL Röportajları | Samsunspor

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda 2023'teki ilk konuklarımız Samsunspor'dan Göktuğ Baş ile koç İlker Salman oldu...

Misli.com TBL Röportajları | Samsunspor
16 Ocak 2023 - 12:46
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ



GELECEK
GÖKTUĞ BAŞ

 
"Benim en büyük hedefim Türkiye’de üst seviyelerde kalıcı olmak ve benim için anlamı büyük olan A Milli Takım forması için ter dökmek..."
 
Basketbola boyumun yaşıtlarıma göre uzun olması ve annemin de ısrarı üzerine evimin yakınında bulunan Pertevniyal Spor Okulu'nda başladım. Bu spora uygun bir fiziğe sahip olmamdan bağımsız olarak ben de oynadıkça çok zevk aldım ve artık mesleğim de oldu.
 
Benim için sezon gayet güzel ilerliyor. Samsunspor'da ikinci senemde; hem kendi isteklerimi hem koçun taleplerini hem de takımın nerede bana ihtiyacı olduğunu daha iyi anlayıp, o anlarda daha etkili olabiliyorum. Bu sezon beklediğimden çok daha iyi bir çıkış yakaladım. Takım olarak da ligdeki konumumuz iyi. Üst üste güzel bir seri yakaladık. Üstüne daha fazlasını koyup en yukarıyı hedefleyerek yolumuza devam ediyoruz.
 
Uzun boylu bir oyuncu olmama rağmen kısaların karşısında kalabiliyorum; hatta bu, benim en iyi özelliklerinden birisi diyebilirim. Hücum açısından bakarsak post-up ve hücum ribaundlarında çok büyük avantajım oluyor. Tecrübe eksikliğimi de basit oynayarak ve koçun sistemine sadık kalarak kapatıyorum. Sıkça basketbol maçı izleyerek pozisyon bilgimi de arttırmaya çalışıyorum.
 
Ligde iyi skorer diyebileceğimiz her oyuncuyu takım savunmasıyla bir şekilde durduruyoruz. Beni en çok zorlayan takım arkadaşım ise Ege Yaşar. Antrenmanlarda deyim yerindeyse kemik sesleri geliyor ve hiçbir zaman bunu kişiselleştirmiyoruz. Biliyoruz gelişimimiz için birbirimize iyice zorlamalıyız.
 
Misli.com TBL'de takımların çoğunda iki yabancı oyuncu ön plana çıkıyor. Bu yüzden bütün oyuncularından katkı alabilen takımların, diğer ekiplere göre fark yarattığını düşünüyorum. Zaten başarılı olup üst lige çıkabilen takımlara baktığımızda bunun böyle olduğunu görebiliriz.
 
Bu lige başlarken şutumun bu kadar boş bırakılması beni hem psikolojik hem de oyun olarak çok zorlamıştı. Bu sorunu çözmem zaman aldı. Ancak artık bunu tamamen arkamda bıraktım ve istediğim oyunu sahaya yansıtabiliyorum.
 
Burada daha fazla süre alma, tecrübeli isimlerle birlikte ve karşılıklı oynama fırsatım oldu. Basketbol adına tecrübeli isimlerden çok şey öğrendim. Bunlar benim gibi genç ve gelişime açık bir oyuncu için çok kıymetli şeyler.
 
Benim en büyük hedefim Türkiye’de üst seviyelerde kalıcı olmak ve A Milli Takım forması için ter dökmek... Bunları başarmak içinde elimden geleni yapıyorum. Kişisel gelişimime çok dikkat ediyorum, formumu ve ritmimi koruyarak kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Umarım bir gün bu hedeflerimi gerçekleştirebilirim.
 
Samsunspor olarak bu sezon da amacımız tabii ki şampiyonluk; ama takım olarak maç maç düşünmeyi tercih ediyoruz. Şimdilik işler yolunda gidiyor. Umarım sezon sonu misli.com TBL'de yüzü gülen iki ekipten biri biz oluruz.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- İlker Salman
- En beğendiğin oyuncu? 
- Chris Warren
- En iyi 5'in? 
- Marquis Wright, Tobin Carberry, Ege Yaşar, İzzet Türkyılmaz, Abdoulaye Guaye
- En zorlu deplasman?
- Mersin
- Tek kelime ile Samsunspor?
- Aile
 


SİSTEM
İLKER SALMAN

 
"Bizim amacımız belli. Büyük hedefler koymayı tercih etmiyoruz. Hiçbir zaman gerçekleşmesi zor olan hayallerin peşinde olmadık. Bu sezonki tek amacımızın da bütün maçlarımızı kazanmak olduğunu söyleyebilirim."
 
Sezon başındaki Misli.com TBL Federasyon Kupası, son 2 senede kaybedilen 4. kupa oldu. Kaybetmek tabii ki üzücü; ama 3 yıldır farklı kadrolarla final oynamanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Bu da bizleri demoralizasyona değil; daha çok çalışıp bu istikrarı sürdürülebilir kılmaya motive ediyor.
 
Zorlu rakipler karşısında aldığımız galibiyetlerdeki en etkili faktör belki de takımda oturttuğumuz sistemdir. Bunu yaratmak da sürdürmek de kolay olmuyor. Sürdürülebilir olması için çok çalışıp; bu sistemi elimizden geldiğince korumaya çalışıyoruz. 
 
Bu senenin özelinde misli.com TBL'de bütçelerin çok yakın olduğunu düşünmüyorum. Çok yüksek bütçeli takımlar var, onlarla başa çıkmak çok da kolay olmuyor;  ama sahada mücadele gücü yüksek keyifli maçlar izliyoruz. Bizim için şu anda işler iyi gidiyor. İnşallah bunu sezon sonuna kadar devam ettirebiliriz.
 
Misli.com gibi güçlü ve değerli bir kurumun ligimize sponsor olmasının ligin kalitesini ve değerini arttırdığını düşünüyorum. Umarım bu sponsorluklar artarak devam eder. Buradan da destek veren herkese teşekkür ediyorum.
 
Bizim amacımız belli. Büyük hedefler koymayı tercih etmiyoruz. Hiçbir zaman gerçekleşmesi zor olan hayallerin peşinde olmadık. Bu sezonki tek amacımızın da bütün maçlarımızı kazanmak olduğunu söyleyebilirim.
 
Tempolu ve agresif oynamaya çalışıyoruz. Şu ana kadar da bunu başarabildiğimizi düşünüyorum. Ekibimiz ve oyuncularımız çok iyi çalışıyor. Bu da bizim bugüne kadar istikrarlı olmamızı sağladı. Puan durumuna baktığımızda da şu an zirvenin bir adım uzağındayız. 
 
Kazandığımız maçlarda rakibimiz karşısında net üstünlük sağladığımızı söyleyebilirim, özellikle içerdeki karşılaşmalarda bunu taraftarımız sayesinde daha iyi yapabiliyoruz. Basketbol büyük bir ekip oyunu ve bizim ekipte herkes ekipteki görevini çok iyi bir şekilde yerine getirdiği için şu an bu kadar başarılı ilerleyebiliyoruz. Yani bu sadece benim değil, ekibimin de başarısı. 
 
Taraftarımız bizim en büyük gücümüz. Desteklerini her geçen gün artarak göstermeye devam ediyorlar. Hepsine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Böyle bir taraftara sahip olmak kesinlikle bizim için çok kıymetli bir şey.

YORUMLAR

  • 0 Yorum