NEF SÖYLEŞİLERİ | Tyrus McGee

Basketbol Süper Ligi’nde ve Avrupa’da çıkışa geçen Galatasaray NEF’in yeni isimlerinden Tyrus McGee, hemen adapte olduğu Galatasaray için, "Burası çok etkileyici bir yer. Daha önce buraya benzer bir kulübe gitmedim. Taraftarlar gerçekten çok destekleyici. Sana ihtiyacın olan tüm enerjiyi veriyorlar. Galatasaray NEF güzel ve özel bir organizasyon" diyor.

NEF SÖYLEŞİLERİ | Tyrus McGee
16 Ocak 2023 - 12:26

RÖPORTAJ: BERTAN ERMAN

Galatasaray NEF, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde çıkışa geçti ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde grubunu lider tamamlayarak Top 16’ya direkt kaldı. Bu kısa vadeli başarıda, takımdaki değişikliklerin etkisi var. Bu değişiklikler arasında Tyrus McGee ismi dikkat çekiyor. Daha önce ülkemizde kısa bir süre Afyon’da oynayan tecrübeli gard, sarı kırmızılı ekibe kısa süre içinde adapte olmuş durumda... McGee bunu tecrübeye dayandırıyor.

BENİM İÇİN ZAMANI GELMİŞTİ

- Galatasaray NEF sana transfer teklifi ettiğinde neler düşündün ve hissettin? Hangi sebepler senin Galatasaray'a transferine etki etti?

- Aslına bakarsanız bu transfer birden bire gerçekleşmedi... Geçtiğimiz 2 yıl da Galatasaray benimle ilgileniyordu. Ama şartlar farklı şekilde gelişti ve başka takımlarda oynadım. Artık bu birlikteliğin zamanının geldiğini düşünüyorum... Biliyorsunuz, Galatasaray NEF'in Süper Lig ve Avrupa'daki gidişi iyi... Ben de gelir gelmez takıma yardım ettiğimi ve katkı sağladığımı düşünüyorum. Daha iyi performans için mücadelemi de gösteriyorum.

- Galatasaray NEF’e baktığımızda takımdaki en yeni oyuncu sensin; ama önceden oynuyormuş gibisin. Nasıl bu kadar çabuk adapte oldun?

- Bence takıma bu kadar çabuk adapte olmam ve kulübe aidiyet sağlamam tecrübeden kaynaklanıyor. Geçmişime baktığınız zaman 10 yıldır profesyonel basketbolcuyum. Buraya gelip hemen takımdaki boşluğu doldurdum. Aslına bakarsanız Galatasaray NEF'e gelir gelmez, takımdaki eksik parçayı hissetmiştim. Ve bu eksikliği tamamladığımı düşünüyorum.

GALATASARAY HER ZAMAN BÜYÜK BİR KULÜP

- Daha önce Türkiye’de oynamıştın ama bu seferki deneyimin daha farklı. Galatasaray NEF ile Afyon’da oynamak arasındaki farkları karşılaştırabilir misin?

- Afyon’da forma giydiğim dönem takımda çok farklı bir durum vardı. Şu bir gerçek ki Galatasaray her zaman büyük bir kulüp. Galatasaray NEF de kazanma kültürü olan bir takım. Burada oynarken hem taraftarların hem de basketbol kamuoyunun beklentileri daha büyük. Ki bu da çok normal... Ben de sarı kırmızılı formayı giydiğim sürece parkede elimden gelen tüm mücadeleyi göstereceğim. Kazanma kültürü olan Galatasaray'a kazanmaya geldim...

- Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Top 16’ya yükseldiniz. Bir sonraki tur hakkında ne düşünüyorsun?

- Bu sezon bizim hem Basketbol Süper Ligi'nde hem de Şampiyonlar Ligi'nde önemli hedeflerimiz var... İşimiz de zaten başarılı olmak. Yani… Basketbol oynamaya devam ediyoruz. Koç Pistiolis'in oyun planına sadık kalıyoruz. Sıkı bir şekilde çalışmaya ve antrenman yapmaya devam ediyoruz.

- Basketbol Şampiyonlar Ligi sana uzak bir turnuva değil. Venezia ve Hapoel Holon ile Final Four gördün. Şu an takımın şampiyon olması için sahip olduğu ve ihtiyaç duyduğu şeyler nelerdir?

- Benim için en önemli şey odaklanmaya devam etmek... Basketbol Şampiyonlar Ligi Final Four’u mücadeleleri daha çok fiziksel güç gerektiriyor. Bu lig oldukça sert maçlara sahne oluyor. Tabii ki hakem kararlarına da hazırlıklı olmak lazım, bazen verdikleri kararlar tartışmalı olabiliyor. Ve en başta söylediğimi en sonda da tekrarlamak istiyorum... Tabii yine odaklanmak lazım diyeceğim.

İSPANYA'DAN SONRA TÜRKİYE...

- Kariyerine baktığımızda bir gezgin olduğunu görüyoruz. Daha önce İtalya’da, Almanya’da, İspanya’da, İsrail’de, Fransa’da ve Çin’de oynadın. Basketbol oynadığın diğer ülkelere göre Türkiye’de ne gibi farklılıklar var?

- Ben Türkiye Basketbol Süper Ligi'ni oldukça kaliteli buluyorum. Avrupa ile kıyaslarsam bence Türkiye, İspanya’nın ardından en iyi basketbol ligine sahip ülke. Bu ligde gerçekten kaliteli oyuncular bulunuyor ve Türkiye'de iyi bir basketbol oynanıyor. Burada oynanan basketbolcuların ve oyunun seviyesi gerçekten çok iyi. Zaten son dönemde Avrupa'da kazanılan kupalar da Türk takımlarının gücünü ortaya koyuyor.

- Tyrus McGee basketbol dışında ne yapar? İstanbul’da yeni yerleri gezdin mi? Hobilerin nelerdir?

- Açık konuşmak gerekirse henüz İstanbul'u tam anlamıyla keşfedemedim ve yeni bir yerleri gezmedim. Çünkü gerçekten çok yoğunuz, inanılmaz bir fikstür var önümüzde... Lig ve Avrupa maçları için sürekli bir seyahat durumu var. Amerika Birleşik Devletleri’ndeyken basketbol oynamadığım zamanlarda yani yazın araba tamir ederdim. Eskimiş arabaları düzenlerim, tamir eder yenilerim. ABD’de büyük bir ailem var, çocukluğum amcalarımı izleyerek geçti. Toplam 13 amcam var ve onların arabalarla nasıl uğraştığını gördüm. Bu da bende bir etki oluşturdu ve onların yaptığı işi devam ettiriyorum. 5 yıldır bununla uğraşıyorum. 

GALATASARAY NEF ÖZEL BİR ORGANİZASYON

- Son olarak, bu sezon bireysel anlamda ve takım olarak hedeflerin nelerdir?

- Bireysel olarak tabii ki en önemli hedefim maç ve kupalar kazanmak. Kariyerim adına bir başka muhteşem yıl daha geçirmek ve Galatasaray NEF olarak tüm takım adına çıkışımızı sürdürmek istiyorum. Bu arada ilk hedefimizin de Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde play-off’a kalmak olduğunu söyleyebilirim.

- Eklemek istediğim başka bir şey var mı?

- Galatasaray çok etkileyici bir yer. Daha önce buraya benzer bir kulübe gitmedim. Salona gelen taraftarlarımız gerçekten çok destekleyici. Sana ihtiyacın olan tüm enerjiyi veriyorlar. Kapanışta tekrarlayayım Galatasaray NEF güzel ve özel bir organizasyon.

TİPLEME

- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
- En beğendiğin koç?
- Gianmarco Pozzecco
- En iyi ilk 5'in?
- Joe Ragland, Chris Johnson, James Nunnally, Will Clyburn, Esteban Batista
- En zorlu deplasman?
- Umana Reyer Venezia
- Tek kelime ile Galatasaray NEF?
- Etkileyici

TYRUS MCGEE
Doğum tarihi: 14 Mart 1991
Ülkesi: ABD
Boy: 1.88 m.
Pozisyon: Şutör gard

NCAA KARİYERİ
2009-2011 Cowley
2011-2013 Iowa State

PROFESYONEL KARİYERİ
2013-2014 Breogan
2014-2015 Eisbären Bremerhaven
2015           Orlandina
2015-2016 Vanoli Cremona
2016-2017 Umana Reyer Venezia
2017-2018 Pistoia
2018           Afyon Belediyespor
2019           Dinamo Sassari
2019-2020 Pau Orthez
2020-2021 Hapoel Holon
2022           Hapoel Holon
2021-2022 San Pablo Burgos
2022           Fuijan Sturgeons
2022-         Galatasaray Nef


YORUMLAR

  • 0 Yorum