Misli.com TBL Röportajları | Manisa BŞB

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden Fatih Cantitiz ile koç Ceyhun Cabadak'ı ağırladık...

Misli.com TBL Röportajları | Manisa BŞB
04 Şubat 2022 - 13:58 - Güncelleme: 04 Şubat 2022 - 14:46
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ



EMİN ADIMLARLA

FATİH CANTİTİZ

“Şu an her şey daha düzenli ve istediğimiz gibi gidiyor. En büyük istediğimiz en yakın rakiplerimizi mağlup ederek misli.com TBL'yi lider olarak tamamlayabilmek. Kupada şampiyon olarak başladığımız ligi şampiyon olarak bitirmek istiyoruz.”

Basketbolu kendimi bildim bileli çok seviyorum. 7 yaşıma geldiğimde Bursa Karacabey’de Oyak Renault Spor Okulu'nda basketbola başladım ve Metin Erol Hocam tarafından seçilerek 2007 senesine kadar Bursa’da devam ettim. Daha sonra ilk profesyonel olduğum ve bugünlere gelmemi sağlayan Banvit’e geçip kariyerim için en önemli adımı atmış oldum.
 
İlk profesyonel maçımı çok iyi hatırlıyorum. 17 yaşındaydım rahattım ve sahada benden çok bir beklenti yoktu. O yüzden çok güzel geçmişti; ama sonraki maçlarda beklenti yükselince daha fazla heyecan ve stres olmuştum. (Gülerek)
 
Herkesin kariyerinde birçok önemli maç vardır. Ben de ilk kez milli takım formasını genç milli takımdayken giymiştim ve o formayla ilk kez sahaya çıktığım maç benim için çok özeldi.
 
Yıllar geçtikçe her alanda olduğu gibi sahada da tecrübe edinip kendimizi geliştiriyoruz. Çok daha fazla çalışıp çok daha iyi yerlere takımımız ile birlikte gelmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu çalışmada herkesin performansını yukarıya taşıyor. Ben de bu durumdan oldukça mutluyum.
 
Şu an her şey daha düzenli ve istediğimiz gibi gidiyor. Konyaspor gibi önemli rakipler karşısında kazanabilmek bizim için çok büyük önem taşıyordu. En büyük istediğimiz en yakın rakiplerimizi mağlup ederek misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ni lider olarak tamamlayabilmek. 
 
Kupada şampiyon olarak başladığımız sezonda misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ni de mutlu sonla bitirmek istiyoruz. Misli.com TBL çok çekişmeli ve keyifli bir lig. Maçların canlı yayınlanmasıyla bu keyfi evinde izleyen herkes de yaşıyordur diye düşünüyorum. Misli.com, canlı TV yayınları ile birlikte daha çok sporsevere ulaşarak ligin kalitesini ve heyecanını daha ilk yılından yukarıya çekti diyebilirim.
 
Misli.com TBL'de daha fazla mücadele eden ve savaşan takımlar her zaman daha başarılı olur. Kadro derinliği, teknik ekibin kalitesi, taraftar desteği, kulüplerin maddi durumu ve son iki yılımıza damga vuran salgın ile birlikte belki sayamadığım daha birçok sebep vardır. 
 
Bunlardan en az etkilenen ve en iyi şekilde sahaya yansıtan ikinci takım bizden sonra ING Basketbol Süper Ligi'ne yükselecektir. (Gülerek)
 
Bahsettiğim unsurlar elverdiği takdirde en çok çalışan, bu işe en fazla mesai harcayıp doğru yerlerde bulunan genç oyuncular kendilerini sonraki yıllarda BSL’de bulacaktır ve bu kararı ne kadar erken verirlerse şansları o kadar yükselecektir.
 
Bu röportajlar ve dergiyi takip etmek, yeni gelişmelerden haberdar olmak, süreçleri bilmek gibi birçok önemli, ulaşması kolay olmayan ve yaşamadan öğrenebileceğimiz bilgiler bulmamızı sağlıyor. Bu bakımdan hem bana bu fırsatı verdiğiniz hem de emekleriniz için herkese buradan teşekkür ediyorum.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Tabii ki de Ceyhun Cabadak (gülerek)
- En beğendiğin oyuncu?
- Can Özcan (gülerek)
- En iyi ilk 5'in? 
-Diante Watkins, Sercan Topçu, Fatih Cantitiz, Mustafa Baki Görür, Andre Williamson
- En zor deplasman?
- Taraftar grubu her şartta onları desteklemeye devam ettiği için Mersin diyebilirim.
- Tek kelime ile Manisa BŞB...
- Mücadele
 

 
HEDEF ŞAMPİYONLUK
CEYHUN CABADAK 

 
“Misli.com Türkiye Basketbol Ligi uzun bir maraton. 30 haftanın sonunda nerede olduğunuz önemli. Biz birinci olarak direkt ING BSL’ne çıkmayı hedefliyoruz ama önemli olan lige yükselmek. Eğer o yoldan gidemezsek play-off'lardan kendimizi Süper Lig’e atmak istiyoruz.“
 
Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’ndeki 5. sezonum. İlk yılımda TB2L’deydik. Her sene hem organizasyon hem teknik ve idari anlamda üstüne koyan ve gelişen bir yapıya sahibiz. Teknik ve idari ekibimizin de son derece istikrarlı bir şekilde ilerlediğini söylemem gerekiyor. Küçük değişiklikler ve eklemeler olsa da bunlar kulübün basketbol şubesinin gelişimi açısından önemli. 
 
Yola çıktığımız ekiple birbirimizi çok iyi tanıdığımız, birbirimize çok güvendiğimiz için bir aile ortamı yaşıyoruz ve bunu da oyunculara yansıttığımızı düşünüyorum. Dört sezon boyunca da koyduğumuz hedeflere ulaştık. Bu sezon da Basketbol Süper Ligi’ne çıkma hedefiyle sezona başladık. Umut ediyorum ki bu hayalimizi gerçekleştirebiliriz.
 
Tesisleşme ve kurumsal yapı olarak böyle bir takımın varlığı, hem A takım düzeyinde hem de alt yaş kategorileri için yalnızca Manisa veya Ege Bölgesi için değil; tüm ülke basketbolunun geleceği için büyük önem teşkil ediyor.
 
Öncelikle Misli.com, ardından TRT Spor Yıldız’ın katkıları, Basketbol Federasyonu’nun lige bakış açısı, ligin izlenilebilirlik ve bilinirlik oranını çok ciddi ölçüde yükseltti. Bu tarz sponsorların lige yatırım yapması kulüplerin lige bakış açısı olsun, kulüpler adına gelir kaynağı oluşturması açısından olsun önemli bir nokta.
 
6-7 yıl öncesine göre ligde mücadele eden takımların bütçeleri küçüldü. Eskiden yerli ve yabancı oyuncu bazında çok daha pahalı basketbolcuların olduğu 3-4 takım ile geri kalan takımlar arasında bütçe olarak makasın açık olduğu bir lig idi. Ancak şimdilerde bütçeler birbirine çok yaklaştı ve rekabet arttı. Hem alt sıralardaki hem şampiyonluk hedefiyle mücadele eden takımların ciddi bir rekabet içerisinde olduğu çekişmeli lig yaşıyoruz. 
 
Döviz kurlarının geçtiğimiz yıllara oranla artışıyla bütçelerin reel anlamda düşmesi yerli oyuncuların ön plana çıkmasını ve takımlarını taşımasına imkan sağladı.
 
Misli.com TBL uzun bir maraton. 30 haftanın sonunda nerede olduğunuz önemli. Biz birinci olarak direkt ING BSL’ye çıkmayı hedefliyoruz; ama önemli olan lige yükselmek.
 
Eğer o yoldan gidemezsek play-off yolundan kendimizi BSL'ye atmak istiyoruz. Biz de belli başlı sakatlıklar ve şanssızlıklar yaşadık. Takım içerisinde değişiklikler yapmak zorunda kaldık; ama bu tarz zorlukların sezon başında olmasının da bizi olgunlaştırdığını düşünüyorum. 
 
Sezonun sonunda nerede olduğumuz, nasıl oynadığımız ve sağlıklı olmamız önemli. Tamamen uzun vadeli planlar yapıyoruz. Manisa taraftarının oyunumuza olan etkisi ve katkısı da bizim için çok kıymetli.
 
Sezon başında transferlerimizi gerçekleştirirken oyuncularımızın hepsini özenle seçtik. İlk günden beri de çok büyük bir özveri ile çalışıyorlar; ama bizim ilk hedefimiz zaman içerisinde kendimizi geçmek ve kendimizi geliştirmek. Gelişimin bitmediğine inanan biri olarak oyuncularımdan da aynı şekilde işlerine yaklaşmalarını ve profesyonelce davranmalarını bekliyorum. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç? 

- Zeljko Obradovic
- En beğendiğiniz oyuncu? 
- Nick Calathes
- En iyi ilk 5'iniz?
- Birlikte çalıştığım en iyi beş: Dee Bost - David Holston - Sean Marshall - Quinton Hosley - Jovo Stanojevic
- En zor deplasman? 
- Apoel (Güney Kıbrıs)
- Tek kelime ile Manisa...
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum