Misli.com TBL Röportajları | Mamak Belediyesi

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ay ağırladığımız isimler Mamak Belediyesi'nin etkili oyuncusu Kaan Sarıaslan ile koç Murat Dikmen oldu.

Misli.com TBL Röportajları | Mamak Belediyesi
04 Mart 2022 - 15:27 - Güncelleme: 04 Mart 2022 - 15:48

RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR



ÖZ GÜVEN
KAAN SARIASLAN

"Hep daha iyisi olur mottosu ile şu anki performansımla yetinmiyorum. Geçen yıl ile bu sezon arasındaki fark ise tamamen Murat Abi'nin (Dikmen) bana saha içindeki verdiği güven diyebilirim… Kendimi saha içerisinde daha rahat ve öz güvenli hissediyorum."
 
Basketbola 7 yaşında ailemin biraz zorlamasıyla TED Ankara Koleji'nin spor okulunda başladım. İlk başladığım zamanlar oyunu pek sevmiyordum; fakat süreç içerisinde basketboldan çok keyif alarak tutkuyla oynamaya başladım. TED Ankara Koleji altyapısında yetiştim. Basketbola başlamam ve profesyonel bir oyuncu olmam da ailemin çok desteği oldu. İyi ki ailem beni motive ederek basketbol okuluna yazdırmış; çünkü bu sporu gerçekten çok seviyorum.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) bu sezon Mamak Belediyesi olarak beklentilerin üzerine çıkan bir performansımız var. Açıkçası sezon başında bu seviyelerde olacağımızı hiç kimse beklemiyordu. Takımda hem karakter hem de yetenek olarak çok iyi iki yabancı oyuncumuz var.

Kaliteli yabancı oyuncularımızın yanında gerçekten birbirini çok iyi tamamlayan iyi bir Türklerin olduğunu düşünüyorum. Şu an; sezon başında koç Murat Ağabey'in (Dikmen) koyduğu hedeflerin içerisindeyiz… Takım olarak her zaman daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyoruz ve bunun için çok çalışıyoruz. Her zaman potansiyelimizi zorluyoruz.

TED Koleji'nde oynadıktan sonra farklı takımlarda yer aldım. Bursa, İstanbul ve Konya’dan sonra tekrar Ankara’ya döndüğümde kendimi çok daha iyi hissettim. Ankara’yı çok özlemişim… Tekrar Ankara’da olmaktan çok mutluyum. Ailem ve sosyal çevremin hepsi burada olduğu için Ankara’yı çok seviyorum.

Hedeflerimi daima hep yüksek tutan bir oyuncu olmuşumdur. Kariyer planlarım arasında en büyük hedefim Euroleague’de oynamak.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) yerli oyuncuların kalitesi artıyor ve doğal olarak bir rekabet ortamı da oluşuyor. Oyuncuların kendini geliştirmesi ve daha üst liglerde oynamak için mücadele etmesi önemli…

Tabii ki öncelikle mücadele ederek ve savunma yaparak sahada kalıyorsun ardından ön plana çıkmak için kesinlikle oyunun her alanında etkili olmak gerekiyor. Takım için verimli olmak çok önemli; artık istatistiklerde oyuncuların ürettiği skordan ziyade verimlilik puanına bakılıyor.

Kendi performansım hakkındaki düşüncem ise hep daha iyisi olabilir. Şu anki performansımla o yüzden yetinmiyorum. Geçen yılla bu sezon arasındaki fark ise tamamen Murat Abi'nin bana saha içindeki verdiği güven diyebilirim… Kendimi saha içerisinde daha rahat ve öz güvenli hissediyorum.

Geçen yıl veya ondan önceki senelerde çok farklı bir oyuncu değildim. Sadece bu sezon performansımın artmasında ve gelişim göstermemde koç Murat Abi'nin teknik ve mental olarak bana katkısı çok oldu diyebilirim.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi; seyir zevki yüksek, çok kaliteli ve sürekli mücadele içerisinde, her geçen gün değerlenen bir organizasyon oldu. Gerçekten çok kaliteli ve çok yetenekli Türk  ve yabancı oyunculardan oluşuyor. Tüm maçlar hep kafa kafaya geçiyor ve bu rekabetin içinde olmak çok keyifli…

Geçen seneden beri artık her hafta misli.com TBL’de iki maçı TRT Spor Yıldız naklen yayınlıyor. Karşılaşmaların canlı yayınlanması misli.com TBL'nin değerini daha da artırıyor. Bu lig yavaş yavaş hak ettiği değeri görmeye başladı.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Ergin Ataman
- En beğendiğin oyuncu?
- Kobe Bryant
- En iyi ilk 5'in?
- Kenny Hayes - Andrew Andrews - Clay Tucker - Viktor Sanikidze - Robert Upshaw
- En zor deplasman?
- PAOK
- Tek kelime ile Mamak Belediye...
- Aile
 

 
AİDİYET
MURAT DİKMEN


"Mamak Belediyesi Basketbol olarak; takım kimliğimize, her zaman ekip çalışması ve aidiyet duygusunu aşılamaya çalışıyoruz. Yönetim, genel menajer, oyuncular ve tüm ekibin birlikte hareket etmesi, uyum içerisinde olması çok önemli…"
 
Planlı ve koordineli çalışma programı yapmak başarının en büyük formüllerinden biri... Hedeflenen başarıya ulaşmak için sezon öncesi detaylı bir plan ve program yapılır. Bu süreç transfer ile başlar ve sezon boyunca devam eder. Bu profesyonel oluşum başarıyı da hedefler doğrultusunda getirir.
 
Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) ayaklarımız yere hep sağlam basıyor. Sezon başından beri hedeflerimizde bir değişiklik yok. Öncelikle karakterli bir takım oluşturmak istiyorduk ki, bunu başardık. Daha sonra takımın kimyasını en iyi şekilde oluşturarak oyuncuların rol ve görev dağılımını belirledik. 

Disiplinli ve planlı-programlı bir antrenman süreciyle iyi basketbolu oynamak için sahaya çıktık. İyi basketbol oynadığınızda sonuçlar zaten kendiliğinden iyi yönde gelecektir. Karakterli takımlar kendilerini asla yanıltmazlar.
 
Türkiye Basketbol Ligi tarihinde ilk kez misli.com ile isim sponsorluğu anlaşması yaptı. Bu organizasyonda çalışan bir antrenör olarak çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum; çünkü bu, ligin kalitesi ve gelişimi adına önemli bir hamle ve umuyorum ki devamı da gelecektir. 
 
Ayrıca TRT Spor Yıldız'da maçların yayınlanması daha geniş kitlelere ulaşılması ve ligin değeri ile itibarı için çok önemli… Bu hamleler hem ligin popülaritesini hem de değerini daha da arttıracaktır. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.
 
Chance Comanche’nin ligin açık ara en iyi uzunu ve yabancı oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Zaten istatistikleri de bunu gösteriyor. Son yıllarda bu kadar özel bir uzun bu lige gelmemişti. Comanche çok yönlü; hızlı, atletik, şut yüzdesi isabetli, faul atabilen, post-up oynayabilen, face-up oynayabilen, ribaund ve blok tehdidi olan bir oyuncu… Chance Comanche, o çok düzgün karakterli, çok çalışkan ve gelişime açık biri... Genç basketbolcunun Avrupa’da çok önemli takımlarda oynayacağını düşünüyorum.
 
Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde belki de son yılların en keyifli sezonlarından birini yaşıyoruz. Misli.com TBL'de net şampiyon adayı yok ve düşme hattında büyük mücadele var. Play-off yarışı çok ciddi devam ediyor. Pandemi, ekonomik koşullar derken kulüpler çok zorlu süreçlerden geçiyor. Bu tarz krizleri iyi yöneten organizasyonlar hep ayakta kalacaktır. Misli.com TBL'de devamlılığın çok önemli olduğunu düşünüyorum.
 
Ekonomik olarak iyi kurulan takımlar var, yüksek bütçeli takımlar doğal olarak ING Basketbol Süper Ligi'ne çıkma adayı olarak gösteriliyor. Basketbol saha da oynanır ve burada ayakta kalanlar başarılı olur. Bu yüzden bu sezon lig çok zor bir seviyede oynanıyor. Özel oyuncular ise takımlara dağılmış durumda ve çok baskın bir takım yok. Genel anlamda yabancı kalitesi eski yıllar gibi çok üst düzey olmasa da fena değil.
 
Benim oyun sistemim içerisinde hedefim; hücum basketbolu oynatmak ve bunu benim belirlediğim sistem içinde oynayabilmek... Bu yüzden oyuncu tercihlerim hep bu yönde... Üç sezondur en çok sayı atan takımız. Her sezon play-off oynuyoruz ve geçen sezon Final-Four oynadık. Bu istikrar önemli... 
 
Hem yerli hem de yabancı oyuncular, sezon sonu çok değerlenip iyi kontratlara gidiyorlar.  Bu durum beni, oyuncularımın gelişimine  ve değerlenmesine katkıda bulunduğum için ayrıca mutlu ediyor. Misli.com TBL’de; planlamasını her maç için ayrı yapan, ne olursa olsun sakin kalabilen, çok çalışan değil planlı ve programlı çalışan takımlar başarılı olacaktır.
 
TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu? 

- Predrag Samardziski 
- En iyi ilk 5'in?
- Marlain Veal, Ricky Tarrant, Diante Watkins, Lottanna Nwogbo, Chance Comanche
- En zor deplasman?
- Gemlik
- Tek kelime ile Mamak Belediye...
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum