İmza | Kartal Özmızrak & Muhammed Baygül

Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi'nin yanı sıra Avrupa'da da özel işlere imza atan Bahçeşehir Koleji'nin yüksek performanslı yerli oyuncuları Kartal Özmızrak ve Muhammed Baygül, bu sezon özelinde önemli açıklamalar yaptı. İkili, FIBA Europe Cup'ta mutlu sona ulaşacaklarına olan inançları konusunda ise birleşti...

İmza | Kartal Özmızrak & Muhammed Baygül
05 Mart 2022 - 14:54
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ

KARTAL ÖZMIZRAK
İNANÇ

 
“Hedefler doğrultusunda ilerlemek bizim için en önemli şey ve FIBA Europe Cup’ta final oynamak, bu sezon başında koyduğumuz hedeflerin başında geliyor. Bu kupayı ülkemize getirmek istiyoruz.”
 
Henüz 16 yaşımda Beşiktaş forması giyerken Deron Williams gibi bir oyuncuyla antrenman yapabilmek bir sporcunun başına gelebilecek en iyi şeylerden biriydi... Çünkü onun çalışma etiğini, azmini, hırsını gördükçe siz de kendinizi daha fazla çalışmak zorunda hissediyorsunuz. Takımımızda olduğu süre boyunca antrenmanlarda en disiplinli oyunculardan biri o olurdu. Genç bir oyuncu olarak buna şahit olmak karakterin oturmasında çok önemli bir etken. 
 
Bu sadece Deron Williams’la da alakalı değil. Hemen ardından Carlos Arroyo’nun gelmesi ve onun da benzer bir karaktere sahip olması, basketbol karakterimde çok önemli rol oynadı. İkisi de çok hırslı ve çalışkan oyunculardı. Ben de çalışma etiği başta olmak üzere onlardan öğrendiğim şeyleri elimden geldiğince sahaya yansıtmaya çalışıyorum.
 
Geçtiğimiz sezon İspanya’da yaşadığım sıkıntılar beni bir süre zorlamıştı. Önce sakatlığımın anlaşılmaması, yanlış teşhis konulması ve daha sonra sakatlığıma yeterli tedavinin uygulanamaması beni fiziksel ve mental olarak biraz yıprattı. Ama Türkiye’de tedavimi olup İspanya’ya döndükten sonra hem bireysel hem de takım olarak güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum.
 
İspanya Ligi’ne gelecek olursak… Oynaması çok keyifli bir lig. Çok hızlı bir basketbol oynanıyor ve genel olarak bütün maçların seyir zevki yüksek oluyor. Mesela son iki sırada yer alan takımların karşılaşmasını izlerken bile basketbola dair çok güzel şeyler görebiliyorsunuz. İspanyollar için önemli olan basketbolun doğrularını sahaya  yansıtabilmek. Bu, bir sporcu için gerçekten keyif verici bir şey. Şansı olan herkesin gidip deneyimlemesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Bireysel performans anlamında bu sene birkaç iniş çıkış yaşadım; bunun sakatlıklarla ve hastalıklarla önemli ölçüde orantılı olduğunu düşünüyorum. Açıkçası sezon geneline bakacak olursak beklentilerin biraz aşağısında kaldığıma inanıyorum. Ama sezon uzun ve performanslarda bu tip dalgalanmalar normal. Umarım sezon sonuna doğru eski performansıma döneceğim. Zaten en önemlisi sezonu nasıl bitirdiğinizdir!
 
Takım olarak bence sezon başından beri iyi bir grafik çizdik. Birkaç kaybetmememiz gereken maç kaybettik; ancak sezon uzun bir maraton, bu her takımın başına gelebilecek bir durum. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Önemli olan bu hedeflerden şaşmadan devam edebilmek. Elbette bu yolda ufak hatalar, maç kayıpları olabilir. Sakatlık, formsuzluk, yorgunluk bu işin bir parçası. Şu ana kadarki hatalarımızdan ders çıkarıp yolumuza devam etmek istiyoruz.
 
Hedefler doğrultusunda ilerlemek bizim için en önemli şey ve FIBA Europe Cup’ta final oynamak, bu sezon başında koyduğumuz hedeflerin başında geliyor. Doğrusu bu sezon bu kupanın en büyük favorilerinden biriyiz ve bunu hem ilk hem de ikinci turda herkese gösterdiğimizi düşünüyoruz. 
 
Henüz rakibimiz belli değil; ancak bunun çok da önemli olmadığına inanıyorum. Çünkü en nihayetinde şampiyon olmak istiyorsanız tüm takımları yenebilecek güçte olmanız gerekiyor. Bu kupayı ülkemize getirmek istiyoruz.
 
ING Basketbol Süper Ligi'nde ise play-off için şu anda 5-6 takım arasında çok ciddi bir yarış var. Her an her şey olabilir ve herkes, herkesi geride bırakabilir. Ama daha
önce de belirttiğim gibi hedeflerimiz ışığında iyi ilerlediğimizi düşünüyorum. Kolay maç kaybetmeden, yolumuza aynı şekilde devam edersek ligin sonunda play-off’a istediğimiz yerden girebileceğimize inanıyorum.
 
BSL ORTALAMALARI
SÜRE 21:38 dk.
SAYI: 7.6
RİBAUND: 2.4
ASİST: 4.5
TOP ÇALMA: 0.6
TOP KAYBI: 1.6
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Selçuk Ernak
- En beğendiğin oyuncu?
- Doğuş Özdemiroğlu
- En iyi ilk 5'in? 
- Doğuş Özdemiroğlu - Vasilije Micic - Marko Guduric – Amath M'Baye - Willie Solomon
- En zor deplasman? 
- Pınar Karşıyaka
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji... 
- Eğitim


 
MUHAMMED BAYGÜL
HIRS

 
“Yerli-yabancı ayrımından ziyade biz kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Herkes bireysel hedeflerinin yanında önemli olan şeyin takımın hedefleri olduğunun farkında ve sahaya her girdiğinde elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyor.”
 
Sezonun şu ana kadar olan bölümünde gösterdiğim performanstan dolayı memnunum. Benim hedefim her sezon oyunuma bir şeyler katabilmek ve yüzdelerimi arttırabilmek. Bunu da belli ölçüde başardığımı düşünüyorum. Bunun yanında takım olarak da iyi durumda olduğumuza inanıyorum. Sezonun kalan kısmında takım olarak hedeflerimize bağlı kalmak istiyoruz.
 
Kariyerimdeki en önemli kırılma anı, hiç hesapta yokken altyapı antrenörüm Süha Demircan’ın beni tribünden sahaya çağırmasıydı. Yani aslında bu, bir nevi basketbola başlangıcımdı.
 
Basketbola başladığım ilk günden bu yana korumayı başardığım bir oyun hırsım var. Tabii ki süreç içerisinde birçok şey değişti, tecrübelendim; ama bu yönüm hiç değişmedi. Bu benim oyun karakterimin bir parçası ve bunu sahada göstermekten keyif alıyorum. 
 
Bu özelliğimin takımımın başarısı ve hedefleri açısından da faydalı olduğuna inanıyorum. Bireysel olarak en büyük hedefime gelecek olursak, buna ay yıldızlı formayı sırtıma geçirmek diyebilirim. Onun dışında Bahçeşehir Koleji’yle başarılı sezonlar geçirmek ve kupalar kaldırmak isterim.
 
FIBA Europe Cup’ta ilk iki grup aşamasını başarılı bir şekilde bitirdik. Şimdi önümüzde çeyrek finaller var. Tabii ki sezon başından beri söylediğimiz gibi hedefimiz bu kupayı kazanmak. Önümüzdeki altı maçta elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmak ve en azından finalde yer alarak hem oyuncu grubu hem de organizasyon olarak buraları tecrübe etmek istiyoruz.
 
Süper Lig'de ise play-off mücadelesi oldukça zorlu. Aynı galibiyet sayısına yakın çok fazla takım var. İlk 8’e girip play-off yapmak kadar mümkün olduğunca yukarıda yer almak da önemli. Aslına bakarsanız önümüzde bunu yapabilmek için çok da fazla maç kalmadı. Kalan maçlarda kazanabildiğimiz kadar kazanıp play-off’a üst sıralardan girmek istiyoruz.
 
Emin değilim ama istatistik anlamında Türk rotasyonu sahada en çok kalan takım olabiliriz. Bunda Erhan Abi’nin (Ernak) ve teknik ekibimizin bize inanması çok büyük bir etken. Tabii ki biz de Türk kadrosu olarak oynadığımız oyunla Erhan Abi’ye bu güveni vermeye çalışıyoruz. 
 
Zaten yabancı-yerli ayrımından ziyade biz kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Erhan Abi de böyle düşünüyor olsa gerek ki süreleri adil bir şekilde dağıtmaya çalışıyor. Elbette kırk dakika oynanan bir oyunda bu dağılımı yapmak da kolay değil; ama dediğim gibi kaliteli bir takımız.
 
Herkes bireysel amaçlarının yanında önemli olan şeyin takımın hedefleri olduğunun farkında ve sahaya her girdiğinde elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyor.
 
MUHAMMED BAYGÜL
BSL ORTALAMALARI
SÜRE 18:59 dk.
SAYI: 9
RİBAUND: 1.4
ASİST: 2
TOP ÇALMA: 0.6
TOP KAYBI: 1.9
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Ergin Ataman ve bu sezon özelinde Selçuk Ernak
- En beğendiğiniz oyuncu? 
- Vasilije Micic
- En iyi 5'iniz?
- Nando De Colo - Vasilije Micic - Dyshawn Pierre - Nathan Boothe - Jan Vesely
- En zor deplasman? 
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Bahçeşehir Koleji... 
- Müthiş

YORUMLAR

  • 0 Yorum