Misli.com TBL Röportajları | Konyaspor

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Röportajları'nda bu ay Konyaspor'un tecrübeli yıldızı Can Altıntığ ile koç Engin Gençoğlu'nu ağırladık.

Misli.com TBL Röportajları | Konyaspor
02 Temmuz 2022 - 10:05 - Güncelleme: 02 Temmuz 2022 - 10:55
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ



İNANÇ
CAN ALTINTIĞ

 
“Ameliyat olduktan tam bir buçuk ay sonra Konya’ya döndüm ve takımla beraber Misli.com TBL şampiyonluğu yolculuğunda olmak istedim. Çünkü taraftarıyla, yönetimiyle, teknik ekibiyle, oyuncusuyla, çalışanlarıyla beraber çok inanmış bir camia vardı. Ben de bu takımın bir parçası olduğum için çok mutlu ve gururluyum.”
 
Konya’ya geldiğim ilk gün verdiğim röportajda da söylediğim gibi burada gördüğüm atmosfer inanmışlık ve organizasyon beni gerçekten etkiledi. Futboldaki başarılı sezonla beraber basketbolda da iyi bir takım görmek isteyen büyük bir camia vardı. Bu da tabii ki kazanmak isteyen bir koç ve oyuncu grubuyla birleşince gerçekten bir aile ortamı yakalandı. Bunlar yakalanınca da başarı kaçınılmaz oldu.
 
Misli.com TBL'de şampiyon olarak 100. yılımızda Süper Lig'de oynama başarısı yakaladık. Ve Konya’yı basketbolda da hak ettiği yere taşıdık. Ben de bu takımın bir parçası olduğum için çok mutlu ve gururluyum.
 
Ara transferin son gününde Beysu Konyaspor’a transfer olmuştum. Engin Koç’un (Gençoğlu) da aramıza katılmasıyla Konya'da oynadığımız ve son saniye basketiyle kazandığımız kritik Samsunspor maçından birkaç gün sonra belimde bir problem yaşadım.
 
Tüm tedavi denemelerine rağmen bu sakatlığı ameliyatsız atlatamayacağım ortaya çıktı. Tabii ki bu durum hem benim için hem de takım için çok talihsizdi. Dolayısıyla çok büyük bir moral bozukluğu yaşadım.
 
Yaşadığım sakatlık çok büyük değildi. Ancak ameliyat olacağımdan dolayı üç aylık bir rehabilitasyon dönemi geçirip, sonrasında düz koşulara başlayabileceğim söylenmişti. Bu da sezonu kapatmam anlamına geliyordu.
 
Ancak ben ameliyat olduktan tam bir buçuk ay sonra Konya’ya döndüm ve takımla beraber bu yolculukta bulunmak istedim. Çünkü taraftarıyla, yönetimiyle, teknik ekibiyle, oyuncusuyla, çalışanlarıyla beraber çok inanmış bir camia vardı. 
 
Her ne kadar elimde olan bir durum olmasa da ameliyat olduğum ilk andan itibaren bu özel insanları yarı yolda bırakmış gibi hissetmeye başlamıştım.
 
İlerleyen günlerde doktorum ve fizyoterapistlerin bile haberi olmadan programı yavaş yavaş öne çektim. Devamında çok büyük problem yaşamadığımı gördüğümde, riskleri göze alarak; beklenenden çok daha önce takım idmanlarının çok az bölümüne de olsa dahil olmaya başladım. 
 
Play-off’lar başladığında henüz takımla bir kez bile beşe beş yapamadan; ilk olarak beş dakika, sonrasında on dakika derken final serisinde yirmi-yirmi beş dakikalar almaya başladım.
 
Özet olarak, henüz düz koşulara başlamam gereken dönemde ben play-off maçları oynamaya başlamıştım. Kişisel olarak da beklenenden çok daha önce bir zamanda takıma katılmış olmam benim için çok özel ve anlamlı oldu.
 
Takıma tekrar katılmamla beraber arkadaşlarım ve teknik ekibin bana göstermiş olduğu yaklaşım beni tekrar çok önemli ve mutlu hissettirdi. Özellikle takım arkadaşlarımın 'beni beklediklerini her an hissettirmeleri' benim en büyük motivasyon kaynağım oldu. 
 
Tabii ki tam performansımın uzağında kaldım. Ancak hem koçumuz Engin Abi hem de takım arkadaşlarım benim zorlandığım yerlerde özveriyle açıklarımı kapatarak, performansımın olabilecek en yukarı seviyeye çıkarabilmeme ve katkı sağlayabilmeme çok yardımcı oldular. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
 
Artık sakatlığım tamamen geçmiş durumda. Önümüzdeki yaz dönemini de çok iyi geçirip sezona yüzde yüzümle gireceğime kesinlikle inanıyorum. 
 
Konya’da çok güzel bir seyirci profili var. Herkesin gördüğünüz gibi play-off’ları tamamı dolu salonda oynadık. Camia ve şehir olarak Konya gerçekten en güzelini hak ediyor. İnanıyorum ki taraftarımızla beraber tekrar Konya basketbolunu en güzel yerlere taşımaya devam edeceğiz.
 

 
LİDER
ENGİN GENÇOĞLU

 
“Taraftarımızın inanılmaz desteği, yönetimimizin özverisi ve bu hedefe inanan oyuncularla misli.com TBL'de şampiyonluğa ulaştık. Bu başarıda aslan payı oyuncularımın ve görünmeyen kahramanlar olan teknik ve idari ekibindir.”
 
Beysu Konyaspor'a geldiğim ilk gün, ilk antrenmanda oyuncularıma “Bu takımı Süper Lige çıkarmak için geldim bunu söylememin sebebi de sizlersiniz“ dedim. Tüm şehir hep beraber misli.com TBL'de şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmek için kenetlendi. 
 
Taraftarımızın inanılmaz desteği, yönetimimizin özverisi ve bu hedefe inanan oyuncularla şampiyonluğa ulaştık. Bu başarıda aslan payı oyuncularımın ve görünmeyen kahramanlar olan teknik ve idari ekibindir. 
 
Başta genel menajerimiz Yaşar Berber olmak üzere tüm yönetimimize, teknik ve idari kadroya, gücümüze güç katan seyircimize şampiyonluktaki emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.
 
Benim felsefem disiplinli çalışmak ve hedefe herkesi inandırmak. Çalışmadan, inanmadan hedefe ulaşamazsınız. Şanslıyım hem Fethiye’ye de hem de Konya’da bana inan oyuncularla çalıştım.
 
Fethiye’de de TB2L’de şampiyon olarak ilk baş antrenörlük kariyerimde önemli bir başarı elde etmiştim. Burada da bana inanan ve güvenen oyuncu grubuyla çalışmam benim için büyük şanstı. Ama tabii ki yöneticilerin organizasyonu, seyircinin enerjisi başarının oluşması için çok büyük etkenler.
 
Basketbolda en önemli şey sezon başında takım kurulması, kimyanın oluşturulmasıdır. Sezon ortasında bir takıma gidiyorsan mevcut kadroyu en verimli şekilde kullanmak ve o kadroya uygun sistemi monte etmek gerekir. 
 
Elbette basketbolda her zaman her şey dört dörtlük olmuyor. Sezon uzun bir maraton. Sakatlıklar, performans düşüşleri, şanssız mağlubiyetler moral bozuyor; ama kısa sürede negatif havadan kurtulup inancınızı hep yüksek tutmamız işimizin bir parçası.
Seyircimiz bizim en büyük itici gücümüz, silahımızdı. Evimizde hiç maç kaybetmeyerek şampiyon olduk. Taraftar grubumuz Nalçacılar takımımızı hep ateşledi. Salonda, sokakta her yerde tüm Konya’nın desteğini hep arkamızda hissettik. 
 
Misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ndeki maçlarımıza 7’den 77’ye herkes geldi ve bize destek verdi. Taraftarımıza, yarattıkları muhteşem atmosferden dolayı sonsuz teşekkür ederim.
 
18 Haziran’da sezonumuz bitti. Birçok takım yerli oyuncu transferini bitirmişti bile. Biz de bu tarihten itibaren pazarda anlaşmamış oyuncularından bütçemize ve sistemimize uygun transferi yapmaya başladık.
 
Başkanımız Fatih Özgökçen’in basketbol takımına her zaman söylediği “Siz mücadele edin yeter. Sizi izlemeye gelen taraftarımıza savaşan, mücadele eden bir takım seyrettirmek bizim için en önemli şeydir” söylemi ana felsefemiz. Kadroda tabii ki değişiklikler olacak; ama sahada her zaman savaşan ve son topa kadar mücadele eden bir takım yaratacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum