Antalya'ya NBA Center

Nirvana Hotels Sportif Direktörü Burçin Badem, "Yaklaşık 5 yıldır NBA’in Türkiye ortağıyım. Pandemi süresinde tüm dünyada olduğu gibi ara verdiğimiz çalışmaları büyüterek devam edeceğiz. Artık Kilit Hospitality Group olarak Cosmos Sports Center’da NBA Center Kurulacak. EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgelerinden sporcuların ve antrenörlerin katılacağı çeşitli yaş gruplarında NBA Kampları, Jr.NBA Ligi, NBA Coach Clinic’leri ve ayrıca altyapı özel turnuvaları gerçekleştireceğiz" diyor.

Antalya'ya NBA Center
02 Temmuz 2022 - 09:51
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- QM-Quality Management Awards'ta yılın En İyi Spor Oteli olarak seçilen Nirvana Cosmopolitan'daki Cosmos Sport Center dünyaya nasıl geldi?

- Covid 19’un etkilerinin iyice hissedilmeye başlandığı ve NBA Basketbol Okullarımıza ara vermek zorunda kaldığım süreçte. Kilit Ailesi’nin Nirvana Cosmopolitan projesi hayata geçmeye başlamıştı. Kilit Grup’un “Otel içinde spor olsun mu?” sorusunu dile getirdiği bir dönemde kendisiyle uzun süre birçok projede çalıştığımız sevgili Alp Bozdoğan ve Naci Cansun, “Burçin ile görüşmeden bir karar vermeyin” demiş.

Bunun üzerine Nirvana Hotels CEO’su Sayın Korhan Alşan beni Antalya’ya davet etti. Spor tesisinin bulunduğu alanı gezdikten sonra -ki o zaman hurdalık ve kazan dairelerinin yer aldığı kullanılmayan bir araziydi- 1 haftalık projeksiyon çalışmasıyla tekrar masaya oturduk. Ben neler yapılabileceğini hazırladım onlar ise hedeflerini anlattı. Tolga Kilit, Korhan Alşan ve Tuncay Kilit ile çok da uzun olmayan toplantı sonrasında anlaşmaya varıp 1 hafta içinde
Antalya’ya taşınıp inşaata başladık.

Yaklaşık 9 ay içerisinde Cosmos Sports Center (CSC); toplantı salonları, lobisi, ofisleri, soyunma odaları, tribünleri ve de sahaları dâhil olmak üzere yaklaşık 7 bin metrekarelik ihtişamlı fiziğiyle ortaya çıktı. CSC, aynı anda basketbol, voleybol, tenis gibi profesyonel olarak müsabaka yapılabilecek, 23 m. eninde 190 m. boyunda dizili 5 sahadan oluşuyor.

İstendiğinde ara paneller açılarak masa tenisi, bilardo, snooker, dans, okçuluk gibi diğer dallara ya da fuar, toplantı gibi organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz. Engelli spor için özel tasarlanmış geçişler sayesinde de salonlarımız tüm engelli branşlarına da hizmet verebiliyor.

Bununla beraber FIFA standartlarında iki çim futbol sahası, sert zeminli 3 açık tenis kortu da bulunuyor. Tüm sahalarımız LED ışıklandırmalarla donatılmış durumda...

MİSAK-I MİLLİ SINIRLARINDAKİ OTELLERDE BÖYLE BİR TESİS YOK!

- Cosmos Sport Center (CSC) felsefesi nedir? Siz fark yaratmak için neler yaptınız?

- Öncelikle böyle bir yatırımın farkındalığına sahip olup bize derginizde yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bizler, olabilecek en iyi hizmeti, en iyi spor adamlarını; sporu ve hayatı seven kişilerle en iyi tesiste buluşturmayı istiyoruz. Bireylerin ihtiyaçlarını, artı ile eksilerini belirleyip buna göre hizmet verebilmeyi, sağlıklı, bilinçli spor yapılmasını sağlamayı ve bunun yanında Antalya’da yaşayanların sosyal hayatında “Şehir Kulübü” kavramını hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Ailenin tamamına aynı anda farklı hizmetler verebilen bir yer oluşturduğumuzu düşünüyorum. Evin çocukları istediği dalda okuldan sonra antrenmanını yaparken, ebeveynlerin pilates/yoga veya fitness/kickboks yaptığı, SPA keyfi sonrası deniz manzarasında hep birlikte akşam yemeği yiyebildiği; büyükler dostlarıyla eğlenceli bir akşam yaşarken, çocukların kendi aralarında oynayabildiği bir şehir kulübü inşa etmekti felsefemiz…

Kilit Grup Nirvana Hotels, olarak sadece nicelik değil nitelik konusuna da yoğunlaşıyoruz. Evet, tesis olarak şu anda Misak-ı Milli sınırlarında lüks otel hizmeti segmentinde böyle sportif bir tesise sahip bir otel daha yok. Ama bizler tesisle yetinmiyoruz. İçini de niteliği üstün hizmetlerle donatıyoruz. Her spor dalında üst düzey organizasyonları yürütmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pandemi tabii ki herkese her alanda büyük zararlar verdi. Ama bizler duruma seyirci kalmadan çözümlerimizi üretmeye çalışıyoruz.

Ev sahipliği yapacağımız üst düzey spor federasyon, kulüp ve organizasyon kamplarının yanında kendimiz de basketbol, tenis, voleybol ve futbol alanlarında spor okulları düzenliyoruz. Bu organizasyonları yapan kurum ve kuruluşlarla çözüm ortaklıkları yapıyoruz. Eczacıbaşı Geleceğe Smaç Turnuvası’na ev sahipliği yaptık ve buna devam edeceğiz.

Tenisçi olmak ya da daha iyi tenis oynamak isteyen Antalyalı aileleri doğru eğitmenle bir araya getirip kişiye özel bir plan yapmak istiyoruz. Bunun için “Gökhan Dönmez Tennis Academy” bünyemizde faaliyete başladı. Tenis üst düzey performans tenisçilerine destek vererek Türk sporuna katkılar yapacağız.

Kış döneminde Antalya özellikle futbol turizminin başkenti durumuna geliyor. Hava ne kadar yumuşak geçse de zaman zaman yoğun yağmur ve rüzgâr futbol takımların açık havada antrenman yapmasına engel oluyor. İşte burada CSC devreye giriyor, aynı anda 5 takıma iklimlendirmesi mükemmel salonlarımızda antrenman fırsatı sağlıyoruz. Mükemmel mutfağımız ve hizmet kalitemizin yanında kesintisiz antrenman fırsatı teknik ekipler için bulunmaz fırsat oldu.

Yurt içi ve yurt dışından süper lig takımları bizde kamp yaptı. Ayrıca futbolda Süper Lig süresince Antalya ve Alanyaspor deplasmanlarına gelen takımlara da kamplarına da ev sahipliği yaptık.



- Takip ettiğimiz kadarıyla TBF Eğitim Kurulu birçok seminerine CSC ev sahipliği yaptı. Bu konuda görüşlerinizi alabilir miyiz?

- Henüz bu projenin başında toplantılar yaparken benim ilk hedefim Nirvana Cosmopolitan ve CSC’yi sporda eğitimin merkezi yapmaktı. Tabii ki kendi branşım basketboldan başlamam lazımdı. Bu nedenle ilk olarak bir antrenörün ulaşmak isteyeceği tüm konforu sağlamak için yola çıktık. Sanırım bunu da başardık. TBF Eğitim Kurulu Başkanı Sayın Aydın Örs’ün de beğenisini kazandığımız için ayrıca mutluyuz.

NBA CENTER İÇİN YAPILACAKLARIN LİSTESİ UZUN...

- Peki ya NBA projeleriniz?


- Yaklaşık 5 yıldır NBA’in Türkiye ortağıyım. Pandemi süresinde tüm dünyada olduğu gibi ara verdiğimiz çalışmaları büyüterek devam edeceğiz. Artık Kilit Hospitality Group olaran Cosmos Sports Center’da NBA Center Kurulacak. EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgelerinden sporcuların ve antrenörlerin katılacağı çeşitli yaş gruplarında NBA Kampları, Jr. NBA Ligi, NBA Coach Clinic’leri ve ayrıca altyapı özel turnuvaları gerçekleştireceğiz. NBA Center için yapılacaklar listesi bayağı uzun ama hepsi için belirli süreçler gerekiyor.

- “Cosmos Sports Center” markasının farklı bölge ve/veya illerde şubeleri olacak mı? Uzun vadedeki hedefleriniz neler?

- Kilit Grup, turizm sektöründe lider olmayı başarmış %100 yerli bir yatırım… Tuncay Kilit, Tolga Kilit, Pelin Kilit, Nurten Kilit neredeyse tüm aile mutlaka sporun en az bir dalıyla sporcu olarak ilgileniyor. Bu ilgi sporun turizmdeki yeri ve öneminin farkında olmalarını kolaylaştırıyor.

Uzun vade hedeflerini bugünkü şartlarda söylemek tabii ki çok mümkün değil. Maalesef öngörülmesi zor dönemden geçiyoruz. Beş yıllık, yıllık, altı aylık, aylık programların ve hedeflerin yapılması gereken duruma geleceğimiz günleri bekliyoruz. Tabii ki bu gerçekleşirse Kilit Hospitality Group otellerimizde CSC benzeri ve belki de daha üstünlerini gerçekleştirip yatırımlarına devam edilmesini arzularız. Ama önce Nirvana Cosmopolitan bünyesindeki Cosmos Spor Center’ın başarıdaki sürekliliğini sağlamamız gerekli…

YORUMLAR

  • 0 Yorum