Misli.com TBL Röportajları | Çağdaş Bodrum Spor

Misli.com TBL'de mutlu sona ulaşan Çağdaş Bodrum Spor'un tecrübeli oyuncuları Yiğitcan Turna ve Hakan Yapar ile birlikte koç Ender Arslan ve başkan Dağlarca Çağlar ile şampiyonluk sezonunu konuştuk...

Misli.com TBL Röportajları | Çağdaş Bodrum Spor
03 Haziran 2023 - 20:28 - Güncelleme: 30 Haziran 2023 - 21:02

RÖPORTAJ: ECE ERGEZ

ÇİLİNGİR
YİĞİTCAN TURNA

"Misli.com TBL'de başarının kilit noktası yetenekli ve iyi karakteri yerli oyunculardan oluşan bir takım kurmak. Devamında yabancı basketbolcuları da bu sistemin içine monte edebilmek ve sezon ilerledikçe kendi içinde aile yapısını oluşturabilmek."

Çağdaş Bodrum kendi içinde çok iyi anlaşan ve çok iyi çalışan bir ekipti. Oynayan, oynamayan -sakat ya da kadroya giremeyen- herkes varını yoğunu ortaya koydu. Sene başında bizim takımın yaşlı olduğuna ve sezonu bitiremeyebileceğine dair bazı eleştiriler de olmuştu. Dışarıdan bakınca belki haklı sayılırlar ama takımdaki herkes çok çalışkan ve müthiş iş disiplinine sahip. O yüzden belki de en yaşlı dediğimiz oyuncular hep en fazla çalışanlar oldu. Olumsuz sayılabilecek süreçleri de yönetimimiz çok iyi yönetti ve bize hiçbir şey hissettirmeden yumuşak bir geçiş oldu.

Yatırım yapan takım sayısı arttıkça tabii ki misli.com TBL'nin kalitesi ve çekişmesi artıyor. Bu sezonda bizim için çok keyifli geçti. EYT'nin çıkmasıyla 6-7 oyuncu basketbolu bırakıp emekli olmaya karar verdik, fakat yonetimimiz bizi ikna etti geri döndük! Şaka bir yana takım başarılıydı, yönetimimiz üzerine düşen maddi manevi her şeyi fazlasıyla yaptı. Maçlarımız ailelerle, çocuklarla hep dolu tribünlerle karnaval havasında geçti.

Bodrum zaten büyülü bir kent. 10 dakika içinde isterseniz köy isterseniz metropol yaşamına geçiş yapabiliyorsunuz. Yani sezon boyu hepimiz her anlamda çok şanslı hissettik kendimizi... 

Misli.com TBL'de başarının kilit noktası yetenekli ve iyi karakteri yerli oyunculardan oluşan bir takım kurmak. Devamında yabancı basketbolcuları da bu sistemin içine monte edebilmek ve sezon ilerledikçe kendi içinde aile yapısını oluşturabilmek.

Tam 7 kez TBL'den üst lige yükselme başarısı yakaladım, bunların son 4'ü Hakan'la (Yapar) ile beraberdi. Bazen şans bazen doğru tercihler diyelim ama son sezonlarda bir şekilde hep Süper Lig'e çıkan takımlardaydık. Biz saha içi olduğu kadar saha dışında da içerisinde yer aldığımız organizasyonlara değer katmaya çalışıyoruz.

Belki bazen hata yapıyoruz, farkında olmadan haddimizi aştığımız oluyor ama içimizde bir kötülük yok ve tek bir amacımız oluyor... O yıl neredeysek o takımın başarısı.

A takıma yükselmemin üzerinden 20 yıl geçti. Ben bu işte hep saha içinde işimi ciddi yapıp, saha dışında da eğlenebileceğime inandım. Herkesin hayatla alakalı bir sürü sıkıntısı, dertleri oluyor. Ben karşımdaki insanı bir nebze de olsa tebessüm ettirebiliyorsam, o ana pozitiflik katabiliyorsam kendimi daha mutlu hissediyorum. 

Saha dışında da seyircilerle, ailelerle, altyapıdaki oyuncularla bir gönül bağımız oluşuyor. Sağ olsunlar her gittiğimiz yerde bizi çok iyi karşılayıp, çok iyi uğurluyorlar. Unutulmamak, hatırlanmak bize kendimizi çok özel hissettiriyor.



TAŞIYICI
HAKAN YAPAR


"Artık Yiğitcan (Turna) ile birlikte oynadığımız tüm takımlar üst lige çıktıktan sonra insanlarda 'bu ikili nereye gitse, o takım BSL'ye çıkmanın en büyük adayı' düşüncesi hakim olmaya başladı. Bu bizim için en iyi motivasyon kaynağı diyebilirim."

Misli.com TBL'de elde ettiğim şampiyonluklarda ciddi bir sayıya ulaştım. Tabii ki çok mutlu ve gururluyum. Misli.com TBL her zaman zor bir lig ve bu başarıyı yakalamak yaptığın işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu gösterilen saygı her zaman benim en büyük motivasyon kaynağım oldu. Umarım kariyerimin sonuna kadar bu başarıyı ve saygıyı koruyabilirim.

Başarımın en büyük sırrı disiplinim ve işe olan saygım. Senelerdir özellikle misli.com TBL'de istikrarlı ve başarılı bir performansım oldu. Bu sene yakaladığım bu performansımda en büyük desteği koç Ender Arslan ve takım arkadaşlarımdan aldım. Onların bana olan güveni ve saygısı tamdı. Bu da benim sezon boyunca performansımı en üst seviyede tutabilmemi sağladı.

Bodrum Spor baktığınızda çok yeni bir oluşum gibi görünse de Çağdaş Holding'in gücü ve desteği çok önemli... Bize olan güvenlerini ilk günden itibaren hep hissettik. Sene boyunca bize güzel bir aile ve çalışma ortamı sağladılar. Bizlerin fikirlerini önemsediler, değerli olduğumuzu hissettirdiler. İki senede belki bir örneği daha olmayacak başarıyı gerçekleştirdiler. Umarım bu organizasyon çok daha sağlam, üzerine koyarak Avrupa kupalarında mücadele edecek seviyeye gelir.

Yiğitcan'la (Turna) beraber bu oynadığımız 4. takımımız. Birlikte daha önce Sakarya, Bahçeşehir Koleji, Aliağa Petkim'de oynadık ve oralarda da sezonu şampiyonlukla kapatmıştık. Onunla harika bir ilişkimiz var, hem saha içinde hem saha dışında birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Benim yol arkadaşım, iyi günde kötü günde hep yanımda oldu. Umarım uzun yıllar bu kardeşliğimiz, birlikteliğimiz sürer. 

Artık birlikte oynadığımız tüm takımlar üst lige çıktıktan sonra insanlarda 'bu ikili nereye gitse o takım BSL'ye çıkmanın en büyük adayı' düşüncesi hakim olmaya başladı. Bu bizim için en iyi motivasyon kaynağı diyebilirim.

Misli.com TBL kendi dinamikleri olan bir lig. Ne kadar iyi kadro kurarsanız kurun, eğer o kadro sahada savaşmazsa her maç ortadadır. Ne zaman maçı rakip kadar, hatta daha fazla isterseniz ve bunu sahaya yansıtırsanız; o zaman oyuncu ile takım kalitesi ortaya çıkıyor. Bu uzun maratonda sağlıklı kalmanın en doğru yolu çalışmak.

İnsanların bana olan yaklaşımları, oyunuma duydukları saygı ve bunu bana hissettirmeleri, benim için tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu. Ben bunu sahadaki iş ahlakı ve saha dışındaki doğru duruşumla kazandığımı söyleyebilirim.


İşe ve insanlara karşı her zaman samimi olmam beni sevmelerinde etkili olabilir. Böyle güzel geri dönüşler duymak beni gerçekten çok mutlu ediyor. Bu vesileyle beni seven, destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ederim.



WINNER
ENDER ARSLAN
Çağdaş Bodrum Spor Koçu


"Şampiyonluk bir ekip işiydi ve oyuncularım bana kupa ile başlayan bir kariyer başlangıcı hediye etti. Onlarla birbirimizi çok iyi anladık ve böyle bir sonuç elde ettik. Kişisel olarak benim için daha iyisi düşünülemezdi..."

Tabii ki benim için harika bir başlangıç oldu. İlk başantrenörlük deneyimim şampiyonlukla, kupayla tamamlandı. Bu anlamda oyuncularıma ve teknik ekibime çok teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işiydi ve oyuncularım bana böyle bir kariyer başlangıcını hediye etmiş oldu.

Oyuncularla birbirimizi çok iyi anladık ve böyle güzel bir sonuç elde ettik. Kişisel olarak benim için daha iyisi düşünülemezdi. Başantrenörlük kariyerime böyle bir başlangıç yaptığım için çok mutluyum.

Takıma geldiğim ilk gün oyuncularla yaptığım toplantıda 'Biz misli.com TBL'de şampiyon olup BSL'ye direkt yükseleceğiz' dedim. O günden itibaren de hazırlık maçlarımız dahil hiçbir antrenmanımızda ya da maçta en ufak bir tereddüt hissetmedim. Tabii ki dışarıdan kolay gibi gözüküyor olabilir, ama bir iş ne kadar kolay gözüküyorsa o kadar iyi yapılmış demektir. O anlamda da çok mutluyum. Çünkü hem teknik ekip hem yönetimimiz hem de oyuncular işimizi büyük bir ciddiyetle ve başarıyla yaptık.

Bizim ilk amacımız Bodrum seyircisine keyif veren bir takım oluşturmak. Daha önce de söylediğim gibi Bodrum'u çok zor bir deplasman hâline getirmek istiyoruz. Kadro yapılanmasına dair konuşmak için henüz çok erken, hiçbir şey konuşmadık ama birkaç haftaya çalışmalara başlayacağız. 

Burası gerçekten çok güzel bir yer. İnsanların keyifle maça geldiği, takımlarını desteklediği ve rakipler içinde bir o kadar zor olan deplasman atmosferi yaratmak istiyoruz. Işimiz hiç kolay olmayacak. Bunun farkındayız ama hazırlıklarımızı da buna göre yapacağız.

Antrenör olarak bir kupa kazanmak, başarı yakalamak oyunculuktan daha farklı bir his. Açıkçası biraz rahatlama ve işini iyi yapmış olmanın mutluluğunu yaşadım. Başkana, yönetime karşı mahcup olmamak da güzel tabii ki.,, Bütün sezonun yorgunluğunu attığınız bir dönem hâliyle güzel oluyor.

Açıkçası ben geldiğimde de takımda gerçekten iyi bir arkadaşlık vardı. Sadece bazılarının kendilerini oyunun çok dışında hissettiğini, özgüven olarak düşük olduğunu gözlemlemiştim. Bu yüzden sadece oynayanları değil, kadroya alamadıklarımızın da aidiyet duymasını sağladım. Bunu onlara önem vererek ve değerli hissettirerek yapmaya çalıştım. Sezon sonu geldiğinde oynayan, oynamayan fark etmeden hepsiyle gerçekten harika bir ilişkimiz vardı. 

Taraftarımız bize tüm sezon boyunca çok büyük destek verdi. Bazı zorlandığımız anlarda ayağa kaldırdılar. Ben artık Bodrum'a şehir demek istiyorum. Şehir genelinde de büyük bir destek var. Onlara gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu sene iç sahada hiç kaybetmedik. Bu sadece iyi oyunla olmuyor!

Salonumuzda gerçekten ciddi bir taraftar desteğimiz ve baskımız oluyor. Sadece basketbol olarak değil bu taraftarlar ile BSL'ye çok yakışacağız. Burada sağladıkları bu güzel atmosfer için onlara tekrar çok teşekkür ederim.

VİZYON
DAĞLARCA ÇAĞLAR
Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Başkanı

 

"Çağdaş Bodrum Spor olarak hedefimiz Süper Lig'de kalıcı olup, Bodrum halkına bu heyecanı yaşatmak. Başarının sürdürülebilir olması için altyapının önemini de biliyoruz. Uzun vadede ise en büyük hayalimiz Avrupa'da kupa kaldırmak."

Misli.com TBL'de güzel bir sezon geçirdik. Bodrum'a keyifli günler, güzel dakikalar ve büyük bir heyecan yaşattığımızı düşünüyorum. Bizim için de en önemlisi buydu zaten. Hem içeride hem dışarıda çok güzel sonuçlar elde ettik. Misli.com TBL'de 30 haftayı sadece 3 mağlubiyet ile geride bıraktık. Bu başarılı performanstan dolayı hem ekibimi hem oyuncularımı kutluyorum. En büyük teşekkürü de geçen seneden beri bizi yalnız bırakmayan Bodrum halkına etmek isterim. 

Evimizde 20 aydır hiç maç kaybetmememizdeki en büyük katkıyı, taraftarlarımız verdi. Gittiğimiz birçok deplasmanda böyle bir taraftarla karşılaşmadık. Biz de onlara layık olmak için daha çok çaba göstereceğiz.

BSL'de oynayacağımız salonla ilgili biz federasyonla görüşmeleri yaptık. Süper Lig olması nedeniyle bazı teknik standartları karşılamamız gerekiyor. Bu konuda düzenlemeler yaparak, gerekli standartları da karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Süper Lig maçlarımızı Bodrum’da oynamak istiyoruz.  Seyircimizle yakaladığımız bu sinerjiyi kaybetmememiz bizim için önemli.

Bugüne kadar ulusal ve yerel birçok takıma ana sponsor olarak destek verdik. Ancak şimdi bambaşka bir heyecan yaşıyoruz. 2 yıl önce kendi bünyemizde Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Basketbol Takımı’nı kurduk. Bir ilçe takımı olarak yola çıktık. 2021’de TB2L'den başladık. 20 ayda Süper Lig'e çıkıyoruz. Yatırım yapılırsa, gönül verilirse, başarı şans değil. İki yıl önce yola  çıktık, evimizde hiç maç kaybetmedik. Ve şimdi burada Süper Lig takımlarını ağırlayacağız. Hedefimiz ise Avrupa... Zaten belli bir marka değerine ulaşmış Bodrum’un adını Avrupa’da daha sık duyurmak hepimiz için daha gurur verici olacaktır.

Altyapı ile ilgili çalışmalara bu sene başlayabildik. Altyapı takımı bu işin aslında yarısı... Bu nedenle öz kaynak düzenine çok önem veriyoruz. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde umarız ki altyapıdan yetiştirdiğimiz gençlerimiz, A takımda yer alarak hepimizi gururlandırır. Bu sezonda farklı yaş kategorilerinde kazanılan 2 şampiyonluğumuz var. İlk sene için bu büyük bir başarı. Ama benim ve Bodrum’da yaşayanlar için en büyük tatmin 12-13 yaşında elinden tuttuğumuz bir çocuğumuz, 17-18 yaşına geldiğinde Efes’e ya da Fenerbahçe'ye karşı oynarken atacağı sayıda duyacağı mutluluk ve gurur olacak.

Orta vadede A takımımızı Süper Lig'de tutmamız önemli. Altyapıdan gelen gençlerimizi A takıma kazandırmamız lazım. Orta ve uzun vadede arzum Bodrum'u basketbol şehri hâline getirmeliyiz. Yola bu motto ile çıktım.

Avrupa şehirlerine baktığımızda, Bodrum'dan daha küçük yerlerde, sportif alanda çok büyük başarılar, basketbola çok büyük ilgi ve alaka var. 15-16 bin kişilik salonlarda oynayan takımlar var. Bodrum sadece turizmle değil, sportif faaliyetlerle de öne çıkmalı. Bodrum'da tatil sezonunun uzaması anlamında bunun çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Basketbolu sokağa indirmek için belediye ile çeşitli görüşmelerimiz var. Malum her mahallede bir basket potamız var, ancak bir çoğu kullanılmaz durumda. Onların onarımını gerçekleştirerek bu potalarda 3'e 3 takımlarla turnuvalar düzenleme projemiz var. Hatta federasyonla görüşüp, düzenledikleri bazı organizasyonları Bodrum’da yapmak gibi hedeflerimiz var. Asıl amacımız Bodrumlulara basketbolu sevdirmek.

Hedefimiz artık Süper Lig'de kalıcı olup, Bodrum halkına bu heyecanı yaşatmak.... Başarının sürdürülebilir olması için altyapının önemini de biliyoruz. Uzun vadede de en büyük hayalimiz Avrupa'da kupa kazanmak. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum