Misli.com TBL Röportajları | Balıkesir BŞB

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi Söyleşileri'nin ilkinde konuğumuz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi oldu. Sercan Ergin ile genel menajer Anıl Uyanık ile bu sezonki hedeflerini ve daha fazlasını konuştuk.

Misli.com TBL Röportajları | Balıkesir BŞB
03 Kasım 2021 - 14:10 - Güncelleme: 03 Kasım 2021 - 19:37
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN



ÖZGÜVEN
SERCAN ERGİN
BALIKESİR BŞB

 
"Türk oyunculara güvenen ve sorumluluk verebilen antrenörlerimiz olduğu sürece misli.com Türkiye Basketbol Ligi'ndeki yabancı kontenjanının sorun olduğunu düşünmüyorum. İyi oynayan basketbolcu formayı kapar."
 
Bana göre misli.com Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Avrupa'nın en sert ve kaliteli liglerinden bir tanesi... Oynaması da, izlemesi de keyifli bir lig. Kadro ve bütçe seviyeleri birbirine denk ve yakın takımlar olduğu için rekabet düzeyinin de yüksek olduğunu düşünüyorum.
 
Balıkesir'de yoğun ve keyifli bir hazırlık süreci geçirdik. Uyum sürecinde sakatlıklarla ve yeni bir kadro olmamızla alakalı saha içinde birbirimize tam olarak alışmamız için çok az da olsa zamana ihtiyacımız var; ama genel anlamda takım uyumu gayet iyi, şehre de aşina olduğum için pek zorlanmadım.
 
Aslında oynadığım mevkiye göre biraz kısayım; ama oyuncu karakterim mücadele ve rekabete dayalı olduğundan bunu kapatabildiğimi düşünüyorum, pota altı zor fakat mücadeleyi seven için keyifli...
 
Türk oyunculara güvenen ve sorumluluk verebilen antrenörlerimiz olduğu sürece misli.com TBL'deki yabancı kontenjanının sorun olduğunu düşünmüyorum. İyi oynayan oyuncu formayı kapar.
 
misli.com TBL ile ING Basketbol Süper Ligi (BSL) arasındaki farklara gelirsek... İki ligde de forma giymiş bir oyuncu olarak şunları söyleyebilirim... misli.com TBL'de mücadele, sertlik, takım olma olgusunun ve duyguların daha ön planda olduğunu düşünüyorum. Çünkü saha da çoğu zaman bir kaosun içindeymiş gibi hissedebiliyorsunuz ve bu olgular o kaostan çıkmanızda en büyük etken oluyor.
 
BSL'de ise oyuncu kalitesi ve bireysel yetenekler, zaman zaman takım olma olgusundan daha belirleyici olabiliyor. Duygusallığın çok daha az, profesyonelliğin daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Sertlik düzeyi bence TBL'ye göre daha aşağıda diyemem; ama daha legal demek yanlış olmaz herhalde! (Gülerek)
 
Pandemi döneminde, tabii ki ben de herkes gibi sağlığımla alakalı sahada ve dışarıda tedirgin bir süreç geçirdim; ama basketbolu seyircisiz oynamak gerçekten sağlıktan sonra yaşadıklarımızın en kötüsüydü bence. Boş tribüne oynamak ve konsantre olmak gerçekten çok zor.
 
Tribünlerde yarı yarıya kapasite ile seyirci olması, hiç taraftar olmamasından iyidir! Şaka bir yana insan sağlığını riske atmadan, uygun koşullarda; seyircilerin, müsabakaları izlemelerine imkân tanınmasının güzel ve adil olduğunu düşünüyorum. Umarım en kısa sürede tam kapasite dolu salonlarda oynama fırsatına tekrar kavuşuruz. 
 
Genel olarak takımda herkesle aram aynı seviyede iyi ve samimi, sadece İbrahim Yıldırım'la eski takım arkadaşı olduğumuzdan biraz daha fazla zaman geçirdiğimi söyleyebilirim.
 
Benim yetiştiğim dönemdeki herkesin olduğu gibi ben de sıkı bir Michael Jordan hayranıyım, benzetmek biraz fazla ve abartı olur; ama uzun pozisyonunda olup biraz da kısa olanı! (Gülerek) Charles Barkley, Braynt Dunston, Kyle Hines'ı da beğeniyorum.
 
misli.com ile TBL arasında yapılan isim sponsorluğu anlaşmasını da çok anlamlı buluyorum. Sponsorsuz bir spor dalı düşünülemeyeceği gibi sadece TBL için değil, Türk sporu ve basketbolu için bu anlaşmanın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu anlaşmada emeği geçen herkese teşekkür ederim. 
 
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Burak Gören
- En beğendiğin oyuncu?
- Zor soru (gülerek) Recep Doğrusöz
- En iyi ilk 5'in?
- Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Polat Kaya, Kaya Peker, Ufuk Gürgen
- En zorlu deplasman?
- Trabzon
- Tek kelime ile Balıkesir BŞB
- Takım


 
KALİTE
ANIL UYANIK
BALIKESİR BŞB GENEL MENAJERİ

 
"misli.com TBL'de her hafta sonucu tahmin edilemeyen maçlar oynanıyor. Ve hiçbir sonuç sürpriz olarak kabul edilemiyor. Bu bir sporsever için çok değerli bir durum. Bu organizasyonu, 2. ligler arasında Avrupa'nın en kaliteli ve en mücadeleci 3-4 ligi arasında görüyorum." 
 
Bu yaz transfer dönemi bizim için oldukça yorucu geçti. Teknik staff'ımızın tamamı aramıza yeni katıldı. Bu yeni ekibimizle beraber çok fazla mesai yaptık. Aklımızdaki takım mühendisliğini yapabilmemiz çok kolay olmadı. İbrahim Yıldırım, İzzet Türkyılmaz ve Şafak Edge zaten kadromuzda olan bu ligin değerli ve önemli isimleri.
 
Takıma bu sezon katılan oyuncularımızsa özellikle yaşları küçük, karakter ve potansiyellerine inandığımız gençler. Ömercan Engin, Burakcan Dilmaç, Kürşad Özdemir, Bartu Yılmaz ve Berkan Özçiftçi gibi... Bu ligin dinamiklerine uygun olarak mücadele gücü yüksek oyuncular.
 
Karesispor döneminden kaptanlığımızı yapmış Reha Öz'ün bizim için ayrı bir yeri var. Ve yine kaptan olarak takıma geri döndü. Sercan Ergin de önemli bir karakter ve tecrübe. Fatih Kızılca daha önce formamızı giymiş önemli bir oyuncu. Yabancı basketbolcu tercihimizi ise yüksek kariyere sahip tecrübeli guard Mark Lyons ve çok büyük potansiyeli olan çok yönlü uzun Carlton Bragg JR.'dan yana kullandık. 
 
misli.com Türkiye Basketbol Ligi için 2 yabancı kuralının en doğru karar olduğuna inanıyorum. Bu konu yıllardır belli zamanlarda tartışıldı. Ama kulüpler ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) 2 sayısında mutabık kaldı. 2 yabancı oyuncu hakkı bütçesi nispeten düşük kulüplere rekabet edebilme, takımlardaki genç oyunculara kaliteli ve üst düzey antrenman yapabilme şansı veriyor.
 
Ayrıca yabancı oyuncular, gerek saha içi gerekse saha dışı organizasyonlarla; Anadolu şehirlerinde basketbolun sevilmesi ve yayılması adına büyük katkı sağlıyor. Örneğin biz okullarda düzenlediğimiz panellerde mutlaka yabancı oyuncularımızın katılmasını sağlıyoruz ve gerek öğrenciler gerekse gençler arasında büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz. 
 
Balıkesir, bir yakası Ege Denizi'ne bir yakası Marmara Denizi'ne bir tarafı iç Ege'ye uzanan, 20 ilçeye sahip büyük ölçekli bir il. Biz Balıkesir BŞB olarak sadece şehir merkezini değil 20 ilçemizi de temsil ediyoruz. Büyükşehir olmak bize kapsayıcılık ve sorumluluk yüklüyor. Biz de Balıkesir BŞB olarak Balıkesir in basketboldaki lokomotifi olarak şehrimizde ve 20 ilçemizde basketbol ateşini canlı tutmaya ve basketbol sevgisini büyütmeye devam ediyoruz. 
 
Organizasyonumuz önce Karesispor ve şimdi Balıkesir BŞB olarak ligdeki 5. sezonunu geçiriyor. Bu lig her yıl gerek sahada oynanan basketbol gerek izlenirlik, gerek yönetici, antrenör ve oyuncu kalitesi olarak üstüne koyarak ilerliyor. Her hafta sonucu tahmin edilemeyen maçlar oynanıyor. Ve hiçbir sonuç sürpriz olarak kabul edilemiyor. Bu bir sporsever için çok değerli bir durum. Ben misli.com TBL'yi 2. ligler arasında Avrupa'nın en kaliteli ve en mücadeleci 3-4 ligi arasında görüyorum. 
 
misli.com TBL organizasyonumuzun bir çok yönden ING Basketbol Süper Ligi seviyesinde olduğunu söyleyebilirim. Süper Lig'e çıkmak kadar orada kalıcı ve devamlı olabilmek çok önemli. Size şunu söyleyebilirim ki, bu kulüp ama bu sezon ama birkaç yıl içinde Süper Lig'deki yerini alacak ve orada kalıcı olacaktır. 
 
Son 2 yıldır gerek normal sezon maçlarının ilk kez TRT Spor'dan, tüm maçların TBF YouTube kanalından yayınlanması ve bu sezon ligin ilk kez misli.com isim sponsoruna kavuşması öncelikle TBF'nin ve kulüplerimizin başarısıdır. Türk basketbolu ve onun paydaşları olarak hepimiz, bu maddi ve organizasyonel kazanımları basketbolumuzun büyümesi ve gelişmesi adına akılcı şekilde kullanmalıyız. 
 
Kadro derinliği ve hedef koymuş olmaları açısından Manisa BŞB, Konyaspor ve Sigortam Net'i, misli.com TBL'deki diğer takımların bir adım önünde görüyorum. Ama bu ligin daima sürprizlere açık olduğunu da biliyoruz. Takım olmayı başaran ve mücadele gücü yüksek, seyircisini arkasına alan bir takım da bu ekiplerin arasına girebilir. 
 
Seyircisiz bir basketbol maçı gerçekten amacından uzaklaşmış bir hâl alıyor. Basketbol bir sinerji ve gösteri oyunu. Bunu seyircisiz başarabilmek de imkânsız. Yüzde 50 kapasiteyle başlamak güzel. Umarım en kısa sürede tam kapasiteli günlere geri döneriz. Basketbol seyirciyle güzel. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koçlar? 

- Andaç Yapıcıer, İlker Salman 
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Fatih Cantitiz 
- En iyi ilk 5'iniz?
- Sercan Topçu, Recep Doğrusöz, Fatih Cantitiz, Cevher Özer, Berkay Genç 
- En zorlu deplasman?
- Fethiye 
- Tek kelime ile Balıkesir BŞB...
- Kulüp

YORUMLAR

  • 0 Yorum