Millilerimiz yarı finalde

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Ay-yıldızlılarımız, çeyrek finalde karşılaştığı Litvanya’yı 64-61'lik skorla mağlup etti. İzmir- Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF yöneticileri takip etti.

Millilerimiz yarı finalde
04 Ağustos 2022 - 22:39 - Güncelleme: 08 Ağustos 2022 - 16:10
Haber: Hüseyin Demir

Milliler maça iyi başladı

Ay Yıldızlılarımız; Arda, Berke, Samet, Tan ve Hamza beşiyle sahaya çıktı. Maçın ilk sayısını faul çizgisinden Krivas attı. Türkiye’nin ilk sayısı Arda’nın turnikesi ile geldi. Samet Yiğitoğlu, maça iyi başladı. Tan Yıldızoğlu sol dipten attığı üçlük ile skoru 7-2 yaptı. Arda ikinci faulünü alarak kenara geldi. Tan, ikinci isabetli üçlüğünü sağ forvetten attı. Krivas, çember altı bitirişleri ile maçın başında toplam 6 sayı üretti.  İlk çeyrekte Samet Yiğitoğlu ile Murauskas’un pota altı mücadelesini izledik. Babraıtıs üçlüğü ile Litvanya farkı 3’e indirdi. Eray’ın oyuna girmesiyle takımına dinamizm ve enerji kattı.  Litvanya’da Murauskas ve Krivas ikilisi ilk çeyrekte hücumda etkili oynadı. Eray’ın turnikesi ile milliler ilk çeyreği 22-17 önde bitirdi. Milliler ilk çeyrekte 3/7 üçlük isabetiyle oynarken toplam 5 top kaybı yaptı.



İlk yarıyı Ay Yıldızlılar önde bitirdi
İkinci çeyreğin ilk sayısı Litvanya’dan geldi. Milliler hücumda boş dönünce Fikret Hoca 7:28’de mola aldı. Mola dönüşü Litvanya zone müdafaaya döndü. Türkiye hücumda topu iyi çevirse de skor üretmekte zorlandı. Alan savunmasına karşı Tan ve Özgür ikilisinin penetreleri çözüm üretemedi. Millerimiz ikinci çeyrekte ilk sayısı 5.dakikada Samet’in smacı ile geldi. Samet Yiğitoğlu 3.faülünü alarak kenara geldi. İkinci periyotta iki takımda savunmada sert ve agresif savunma yaptı. Hamza Mestoğlu ilk sayısını atarak skoru 28-22 yaptı. Litvanya savunmada yardımlaşmayı iyi yaparak Türkiye’ye kolay sayı attırmadı. Babraitis’in ikinci çeyreğin bitimine 3 saniye kala 1/2 serbest atışıyla millerimiz soyunma odasına 32-27 önde gitti.  Litvanya toplam 22 ribaund çekti.


Üçüncü çeyrekte savunmanın dozu arttı
İkinci yarı karşılıklı isabetsiz atışlarla başladı. Arda ve Özgür ikilisi ile Türkiye hızlı hücumdan sayı buldu ve coach Abramavicius molayı aldı. Arda savunmada yine toplu oyuncuya baskıyı iyi yaparak savunmada etkili oynadı. Dip oyunundan Berke’nin üçlüğü ile millerimiz skoru 39-32 yaptı. Litvanya’da Murauskas ‘ın sayısı ile oyundan düşmedi. Türkiye üçüncü çeyrekte savunmada daha etkili oynarken hücum organizasyonunda tıkandı. Litvanya tam saha baskı yaparak Türkiye’yi hataya zorladı.  Lelıukas’ın sayısı ile Litvanya 43-45’lik skorla ilk kez öne geçerken Türkiye skor üstünlüğünü kaybetti. Final periyoduna Litvanya 45-48 önde girdi.


Nefesleri kesen son çeyrekte milliler kazandı 
Son çeyrek hızlı ve tempolu başladı. Tan Yıldızoğlu’nun hızlı hücumdan sayısı ile tribünler coştu. Yayın gerisinden iki takımda isabetsiz atışlarda bulundu. Hamza Mestoğlu ile maçın bitimine beş dakika kala 5 faul ile kenara geldi. Tan, Eray ve Özgür üçlüsü hücumda oyuna yön veren isimler oldu. Eray hızlı hücumdan vurduğu smaç ile salonu ayağa kaldırdı ve millier skoru 52-54 yaparken Litvanya ekibine molayı aldı. Tan’ın sayısı ile millier skoru 54-54 yaparak eşitledi. Krivas ters eşleşme sonrası faul çizgisine gitti ve 1/2 atarak skoru 54-55 yaptı. Maçın son dakikaları adeta nefesleri kesti.Arda’nın kritik üçlüğü ve turnikesi ile milliler 59-57 öne geçti. Mola sonrası Litvanya’da kublıckas’ın üçlüğü ile rakip takım 59-60 öne geçti. Türkiye mola aldı. Arda maçın bitimine 30 saniye kala faul çizgisine geldi ve 2/2 atarak 61-60 öne geçti. Oyunun üstünlüğü ve kontrolü son dakikalarda sürekli el değiştirdi.Ay Yıldızlılarımız, muhteşem maç atmosferinde hata yapmadan maçı 64-61 kazandı. 18 Yaş Altı Erkek Milli Takımımızda Berke Büyüktuncel 15, Arda Sivas 12 ve Tan Yıldızoğlu 11 sayı ile galibiyette önemli katkı sağladı. Litvanya’da ise Paulinas Murauskas 19 sayıyla oynadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum