Millilerden Belçika'ya 34 fark

Millilerden Belçika'ya 34 fark
11 Kasım 2022 - 22:51 - Güncelleme: 15 Kasım 2022 - 16:30



2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri maçında Millilerimiz evinde oynadığı karşılaşmada  ilk dakikaları iyi geçirmese de devamında hem hücumda hem savunmada kusursuza yakın oyunuyla öne geçti ve karşılaşmadan 86-52 skorla galip ayrıldı.

ilk 5imiz: Scottie Wilbekin, Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir, Kenan Sipahi, Furkan Haltalı

Lecomte ve Bako ikilisiyle karşılaşmaya Belçika 6-0 ile başladı. Scottie Wilbekin'in oyuna ısınmasıyla arka arkaya üçlükleri kaydeden millilerimiz Belçika'ya 17-0 ile cevap vererek rakibine molayı aldırdı. Başlangıçtaki ritmini kaybeden Belçika, bu dakikalarda doğru oyuncuyu bulmakta zorlandı. İlk çeyreği Türkiye 23-13 ile kapattı. 

İkinci çeyrekte Belçika boyalı alandan ceza şutlarını üst üste kaydeden Belçika'nın tam ritm yakalayacağı dakikalarda kaptan Melih Mahmutoğlu ile üçlüğü kaydeden millilerimiz rakibinin hevesini yarım bıraktı. Maçın başındaki oyun ritminden bu dakiklarda uzak olan Belçika, millilerimiz karşısında doğru beşi bulamadı. Hücumdaki ritmimizin yanında savunmada da rakibine adeta potayı kapatan millilerimiz farklı üstünlüğü bırakmadı ve ilk yarıyı 43-27 üstünlükle tamamladı.
İlk yarıda Türkiye üç sayı çizgisinde 6/13 isabet kaydederken Belçika 2/11 de kaldı. Sadık Emir Kabaca  ve Belçika'da İsmael Bako 12'şer sayıyla ilk yarıyı çift hanede tamamladı

Üçüncü çeyreğe Belçika 8-0 ile başladı. Farkı tek haneye girdiği bu dakikalarda millilerimiz karşılık veremedi ve ilk sayılarımızı 4 dakika sonra çizgiden kaydettik. Karşılıklı iyi savunmalarla geçen bu dakikalarda millilerimiz skor kaydedemedi. İlk sayılarımız 6 dakikanın ardından Kenan Sipahi'nin turnikesiyle geldi. Devamında Melih Mahmutoğlu'nun yaktığı kıvılcımı sürdüren millilerimiz yakalana seriyle farkı tekrar çift haneye çıkardı. Üçüncü çeyrek 60-40 Tükiye'nin üstünlüğüyle geçti. 

Son çeyrekte sahneye Onuralp Bitim çıktı. 9 sayı kaydeden Bitim, gösterdiği bu performansla farkı 24'e kadar çıkarttı (71-45). Bu dakikalarda farkın da etkisiyle oyundan düşünce zorlama atışlara yöneldi. Onuralp'in harika performansıyla bu dakikaları rahat geçiren millilerimiz farkı açmaya devam etti. Karşılaşmadan Türkiye 86-52  galibiyetle ayrıldı.

Milli takımımızda Onuralp Bitim 19 sayı 6 ribaund 5 asistle karşılaşmanın skoreri olurken Sadık Emir Kabaca 16 sayı 4 ribaundla, Melih Mahmutoğlu ise 9 sayı 3 asistle öne çıktılar. Belçika'da ise Thomas Akyazılı 4 sayı, 5 asistle tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum