Mesafe tanımaz

"Andy Rautins yakaladığı yüksek üçlük yüzdesinin dışında, üç sayı çizgisinin çok gerisinden mesafe tanımadan, tabiri caizse leblebi gibi attığı ve sayıya çevirdiği topları izlemek bana büyük keyif veriyor. Rautins'in ligin ikinci yarısında da aynı performansı devam ettireceğine ve sezonu Süper Lig'in 3 sayı lideri olarak bitireceğine eminim."

Mesafe tanımaz
03 Şubat 2019 - 11:42

GÜLŞAH AKKAYA

Bahçeşehir Koleji önemli sayı silahlarından olan Andy Rautins; bu sene de Basketbol Süper Ligi'ne üçlükleri ile damga vurmaya devam ediyor. Ligimize yabancı olmayan Rautins, geçen sezonlarda iki sezon üst üste Gaziantep Basketbol ve Banvit'te forma giymişti ve bu yıl Türkiyede dördüncü sezonunu geçiren keskin şutör Rautins, şu ana kadar üç sayılık atışlarda % 47'lik başarı oranı yakalamış durumda.

Andy Rautins; Syracuse Üniversitesi mezunu ve NBA'de oynamış olan babası Leo Rautins'in ayak izlerini takip ederek; 2010'da Syracuseden mezun olduktan sonra New York Knicks tarafından ikinci raundda 38. sırada seçildi ve aynı babası gibi, onun da NBA ömrü pek uzun sürmedi. NBA otoriteleri Rautins için, pozisyonu gereği aranılan fiziksel özelliklere sahip olmadığını ve zafiyetlerini, en önemli silahı olan üç sayılık atışlardaki başarısı ile kapatıp kapatamayacağı konusunda tereddütlerini dile getirmekten çekinmemişti.

Profesyonel kariyerini devam ettirmek için Avrupa'yı tercih eden Rautins, ara ara NBA şansını değerlendirmeye çalışsa da; en son 2017 Eylül'de Toronto Raptors ile kamp fırsatı yakaladı; fakat ekim ayında takımdan kesilerek tekrar Türkiye'nin yolunu tuttu.

Yakaladığı yüksek üçlük yüzdesinin dışında, üç sayı çizginin çok gerisinden mesafe tanımadan, tabiri caizse leblebi gibi attığı ve sayıya çevirdiği topları izlemek bana büyük keyif veriyor. Tahincioğlu All-Star 2019'da, ING Bank 3 sayı yarışmasında her ne kadar benim favori şutörum olduysa da; finalde istediği ritmi tutturamayarak Marko Guduric'e elendi.

Çok iyi bir şut mekaniğine sahip, çabuk ve yüksek noktada topu bırakma becerisinin yanında istikrarlı şut stili, hareketli halde bile olsa sıçradığında vücudunun kontrolünü kaybetmeden, istediği şut mekaniğini yakalayabilen ve kendisine şut pozisyonunu çok rahatlıkla yaratabilen Andy Rautins, Bahçeşehir Koleji'nde maç başına ortalama 8 üçlük kullanıyor.

Takım yapısı ve dinamiklerinin yanında, Stefanos Dedas'in da verdiği güven ve özgürlük sayesinde Rautins'in keskin şutör kimliğini tam anlamıyla taşıdığını söyleyebilirim. Toplam 14 maçta sadece 12 serbest atış ve yayın içinden de toplamda 22 tane atış kullanmış olması, onun bu rolünü kadar sahiplendiğini gösteriyor.

Andy Rautins; dört hafta önce transfer edilen Manny Harris'i saymazsak; skorer guard Quino Colom'un ardından, 14.5 sayı ortalaması ile takımın en skorer ikinci oyuncusu olarak takımının başarısına katkıda bulunmaya devam ediyor. Bahçeşehir Koleji'nin, Süper Lig'deki ilk yılında Türkiye Kupası'na katılmaya hak kazandığını da belirtmek isterim.

Kariyerindeki en yüksek üçlük yüzdesini yakalayan Andy Rautins'in, ligin ikinci yarısında da aynı performansı devam ettireceğine ve sezonu Süper Lig'in 3 sayı lideri olarak bitireceğine eminim. Ben şimdiden kendisini ligimize gelmiş en iyi şutörler listesine ekledim bile.


YORUMLAR

  • 0 Yorum