Karar adamı

"Sammy teknik olarak oynadığı bölgeye göre çok atlet olmamakla beraber, onun çok yönlü oyun özellikleri ön plana çıkmakta... Nedir bunlar; dış şut, post up, topla çembere penetre edebilme, savunma ve ribaund gibi... Ama asıl ve en önemli özelliği, tüm karar anlarında sorumluluk alabilme ve bu sorumluluk anlarını çok çok iyi değerlendirebilmesi..."

Karar adamı
03 Şubat 2019 - 11:56

BURAK BIYIKTAY

Aslında Sammy'yi en iyi anlatabilecek kişilerden biri değerli dostum koç Orhun Ene'dir. Yolu Ene ile kesişmeden önce Avrupa'daki kariyerine Capo d'Orlando ve AEL1964 GS takımlarında başlayan Sammy, daha sonra Erman Kunter'li Cholet Basket takımında da forma giydi. Cholet ve Kunter ile geçirdiği iki sezon onun kariyerindeki sıçrama ve yıldızlaşma dönemi oldu. Bu takımla bir final, bir de şampiyonluk kazanırken takımın parlayan yıldızıydı.

Bu büyük başarılar onu, sezon sonunda bir çok takımın transfer listesinin en başlarına koydu. Ancak o, 2011-2012 sezonunda Euroleague'de CSKA Moskova'nın formasının giymeyi tercih etti. Ancak EuroLeague'deki macerası onu ve CSKA'yı çok mutlu etmemiş olsa gerek ki; sezonun sonunda oradan ayrılıp Ene'nin çalıştırdığı Banvit'in yolunu tuttu.

Ve 2012 yılında koç Ene ile başlayan ve günümüze kadar gelen müthiş bir ikili olmayı başardı. Bu ikili, önce Banvit'te Süper Lig (BSL) yarı finali ve final, daha sonra Tofaş'la Türkiye Basketbol 1. Lig (TBL) Şampiyonluğu ve BSL.'de final oynama başarısı gösterdi.

Mejia, ülkemize gelen birçok yabancı basketbolcunun içinde, öne çıkmayı hak etmiş oyunculardan biridir. Onu bu kadar değerli kılan; ailesine olan düşkünlüğü, müthiş sakin ve sporcu kişiliği, inanılmaz beyefendiliği ve bunların oluşturduğu müthiş karakteridir. Çoğu zaman para yerine inandığı kişiyi ve organizasyonlarda bulunmayı tercih etmesidir.

Tofaş TBL'deyken, Banvit'te bir önceki sezonu EuroCup'ta MVP sıralamasında 8. olmasına ve birçok takımdan transfer teklifi almasına rağmen; daha önce Banvit'te beraber çalıştığı Ene'nin teklifini Banvit'teki kontratının 3'te 2'si bir ücretle kabul etti, bu arada geri kalan ücretini Banvit ödedi. Ne var bunda zaten tüm parasını almış diyeceksiniz...

Ancak şu anda da sadece mutlu olduğu, inandığı kişi ve organizasyonda olmak için; o düşük kontrat üzerinden maaşını almaya devam ediyor. Bu da onun bazı şeylere paradan daha çok önem verdiğinin en büyük göstergesi.

Teknik olarak oynadığı bölgeye göre çok atlet olmamakla beraber, çok yönlü oyun özellikleri ön plana çıkmakta... Nedir bunlar; dış şut, post up, topla çembere penetre edebilmesi, savunma ve ribaund gibi... Ama asıl ve en önemli özelliği, tüm karar anlarında sorumluluk alabilme ve bu sorumluluk anlarını çok yüzdeli değerlendirebilmesi...

Birçok yetenekli oyuncu görmüşüzdür; ancak bu anlarda sahada bu kadar sorumluluk alma ve uygulama becerisi olan oyuncu çok az görmüşüzdür. İstatistiksel olarak baktığınızda belki müthiş rakamlar göremezsiniz; ama o, şut yüzdesi ve değerlilik puanı olarak her zaman iyi olmayı başardı.

Ülkemizde bulunduğu 7 sene içerisinde birçok oyuncuyla yan yana oynadı. Bu takımların kimyasına göre her türlü rolü kabul edebilmiş zamanı geldiğinde geri planda kalmayı, zamanı geldiğinde ön plana çıkmayı hiç sorunsuzca yaptı.

Tüm bunlar Mejia'yı sahada ve takımda vazgeçilmez bir lider yaptı. Bu özellikler onu efsaneler arasına koyabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum