Durdurulamayan

"Ligde oynadığı 14 maçın 5'inde 25 sayı barajını geçen ve bunların 4'ünü takımına kazandıran Sylven Landesberg, son yıllarda ülkemizde fazla görmediğimiz bir skor dominantlığını bize izletmekle meşgul. Ayrıca Landesberg'in sezon ortasında Avusturya vatandaşlığı aldıktan sonra çıktığı ilk milli maçta Britanya karşısında 40'ı ilk yarıda olmak üzere toplam 49 sayı attığını belirtmekte fayda var."

Durdurulamayan
03 Şubat 2019 - 11:59 - Güncelleme: 03 Ağustos 2022 - 12:37

LEVENT LEVENTÇI

Geçtiğimiz yaz aylarında Avrupa'da birçok önemli transfer gerçekleşti. Ancak 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı skorer Sylven Landesberg'in Türk Telekom'a gelişi, kesinlikle yaz döneminin en çarpıcı transferlerinden biriydi. Süper Lig seviyesinde yeniden iddialı olmak isteyen Türk Telekom'un kağıt üstünde Stimac ile birlikte en potansiyelli oyuncusu Sylven Landesberg, beklentileri rahatlıkla karşılayarak takımının Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ilk yarıyı 4. sırada bitirmesini sağladı.

Tam anlamıyla bir hücum silahına dönüşen ve özellikle birebir hücumlarda Avrupa'nın en tehlikeli oyuncularından biri olan Landesberg' in nasıl bu seviyeye çıktığını anlamak için filmi başa saralım...

Sylven Landesberg'in bu seviyelere gelmesinde babasının payı büyük. 4 yaşından itibaren oğlu Sylven'i basketbol drilleri hakkında eğiten Steven Landesberg, 7 yaşından itibaren oğlunu inanılmaz bir temponun içine sokmuş. Henüz 7 yaşındayken sabah 5'te kalkıp okul öncesinde idman yapmaya başlayan Sylven Landesberg, daha o dönemde sıkı bir beslenme programını hayatına soktu.

Annesiyle çizgi film izlemek izlediği zamanlarda bile babası tarafından idmanlara götürülen Sylven, lise çağına geldiğinde New York'taki en potansiyelli basketbolcular arasına girmeyi başardı.

Çok küçük yaşlardan itibaren yaptığı düzenli ve istikrarlı antrenmanların faydasını gören Sylven Landesberg, üniversite tercihini Virginia Cavaliers'tan yana kullandı. O dönemde bile makine gibi işleyen bir skorer olan Landesberg, 2 sezonluk kolej kariyerinde toplam 55 maça çıktı ve yaklaşık 17 sayı ortalaması yakaladı.

Landesberg, profesyonel kariyerine 2011/12 sezonunda İsrailde Haifa formasıyla başladı. Takımı başarılı olamasa bile, maç başına 20.7 sayı ortalamasıyla sayı krallığı yarışını 3. sırada bitiren Landesberg, ülkenin devekibi Maccabi Tel Aviv'in dikkatini çekmeyi başardı.

Takip eden 5 sezonu Maccabi Tel Aviv'de geçiren ve 1 defa EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Landesberg'in, genel toplamda etkileyici skor potansiyelini parkeye yansıtamadığı söylenebilir.

Maccabi'nin şişkin rotasyonunda genellikle benç skoreri olarak kullanılan Landesberg, 5 sezonun sadece 2 tanesini çift haneli sayı ortalamasıyla tamamladı. İsrail'de toplam 6 sezon geçiren ve vatandaşlık alan Landesberg, Maccabi'nin eski günlerinden uzaklaşmasının da etkisiyle 2017/18 sezonu öncesi kariyerine yeni bir yön verdi.

Landesberg'in İspanyol temsilcisi Estudiantese gitme kararı, Avrupa basketbolunda yeni bir yıldız skorerin doğmasını sağladı. Estudiantes formasıyla Barcelona deplasmanında 48 sayı atan Landesberg, Avrupa'da son dönemde kimsenin yanına bile yaklaşamadığı bir resital sunmuş oldu. Türkiye'yle birlikte Avrupa'nın en zorlu yerel ligi olarak kabul edilen İspanya Ligi ACB'yi maç başına 20.1 sayı ortalamasıyla ve sayı krallığında 2. sırada tamamlayan Landesberg, geçen yaz döneminde birçok önemli takımı peşine takti.

Tercihini Türk Telekom'dan yana kullanan Landesberg, Redding/Gabriel/Stimac gibi EuroLeague tecrübeli yıldızlar ve kariyerli Türk oyuncularla birlikte Türk Telekom'u yeniden iddialı hâle getirdi.

Redding'in sakat olduğu dönemde bile inanılmaz verimli oynayan Landesberg, takımının sezonun ilk yarısında lig/EuroCup toplamında oynadığı 24 maçın tamamında forma giydi. Hem takım arkadaşlarının hazırladığı pozisyonları verimli bitirme hem de birebir hücumlardan verimli biçimde skor üretme konusunda adeta bir usta olan Landesberg, ilk yarının sonu itibariyle maç başına 21.36'lık sayı ortalamasıyla Tahincioğlu Basketbol Ligi'nin sayı kralı.

Ligde oynadığı 14 maçın 5 tane- sinde 25 sayı barajını geçen ve bu maçların 4'ünü takımına kazandıran Landesberg, son yıllarda ülkemizde fazla görmediğimiz bir skor dominantlığını bize izletmekle meşgul.

Ayrıca Landesberg'in sezon ortasında Avusturya vatandaşlığı aldıktan sonra çıktığı ilk milli maçta Büyük Britanya karşısında 40'ı ilk yarıda olmak üzere toplam 49 sayı atarak Avrupa'da önemli ses getirdiğini hatırlamakta fayda var.


YORUMLAR

  • 0 Yorum