Değerli

"Kalinic, Guduric, Datome hepsi çok yararlı ama; en değerli forvet Melli... Her maç Fenerbahçe takım savunmasının en önemli parçalarından biri... O kadar çok iş yapıyor ki, ribaund alıyor, blok yapıyor ve son maçlarda tereddüt etmeden üçlük şutunu da kullanmaya başladı."

Değerli
03 Şubat 2019 - 11:27

MURAT MURATHANOĞLU

Fenerbahçe'de forvetlerin çok önemli olduğunu görüyoruz. Kalinic olsun, Datome olsun, Guduric olsun, Melli olsun... Bu isimler birçok pozisyonu oynayabilecek, değerli oyuncular... Hepsinin de koç Zeljko Obradovic'in sisteminde ayrı bir yeri ve değeri var.

Öncelikle bir parantez açayım. Bu oyuncular arasında gelecek seneden itibaren elit seviyeye geleceğini düşündüğüm oyuncu Guduric. Gelecek seneden bu yıla üzerine koyduğu kadar; bu sezondan da gelecek seneye üzerine koyarsa... Bogdan Bogdanovic, Bojan Bogdanovic gibi Fenerbahçe Beko'dan daha önce NBA'e giden oyuncuların seviyesine yaklaşır ya da gelir diye düşünüyorum.

Melli'yi de forvet sayarsak, bence Fenerbahçe'de uzun rotasyonunda yaşanan sıkıntı da göz önüne alındığında, forvet olarak takımın en değerlisi Nicol Melli... Hepsi çok yararlı; ama Melli, her maçta Fenerbahçe takım savunmasının en önemli parçalarından biri... O kadar çok iş yapıyor ki, ribaund alıyor, blok yapıyor ve son maçlarda tereddüt etmeden şutunu da kullanmaya başladı, üçlük şutunu...

O da onu başka bir boyuta getirecek. Geçen sezon EuroLeague finalinde Real Madrid karşısında izlediğimiz Melli seviyesi, bence onun olması gereken yer. 28 sayı atmasa da her maç, 14-15 sayı ve şu ana kadar yaptıklarının hepsini aynı şekilde yaparak...

Maalesef onunla da NBA'den ilgilenen takımlar var. Sistem takımları özellikle... Duyduğuma göre bu sezon bittikten sonra 1 yıl daha kalmak istiyor Fenerbahçe'de. Umarım gelecek yıl da Fenerbahçe Beko forması giyer. Guduric de 10 yıl daha Fenerbahçe'de kalmak istediğini söyledi. Bu kadar istikrarlı başarı, oyuncuların parlatılması ve yükselmesi söz konusu olunca... Başarı için çok önemli olan takım istikrarı, kadro istikrarı git gide zorlaşıyor.

Yazının finalini ise şöyle yapalım... Kalinic'e, Guduric'e, Datome'ye hiçbir şekilde haksızlık yapmadan -onların da değerini çok çok iyi biliyorum- Fenerbahçe'de şu anki görüntüyle en önemli forvet Nicolo Melli diyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum