Koltuk | İrfan Sarıgül: Basketbol şehri

Başkan İrfan Sarıgül, "Balıkesir Büyükşehir Belediyespor olarak birinci hedefimiz; şehrimizdeki her yaştan insana sporu ve basketbolu sevdirmek, ilimizin spor ve basketbol kültürünü ve sportif kimliğini oluşturmak, heyecan yaratan bir yapı içinde bütün şehri bütünleştirmek..." diyor.

Koltuk | İrfan Sarıgül: Basketbol şehri
06 Ağustos 2020 - 13:14
OĞULCAN ÇOKSAYAR

2019 - 2020 sezonundan itibaren yeni bir isimle, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor olarak, 'Balıkesirimizi Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde temsil etmeye devam ediyoruz. “Balıkesir Büyükşehir” isminin bu organizasyona çok yakıştığına ve tüm şehri temsil etme anlamında daha kapsayıcı bir isim olduğuna inanıyoruz.

İlk etapta başantrenör olarak Mustafa Mavili’yle anlaşma sağladık. Kendisinin bu kulübün bir parçası olma adına gösterdiği irade ve fedakarlık çok değerliydi. Süper Lig organizasyonlarında yıllarca görev yapmış, antrenör yeteneklerine inandığımız, son derece çalışkan, sürekli basketbol düşünen, hırslı ve hedefleri olan bir basketbol adamı. Her sene üzerine koyarak ilerleme inancındayız.

Önceliğimiz şehrimizdeki “Basketbol sevgisini” yaşatmaya devam edebilmek. Gençlerimizi basketbolla tanıştırmak ve sayısı son yıllarda giderek artan altyapı kulüplerimize ve basketbol oynayan gençlerimize rol model olup onlara vizyon oluşturabilmek. Kısa ve orta vadede sportif başarı olarak hedefimiz; önce BSL’de (Basketbol Süper Ligi) sonrasında Avrupa’da, 'Balıkesir'imizi ve ülkemizi başarı ile temsil edebilmek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor olarak birinci hedefimiz; şehrimizdeki her yaştan insana sporu ve basketbolu sevdirmek, ilimizin spor ve basketbol kültürünü ve sportif kimliğini oluşturmak, heyecan yaratan bir yapı içinde bütün şehri bütünleştirmekti.

Balıkesir’de oynanan her müsabakanın dolu tribünlerle oynanması, sosyal medyadaki paylaşımlar ve etkileşimler, hedefimize ulaşmakta doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Altyapıda kendi yaş gruplarında ilimiz yerel liglerinde derece yaparak ilimizi temsilen il dışındaki turnuvalara giden takımlarımız da, altyapıdaki eğitim ve çalışmalarımızın karşılığı olarak meyvelerini veriyor.

Altyapıya 4 yıldan beri çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kulübümüz bünyesindeki oyuncu yetiştirme odaklı 'Basketbol Akademi’de basketbola yeni başlayan sporcularımızı, altyapı takımlarımıza oyuncu olarak yetiştirmekteyiz. Altyapılarda 4 farklı yaş kategorisinde takımımız var. Mahalli altyapı ligimizde il çapında dereceye giren ve ilimizi temsilen Türkiye ve Anadolu şampiyonalarında takımlarımızdan, 2 yıl içerisinde A Takım seviyesine oyuncu kazandırmayı planlıyoruz.

Çok hummalı ve ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Orta vadede oldukça yol kat ettik. Birkaç sene içerisinde Balıkesirli çocukların sahaya çıkıp Kurtdereli Spor Salonu’nda kendi şehrinin formasını giymesi için bütün çabamız. Yeni sezonda da hocamız Mustafa Mavili ile devam edeceğiz. Mustafa Mavili bir sezon daha bizimle birlikte olacak. Yeni sezonda hocamızın isteğiyle yine başarılı, özverili, çalışkan ve karakterli oyunculardan kurulu bir takım ile mücadelemize devam edeceğiz.

Geçtiğimiz sezonda beraber olduğumuz oyuncularımızın hepsinin kulüpten memnun olduğunu gördük. Biz de bütün oyuncularımızdan memnunduk ve güzel bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu süreçte hocamızla tekrar istişare yapıyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasını en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz.

Covid-19 sürecinde, hastalıkla ilgili semptomlar belli olduğunda, bizim yaptığımız spor, kapalı alanda olduğu ve oyuncular yakın temasta bulunduğu için, çok dikkatli olmamız gerekiyordu.

Gerek antrenman yaptığımız, gerekse maç oynadığımız salonları sürekli ilaçlama ve dezenfekte yaparak çalışmalarımıza devam ettik. Daha sonrasında oyuncularımızın evden çıkmasını istememiştik. Zaten kısa bir süre sonra da devletimiz hemen işe el attı ve müsabakaların ertelenmesine karar verdi. O zamana kadar iki maçımızı seyircisiz oynadık. Bizim için korktuğumuz bir süreçti ama çok şükürler olsun ki problemsiz bir şekilde o dönemi atlattık.

O iki maçımızı oynadıktan sonra zaten lig ertelendi. Biz de hemen kulüpteki bütün arkadaşlarımızı evlerine gönderdik ve 'Lütfen evde kalın' dedik. Basketbol takımımızdaki oyuncularımız, süreçte evlerinde kondisyonerlerimizin verdiği programlar dahilinde kimi zaman görüntülü olarak, kimi zaman sadece program olarak her gün rutin çalışmalarına devam ettiler.

Covid-19 sürecinde ilk olarak federasyonumuz liglerimizi süresiz olarak erteledi. Bizim de düşüncemiz o yöndeydi. Bu noktada oyuncularımızı hazır tutmamız gerekiyordu. Yabancı oyuncularımızdan giden oldu, kalan oldu. Bu noktada çabamız; hepsi evlerinde olacak şekilde kondisyonerlerimizin verdiği program ve diyet programlarıyla sporcularımızı hem fizik hem de mental olarak sağlıklı şekilde hazır tutmaktı. Basketbol Federasyonumuz maçların oynanmamasının daha sağlıklı olacağına karar verdi.

Biz, doğru bir karar verildiğine inanıyoruz. Çünkü hiçbir şey insan sağlığından, sporcularımızın sağlığından daha önemli değildir. Zaten maçlar oynansa da seyircisiz oynanacağı için bizimde böyle bir isteğimiz bulunmamaktaydı. Çünkü basketbol seyircisiyle güzel olan bir spor. O yüzden biz de kararı destekledik.

YORUMLAR

  • 0 Yorum