TBL Röportajları | Banvit Kırmızı

TBL Röportajları | Banvit Kırmızı
06 Ağustos 2020 - 13:29


HEDEF
ERCAN OSMANİ


"Bu sezon sayı ortalamasında ilk 5'in içerisindeyim, ribaund ortalamasında ise ilk sıradayım. İstatistiklerimden memnunum, sıkı çalışmamın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Önümüzdeki sezon için ise hedeflerim büyük.

BİRKAN CAN

Tüm dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak gelecek açısından umutluyum. Çünkü bu günleri de atlatacağız. Sağlığımızın, basketbolun ne kadar değerli olduğunu
bir kez daha anlamış olduk. Liglerin sonlandırılması her ne kadar bugüne kadar verilen emekler için biraz üzücü olsa da her şeyin başı sağlık diyerek bunu kabullenmeliyiz.

Takım arkadaşlarımla genç yaşlarımıza rağmen başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Kulübümüz de takımımıza inandı ve kendimizi göstermemiz için bizlere fırsat verdi. Kişisel performansım adına konuşacak olursam da bu sezon bol bol deneyim kazandım ve takım kaptanı olarak liderlik yeteneklerimi geliştirdim.

Maçlarda süre aldıkça saha içi özgüvenim de arttı. Bu sezon sayı ortalamasında ilk 5'in içerisindeyim, ribaund ortalamasında ise ilk sıradayım. İstatistiklerimden memnunum, sıkı çalışmamın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Heyecan verici gerçekten ama daha da iyi olabilirdi tabii ki. Önümüzdeki sezon için ise hedeflerim büyük.

TEKSÜT Bandırma kurulmasından bu yana altyapıya önem vererek birçok başarılı oyuncu yetiştirdi ve basketbola önemli değerler kattı. Bu kattığı değerlere her gün yeni bir sporcu yetiştirerek hâlâ devam ediyor. Bu kulübün bir parçası olduğum için de ayrıca mutluyum.

Milli takımda genç oyuncuların ön plana çıkması takım dinamiğini artıracak bir gelişme.
Aynı zamanda bütün dünyaya kaliteli oyuncularımız olduğunu göstermenin güzel bir yolu. Bayrağı temsil etmek gurur verici olmalı, ben de 7 senedir Türkiye’de yaşıyorum, geldiğim günden beri hep Türk Milli Takımı’nda oynamayı hayal ettim.

Bandırma taraftarı çok enerjik ve eğlenceli. Destekleri çok büyük, onlar bize inandıkça biz de maçı kazanacağımıza daha da çok inanıyoruz. Keyifli bir sezon onlarsız düşünülemez.

Son olarak kariyer hedefimden bahsedersem. Bir gün kendimi NBA de görmeyi hayal ediyorum."

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Ayberk Alen
- En beğendiğin oyuncu?
- Kevin Durant
- En iyi ilk 5'in?
- Kyrie Irving, James Harden, LeBron James, Kevin Durant, Anthony Davis
- En zorlu deplasman?
- Pınar Karşıyaka
- Tek kelime ile Bandırma...
- Aile



BENZERSİZ
ERAY AKYÜZ


"Bu sezon Bandırma Kırmızı olarak TBL'nin en genç takımıydık. Yaş ortalamamız
20'nin altında ve yabancı oyuncumuz olmayan bir ekiptik. Bırakın Türkiye liglerini
Avrupa’da da benzeri olmayan bir durumdu bu...

Sporcu sağlığı ve herkesin sağlığı açısından Türkiye'deki basketbol liglerinin devam etmemesinin en doğru karar olduğunu düşünüyorum. Tabii ki sezonun bu bölümüne kadar olan emeklerin, uğraşların bu şekilde sonuçlanması çok üzücü oldu; ancak her şeyin başı sağlık demeliyiz. Tüm oyuncuların uzun bir süre antrenman yapmama gibi etkenlerini de düşünürsek, sezon devam etseydi oyuncular için ciddi sakatlık riskleri oluşturacaktı. Bundan dolayı verilen kararı doğru buluyorum.

Bu sezon Bandırma Kırmızı olarak TBL'nin en genç takımıydık. Yaş ortalamamız 20'nin altında ve yabancı oyuncumuz olmayan bir takımdık. Belki de bırakın Türkiye liglerini Avrupa’da da benzeri olmayan bir durumdu bu. Ligin başlarında rakip takımlar tarafından açıkçası bir tehdit olarak gözükmesek de sezon ilerledikçe başarılarımız ve kazandığımız maçlar sayesinde herkesin saygısını kazandık. Buradaki başarıda tüm takım olarak antrenöründen tutun da malzeme sorumlusuna kadar herkesin birbiri ile abi - kardeş ilişkisinin payı büyüktü.

Böyle bir organizasyonun bir parçası olduğum için TEKSÜT Bandırma ve Bandırma Kırmızı Ailesi'ne teşekkür ederim. Bireysel olarak ise genel baktığımda performansımın çok daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum.

Ancak Bandırma Kırmızı bizim için büyük bir şanstı. Tecrübe ve özgüven seviyelerimiz oldukça yüksek. Bu sayede de bir üst seviyeye daha büyük sorumluluklar almaktan çekinmeyeceğimiz bir duruma geliyoruz.

Türkiye Basketbol Ligi’nde daha önce Süper Lig’de oynamış başarılı ve tecrübeli Türk oyuncular ile çok iyi yabancı sporcular da var. Ligde sayı ortalaması olarak ilk 10'un içerisinde, ayrıca asist ortalamasında da 5. sırada yer almak, tabii ki bizim için büyük mutluluk verici bir durum.

TEKSÜT Bandırma gibi gençlere önem ve ağırlık veren bir takımda mücadele ettiğimiz için bizler çok şanslıyız. Çoğu oyuncu abilerimiz ve arkadaşlarımız da bunun farkında olarak burada mücadele veriyor. Bu kulüpten NBA ve EuroLeague takımlarına giden genç oyuncular var. Bunların hepsi bizlere örnek oluyor ve onları idol olarak görüyoruz. Bizler de bize gelen bu şansları değerlendirip sahada en iyi mücadelemizi ortaya koyuyoruz.

Ülke olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. Bunu da her türlü spor dalında değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum. Basketbol olarak baktığımızda ise gerçekten yaş gruplarında çok kaliteli ve yetenekli oyunculara sahibiz. Altyapı milli takımlarından üst seviyeye çok fazla sayıda yetenekli oyuncu yetişiyor. Bundan dolayı da ileri dönemlerde A Milli Takımımız da oyuncular bakımından çok iyi bir duruma gelecektir.

Bandırma çok coşkulu taraftarlara sahip. A takım maçlarının yanı sıra bizim karşılaşmalarımızda da bizleri kendilerinden bir parça gibi görüyorlar. Bu da onlarla bizleri bir bütün hâline getiriyor. Bu sezon için onlara da ayrıca bir teşekkür parantezi açmak istiyorum. Bizleri hiçbir iç saha maçımızda yalnız bırakmadılar. Onlar sayesinde bu sezon evimizde çok fazla maç kazandık. Önümüzdeki sezon da Bandırma taraftarlarıyla çok büyük başarılara imza atacağımızdan emin olsunlar ve bizleri desteklemeye devam etsinler.

Kariyerimde en büyük hedeflerimden bir tanesi ülkemi basketbolun en üst seviyesinde en iyi şekilde temsil etmek. Öncelikli hedeflerim arasında EuroLeague şampiyonluğu ve ardından da NBA’de yer alarak ülkemi gururla temsil etmek yer alıyor."

TİPLEME

- En beğendiğin koç?

- Gregg Popovich
- En beğendiğin oyuncu?
- Mike James
- En iyi ilk 5'in?
- Kyrie Irving, Kevin Durant, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Anthony Davis
- En zorlu deplasman?
- Frutti Extra Bursaspor
- Tek kelime ile TEKSÜT Bandırma ve Bandırma Kırmızı?
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum