Kıran kırana geçen maçın galibi Daçka

14. TÜBAD Mehmet Batualp Turnuvası'nın ilk maçında Darüşşafaka Tekfen, Anadolu Efes'i 87-84 yenerek finale kaldı.

Kıran kırana geçen maçın galibi Daçka
18 Eylül 2020 - 19:21 - Güncelleme: 18 Eylül 2020 - 19:44
14. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası'nın açılış maçında Anadolu Efes ile Darüşşafaka Tekfen, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştı. Karşılaşma öncesinde, basketbola emek vermiş olan merhum efsaneler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Tolga Geçim ile etkili olan Anadolu Efes, 2-2'lik beraberlik sonrasında çift yönlü etkili performansıyla takımının skorda üstünlüğü eline geçirmesini ve korumasını sağladı. Darüşşafaka Tekfen ise, Ryan Luther'ın 3 sayılık basketleriyle aranın açılmasına izin vermedi. Rekabetin her dakikada arttığı çeyreğin sonunda üstün olan takım, 23-16'lık skorla Anadolu Efes'ti. 

Ancak Darüşşafaka Tekfen, ikinci çeyreğe daha iyi başladı. Troy Şav ve Ryan Luther'dan art arda basketler bulan Daçka, farkı 3 sayıya indirdi ve Efes'ten erken mola geldi. (23-20, 8.19) Lacivert Beyazlılar, mola sonrasında Tibor Pleiss'ın isabetli şutlarıyla yeniden oyuna ağırlığını koymaya çalıştı. Lakin Darüşşafaka Tekfen, birinci çeyreğe göre savunmada daha etkili bir performans ortaya koydu. Bu savunmayı hücumla da taçlandıran Kara Panterler, Andrew Andrews'un 3 sayılık basketiyle skorda 29-29'luk beraberliği sağladı. (4.14) Akabinde Erkan Veyseloğlu'nun turnikeden bulduğu basket, çeyreğin bitimine 3 buçuk dakika kala Daçka'nın maçta ilk kez öne geçmesini sağladı. (29-31) 8 dakikada Anadolu Efes'e toplam 6 sayı attıran Darüşşafaka Tekfen, son dakikalarda basit hatalar yaptı. Bitime 1 saniye kala faul alan Tibor Pleiss, serbest atışları kaçırmadı ve Efes, devre arasında soyunma odasına 36-35 önde gitti. 

Üçüncü çeyreğe Krunoslav Simon'un basketleriyle başlayan Anadolu Efes, ilk dakika içinde farkı 5 sayıya çıkarsa da, Darüşşafaka Tekfen 7-2'lik bir seri ile skorda beraberliği sağladı. (42-42, 6.37) Rekabet seviyesinin yükseldiği çeyreğin sonunda daha iyi hücum eden Efes, son 10 dakikaya 60-56 önde girdi. 

Dördüncü çeyreğin başlarında hücumunu toparlayan Daçka, maça yeniden ortak oldu. Çeyreğin ilk 5 dakikasında üstünlük sık sık el değiştirirken rekabetin düzeyi de iyice arttı. Son dakikalarda ise Sinan Güler'in tecrübesiyle devreye girmesi ve takım halindeki etkili savunma, maçın kontrolünü Kara Panterler'e geçirdi. Fakat Darüşşafaka Tekfen, ikinci çeyrekte olduğu gibi, bu çeyrekte de basit hatalar yaptı. 80-80 beraberlikle girilen son dakikada Grant Jerrett, bitime 3 salise kala attığı basketle Darüşşafaka Tekfen'i 87-84'lük galibiyete taşıdı. 

Finale kalan Daçka'da Ryan Luther, 17 sayı ve 7 ribaundla öne çıkarken, 15 sayı ve 4 asistle oynayan Andrew Andrews maçın oyuncusu seçildi. Anadolu Efes'te Vasilije Micic, 31 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum