Derbide kazanan Fenerbahçe Beko oldu

Sarı Kanaryalar, Galatasaray'ı mağlup etti.

Derbide kazanan Fenerbahçe Beko oldu
18 Eylül 2020 - 22:26 - Güncelleme: 18 Eylül 2020 - 22:45
14. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası'nda ezeli rakipler Fenerbahçe Beko ve Galatasaray, yarı finalde karşı karşıya geldi. 

Maça top kayıplarıyla başlayan Galatasaray karşısnda hızlı hücumlarda etkili olan Fenerbahçe Beko, 6-2'lik bir skor üstünlüğü yakaladı. Bunun üzerine Aslanlar'da Başantrenör Ertuğrul Erdoğan, erken molaya başvurdu. (8.20) Mola sonrasında Yiğit Arslan'ın üçlüğüyle aradaki fark 1 sayıya inse de, Nando De Colo ve Lorenzo Brown'ın hücumda ivmeyi yükseltmesi, oyunun kontrolünü tamamen Fener'e geçirdi. Sarı Kanaryalar, ilk 10 dakikayı 30-21 önde tamamladı. 

İkinci çeyrekte toparlanan Galatasaray, özellikle Daryl Macon ve Brock Motum'un skordaki kritik katkılarıyla maça tutunmaya devam etti. Ancak Fenerbahçe Beko, yüksek şut yüzdeleriyle oynadı ve skordaki üstünlüğünü korudu. %60 2 sayılık ve %50 3 sayılık basket yüzdeleriyle oynayan Sarı Kanaryalar, devre arasında soyunma odasına 51-47'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğin ilk 4 dakikası, skor bakımından kısır geçti. Daha sonra her iki takım da hücumdaki tıkanıklıkları giderdi; ancak daha etkili şutlara imza atan Fenerbahçe Beko, son 10 dakikaya 73-63 önde girdi. Dördüncü çeyrekte de oyunu kendi kontrolünde ilerleten Sarı Kanaryalar, mücadeleden 93-81 galip ayrıldı. 

Finalde Darüşşafaka Tekfen'in rakibi olan Fenerbahçe Beko'da Nandol De Colo, 16 sayı, 7 asist ve 4 ribaundluk performansıyla maçın oyuncusu seçilirken, Lorenzo Brown ise 14 sayı ve 10 asistle double double yaptı. Üçüncülük için Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Galatasaray'da Brock Motum, 16 sayı, 6 ribaund ve 3 asist kaydetti. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum