Jerry Sloan hayatını kaybetti

Utah Jazz'in efsane antrenörü 78 yaşındaydı.

Jerry Sloan hayatını kaybetti
22 Mayıs 2020 - 18:16
NBA'de özellikle Utah Jazz'deki antrenörlük dönemiyle efsaneleşen antrenör ve eski basketbolcu Jerry Sloan, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Jazz'den yapılan açıklamada, "Jerry Sloan her zaman Utah Jazz ile özdeş olacak. Sonsuza kadar Utah Jazz organizasyonunun bir parçası olacak ve kaybına yas tutmak için ailesine, arkadaşlarına ve hayranlarına katılıyoruz. Utah'da burada başardıkları ve onlarca serinin kulübümüze getirdiği özveri, sadakat ve azim için çok minnettarız." ifadeleri yer aldı.

JERRY SLOAN KİMDİR?

28 Mart 1942 tarihinde dünyaya gelen Jerry Sloan, NCAA kariyerini Evansville Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra, 1965 NBA Draftı 1. tur 4. sırasından, Baltimore Bullets tarafından seçildi. Çaylak sezonundan sonra Chicago Bulls'a transfer olan Sloan, 10 sene Illinois ekibinde mücadele etti. 1976 yılında oyunculuk kariyerini sonlandıran Sloan, antrenörlük kariyerine 1978-1979 sezonunda Bulls'ta yardımcı antrenör olarak başladı. Ertesi sezon Bulls'a başantrenör olarak geçen Sloan, 1982 yılına kadar burada kaldı.

1985-1988 yılları arasında yardımcı antrenör olarak geldiği Utah Jazz'de efsaneleşen Jerry Sloan, 23 sezon boyunca Salt Lake City ekibinde başantrenörlük yaptı. 1223 galibiyetle NBA'de en çok maç kazanan antrenörlerden biri olan Sloan, Jazz'in 1997 ve 1998 yıllarında NBA Finalleri'ne kalan takımın antrenörlüğü yaptı. Sloan, 2010-2011 sezonu arasında görevinden ayrılmıştı. Son yıllarında traktör koleksiyonuyla ilgilenen Sloan, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

EFSANELERİN VE BİRÇOK YILDIZIN ANTRENÖRÜ


John Stockton, Mark Eaton (Stockton'ın arkasında), Jerry Sloan ve Karl Malone

Jerry Sloan, 1988-2011 yılları arasında çalştırdığı Utah Jazz'de birçok efsane oyuncuya antrenörlük yaptı. O isimlerden bazıları şu şekilde:

"Mark Eaton, John Stockton, Karl Malone, Jeff Hornacek, Deron Williams, Carlos Boozer, Mehmet Okur, Andrei Kirilenko"

Fotoğrafların kaynağı: Utah Jazz

YORUMLAR

  • 0 Yorum