"Bologna maçı bir etmendi ama..."

Darüşşafaka Tekfen Genel Menajeri Ahmet Eran, Ribaund'a özel Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katılmalarını değerlendirdi.

"Bologna maçı bir etmendi ama..."
22 Mayıs 2020 - 15:33

Darüşşfaka Tekfen'in geçtiğimiz günlerde FIBA'nın bir numaralı turnuvası olan Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katıldığı duyurulmuştu. Kara Panterler, 3+2 yıllık bir anlaşma yaptığını açıklamıştı. 

Konu ile ilgili Ribaund'a özel açıklamalarda bulunan Darüşşafaka Tekfen Genel Menajeri Ahmet Eran, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin değişim içinde olan organizasyonlarına değer ve güç katacak Darüşşafaka ismini, uzun dönemli bir projenin parçası yapabilme hedefiyle teklif getirdiğini söyledi.

FİNANSAL DESTEKLER, UZUN VADELİ STRATEJİ

ULEB ve FIBA arasında bir mukayese için Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde bir müddet bulunmaları gerektiğini belirten Eran, "İlk kuruluş yılarıyla beraber, son 5 yılında sürekli olarak bulunduğumuz bir sistem ULEB. Aradaki kıyaslamayı daha sağlıklı yapabilmek için FIBA BCL içinde de bir müddet bulunmamız gerekir. Ancak gözlem ve değerlendirmelerimiz, bizi bulunuş amacımızla paralellik taşıyan sonuçlara götürüyor. Bunlar FIBA'nın BCL ile beraber bir değisim içinde olduğu, daha rekabetçi bir organizasyon yaratmak adına, geçmişten gelen algılar yıkmak ve yeni finansal desteklerle beraber uzun vadeli bir strateji belirlemek olduğudur." ifadelerini kullandı.

Ahmet Eran, Daçka'nın FIBA'ya geçişinde Coronavirüs nedeniyle ULEB'in Belgrad'da oynattığı Virtus Bologna maçının da bir etkisi olup olmaması ile ilgili şu sözleri söyledi:

"Darüşşafaka Basketbol Kulübü, kurumsal refleksleri kuvvetli olan, gerek bir eğitim kurumunu temsil etmesi, gerekse toplum içinde ilişkide bulunduğu tüm unsurlara, ki bunun icinde sponsorumuz Tekfen de bulunmaktadır; karşı sorumluluk taşıması nedeniyle alacağı her kararda ve atacağı her adıma bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmek durumundadır. Bu kararlarda duygusallık, profesyonelliğim önüne geçmemelidir. Bu sebeple BCL'ye yönelmemizde Bologna maçı da bir etkendir ama ana faktör değildir."


YORUMLAR

  • 0 Yorum