Jerry Boutsiele | Rekabetçi

"Türkçe'yi iyi bir şekilde konuşabilmek için dersler aldım. Kolay bir dil olduğunu kesinlikle söyleyemem. Beni zorluyor ama üzerine çalışmaya devam ediyorum. Şu an en azından cümle kurabilecek seviyeye geldim."

Jerry Boutsiele | Rekabetçi
08 Ocak 2024 - 13:07

ECE ERGEZ

Bahçeşehir Koleji'nin benimle ilgilendiğini duyduğumda sezon ortasıydı. O tarihlerde görüşmelere başladık ve takıma katılmamı ne kadar istediklerini hissettim. Pozitif bir ortamda basketbol oynamaktan keyif alma fırsatına hayır diyemezdim.

Takımın ben gelmeden önceki sezon FIBA Europe Cup'ı kazandığını biliyordum. Beklentim takıma bir kupa daha kazandırmaya yardım etmekti. Buna çok inanarak da sezona başlamıştık. Maalesef farklı sebeplerden dolayı hedeflerimize ulaşamadık. Ama son ana kadar pes etmeden mücadele eden bir takımın parçası olmak mutlu ediyor.

Bireysel olarak ise performansımdan bahsedecek olursam rekabetçi bir oyuncuyum. Challenge hâlinde olmayı seviyorum. Bunun kendimi geliştirdiğime inanıyorum. Ama her şeye rağmen geçtiğimiz sezon takım olarak potansiyelimize ulaşamamamız üzücüydü. Bu sezonu daha iyi yerde noktalamak için ilk günden savaşmaya başladık. Son topa kadar yine mücadelemizi bizi destekleyen herkese göstermeye devam edeceğiz. 

Burada tekrar formumu buldum ve geçtiğimiz sezonu iyi bir ritimle noktaladım. Aslında çok özel bir şey yaptığımı söyleyemem. Sadece maça en iyi şekilde etki edebilmek için elimden geleni yapıyorum. Antrenörlerim ve takım arkadaşlarım bana güveniyor ve sorumluluk veriyorlar. Ben de olabildiğince iyi performans vermeye gayret ediyorum. Aslında eğer iyi bir ritim yakalayabildiysem bunda en büyük pay takım arkadaşımlarımın ve koçumundur. Onlar bana güvenmese bana o fırsatı vermese ben sezonu bu kadar iyi kapatamazdım.

Limoges formasıyla geçirdiğim son sezon, Fransa'daki en iyi senemdi. Monaco'da işler istediğim gibi gitmedi ama bu, her oyuncunun kariyerinde yaşayabileceği bir durum. Evet, bu yaz birkaç teklif aldım. Ailemle, eşimle ve yakın çevremle uzun süren konuşmalar sonrasında Bahçeşehir Koleji'nde kalmaya karar verdim. Bu takımı ve buradaki insanları çok seviyorum, ayrıca koçun sisteminin bana uygun olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon iyi uyum sayesinde de kararımı bu yönde kullandım. 

Türkiye'de ve İstanbul'da yaşamaya artık alıştım diyebilirim. Bu benim ikinci yılım. Burada birçok yeri gezip görme fırsatım oldu. İstanbul harika bir şehir. Yalnızca trafik kuralları bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Hâlâ bu noktada biraz zorlanmaya devam ettiğimi itiraf edebilirim. 

Sezon boyunca yoğun bir tempoda oluyoruz. Ben de tabii ki kendime dikkat ediyorum. Dinlenmeye, iyi beslenmeye ve uyku düzenime özen gösteriyorum. Çok seyahat ettiğimiz ve kendi yataklarımızda uyuyamadığımız için bu her zaman kolay olmuyor. Takımımız her daim en iyi şartlarda seyahat etmemizi sağlıyor ve deplasmanlarda da düzenimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Ayrıca formumuzu korumak için haftada üç gün fitness yapıyoruz.

Türkçe'yi iyi bir şekilde konuşabilmek için dersler aldım. Kolay bir dil olduğunu kesinlikle söyleyemem. Beni zorluyor ama üzerine çalışmaya devam ediyorum. Şu an en azından cümle kurabilecek seviyeye geldim. Çalışmaya devam ederek daha da ilerleteceğim. 

Boş günlerimde genelde ailemle vakit geçirmeyi tercih ediyorum. Onlarla yürüyüşe çıkmayı veya yeni yerler gezip görmeyi seviyorum. Türk mutfağını da çok seviyorum. Alışveriş yapmak da en keyif aldığım şeylerden biri, İstanbul'da mağazalar geç saatlere kadar açık olduğu için istediğim zaman alışveriş yapabiliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum