İstikrar | Anıl Uyanık

Balıkesir BŞB Genel Menajeri Anıl Uyanık, "Balıkesir BŞB TBL'nin en eski ve en saygın organizasyonlarından biri... 2014 yılında Karesi Spor adıyla kurulmuş kulübü Balıkesir BŞB ismiyle Türk basketbolunda saygın bir yer edindi ve Anadolu şehir kulüplerine rol-model olan bir vizyona ulaştı. Bu durum da benim için en büyük gurur kaynağı." diyor.

İstikrar | Anıl Uyanık
27 Aralık 2023 - 12:33
ECE ERGEZ

Sezon başı transfer marketinde oluşan çok yüksek rakamlar bizim bütçemizi oldukça zorladı. Gerek yerli gerekse yabancı oyuncu seçiminde stratejimizi bu duruma göre şekillendirdik. Hedefi olan genç, gelişime açık ve olmazsa olmaz kriterimiz olarak doğru karakterli oyuncuları bünyemize kattık. Takım içinde yakaladığımız bu iyi havanın bu noktaya dayandığını düşünüyorum. Çalışmaya ve sezon içinde gelişmeye devam edeceğiz.
Profesyonel sporda en önemli amaç sportif başarıdır. Bana göre sonraki hedef de devamlılıktır. Balıkesir BŞB, TBL'nin en eski ve en saygın organizasyonlarından biri... Her sezon organizasyonumuzu bütün parametreleri ile daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Mali disiplin, güvenilirlik, görünürlük, taraftar desteği, etkin sosyal medya kullanımı, şehirle bütünleşen bir yapı, altyapı organizasyonu, sosyal sorumluluk projeleri, sağlık operasyonları vb... 2014 yılında Karesi Spor adıyla kurulmuş kulübü Balıkesir BŞB ismiyle Türk basketbolunda saygın bir yer edinmiş ve Anadolu şehir kulüplerine rol-model olan bir vizyona ulaştı. Bu durum da benim için en büyük  gurur kaynağı.

Bir kulüp için belirli bir marka değeri oluşturduktan sonra yaşanan bir isim ve kurum değişikliği çok zor bir durum. Biz Karesi'den Balıkesir BŞB'ye olan bir geçişi olabilecek en iyi ve hızlı şekilde başardık. Burada şunu belirtmek istiyorum 10 yıldır Balıkesir'de böyle bir güvenilir basketbol markası ve kültürü oluşmuşsa bu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'ın eseridir. Kendisine derginiz aracılığıyla Türk Sporu ve Balıkesir adına teşekkür ediyorum.

Bana göre TBL'de en önemli nokta mücadele gücü. Kadronuzda mutlaka mücadele gücü yüksek oyuncuları bulundurmalısınız. Ve her işte olduğu gibi karakter. Doğru karakterli oyuncular iyi bir kadro ve takım ruhu demektir. Şüphesiz yabancı basketbolcu seçimi de son derece belirleyici. Türk oyuncu rotasyonumuzla uyum sağlayabilecek, sorumluluk almaktan kaçmayan ve basketbol olarak fark yaratan, winner yabancılar olmalı. Takım kaptanı seçimi doğru yapılmalı, oyuncu grubu staff ve yönetimi bir arada tutacak en önemli rollerden biri takım kaptanına aittir.

Hedefimiz kesinlikle üst lige çıkmak. Bunu başarabilecek potansiyele sahibiz. Genç, savaşçı ve iyi niyetli oyunculara sahibiz. Fahri (Güler) Hoca kulübü ve yapıyı tanıyor. Balıkesir'de çalışmak hem çok kolay hem de çok zordur. Yıllarca sair oturmuş bir kurum kültürümüz var. Ve bu taviz veremeyeceğimiz bir nokta. Fahri Hoca, Karesi döneminde 2 şampiyonluk yaşamış bir koç. Buradaki 2. döneminde  uyum sağlaması çok kolay oldu ve başarıyı yakaladı. Geçtiğimiz sezonu play-off oynayarak kapattık. Bu sezonda BSL'ye yükselmek için mücadele ediyoruz. Önümüzde uzun bir süreç var. Her geçen gün daha iyiye giderek bu hedefimize ulaşmak istiyoruz.

Yabancı oyuncu seçiminin belirleyici olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben yabancı seçiminde bütçenin tek kriter olduğuna inanmıyorum. Yüksek bütçeli yabancı demek daha önce belirli liglerde ciddi istatistikler ve başarılar yakalamış oyuncu demek. Siz o bütçeyi verdiğinizde oyuncunun yapmışlıklarına veriyorsunuz. Detaylı ve dikkatli çalışıp yeni mezun ya da uluslararası kariyeri daha kısa bir oyuncuyu keşfeden siz olabilirsiniz. Yapacağınız referans ve karakter araştırmalarından sonra oyuncuyla da görüntülü bir toplantı yapmak bence bir fikir veriyor. Oyuncu ve kulüp birbirini karşılıklı tanıma şansı buluyor. Aynı sayfada olup olmadıklarını görebiliyor. Bütün bu adımları uygulayarak yabancı seçiminde hata payını en azına indirgeyebilirsiniz.

TBL 5-6 yıl önce olduğundan çok daha iyi durumda. Yayınlar, sponsorluklar, ligin isim sponsorunun olması ve federasyonun destekleri ligi çok değerli hâle getirip görünürlülüğünü arttırdı. Bir Anadolu şehrinde yaşayan kişi şehrin takımını TRT Spor ekranlarında canlı yayında izleyince bu basketbolun gelişmesini ve büyümesini sağlar. İnsanlar basketbola ilgi göstermeye başlar. Bu saydığımız artıları ligimize kazandıran Türkiye Basketbol Federasyonu'nun değerli başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu'na teşekkür etmek istiyorum.

Son olarak yıllardan bu yana özellikle Ribaund Dergisi'yle Türk basketbolunda önemli bir boşluğu dolduran ve bunu devam ettirmeyi başaran genel yayın yönetmeni sayın Tolga Yenigün'e basketbola hizmetleri için teşekkür ediyorum. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum