Hırs | Merthan Mutlu

"Bu sezon, kariyerimde geçirdiğim en iyi senelerden bir tanesini geçiriyorum. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder. İnanılmaz bir ritim yakaladığımı düşünüyorum."

Hırs | Merthan Mutlu
27 Aralık 2023 - 13:04
ECE ERGEZ

Basketbol Süper Ligi kariyerimin başladığı ve kariyerimde çıkış yakaladığım yer Konyaspor'dur. 2015-16 sezonunda Konyaspor o zaman BSL'de mücadele ederken buradaydım. Kariyerimin için gerçekten iyi bir seneyi geride bırakmıştım. O anlamda burasının yeri ben de hep özel kaldı.

Şimdi tekrar Konya'da olmaktan mutluyum. Burası benim evim gibi ve güvendiğim tanıdığım insanlardan oluşan bir kulüp. O yüzden teklif geldiğinde tercihimi buradan yana kullanmak istedim. Umarım Konyamızı en kısa sürede tekrar hak ettiği konuma taşırız. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.

Her iki ligde tecrübesi olan forma giymiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki TBL'yi bence Türk oyuncular, BSL'yi ise yabancılar sırtlıyor. Keşke TBL'de Türklere verilen süre ve şans BSL'de de verilse... Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyorlar. Ama oralarda pek çok dinamik var. Bazen tercih bazen de istese bile o süreler verilemiyor. Ama bu ligi takip edenler görüyor ki Türk oyunculara süre ve sorumluluk verildiği zaman neler yapabildikleri ortada...

Bu sezon gerçekten bu zamana kadar geçirdiğim en iyi sezonlardan bir tanesini geçiriyorum. Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder. İnanılmaz bir ritim yakaladığımı düşünüyorum.

Hem mental hem fiziksel olarak bunu da sahaya yansıtıyorum. Sahada bu kadar etkili olmamı sağlayan başta Emrah Ağabeyim (Benli) olmak üzere takım arkadaşlarımın payı çok büyük ama Emrah Ağabeyime tamamen ayrı bir parantez açmak istiyorum. Sahada verdiği liderlik, süre, sorumluluk benim için yaptıkları çok ayrı bir yerde. Bana bu kadar güvendiği için ona ayrı bir teşekkür borçluyum. Ben de bunu takım için en iyi şekilde yönetmeye çalışıyorum.

Emrah Ağabeyimle daha önce aynı takımda yer almadık ama keşke almış olsaydık. Aramızda çok güzel bir abi-kardeş bağı var ve bundan çok mutluyum. Saha içi saha dışı her konuda paylaşım yapabiliyoruz ve en önemlisi sizi yargılamadan dediklerinize önem veriyor. Bir oyuncu için çok önemli bir şey bence. Her şeyi açıkça konuşabildiğiniz bir antrenörle çalışmak gerçekten paha biçilemez ve bunun da etkisini takımca sahaya yansıttığımızı düşünüyorum.

Ekonomik olarak ülkece geçirdiğimiz sıkıntı süreç tabii ki bizim tarafımızdan da zaman zaman hissediliyor. Zaten hepimizin ailesi ve sorumlulukları var. Ama bunları sahaya çıkmadan mecburen minimize etmek zorundayız. Sahada tek düşüncemiz her zaman kazanmak oluyor.

Bu sene takım sayısının 16'dan 18'e çıkmasıyla rekabetin arttığını düşünüyorum. Fakat bu durum ekonomik sıkıntı yaratacaksa bizlere de daha sağlıklı bir çözüm bulunması gerekiyor. Her takımın birbirini yenebilecek güçte olmasıyla rekabet arttı ve izlenebilirlik de daha yukarı çıkıyor. Ama sezon sonunda hiçbir kimseye ekonomik bir sıkıntı olarak bu sürecin geri dönmemesini, öyle bir sıkıntı yaşamamalarını isterim.

Sahada her geçen gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Gelişime açık birisiyim. Her oyuncunun kendine has özellikleri vardır. Ben ise doğru yapabildiğim şeyleri en üst düzeyde yapmaya çalışıyorum. Gerek ekstra idmanlar gerek ekstra dinlenmeler... Açıkçası hem saha içi hem saha dışı her şeyime özen gösteriyorum. Özel hayatıma, bedenime, zihnime özen gösteriyorum. ve her geçen gün kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Sanırım Konyaspor olarak en son kurulan takımlardan biriyiz ve minimum sayıda hazırlık maçı yaparak sezona başlangıç yaptık. Lige çok fazla hazırlanma vaktimiz olmadı. Fakat ilk maçtan itibaren üzerine koyarak takımca iyi bir iş çıkarıyoruz.

Sezon öncesi belki de beklentiler insanlar tarafından azdı. Dışarıya çok kulak asmadan işimize odaklanmıştık. Zaten benim olduğum takımda beklenti hiçbir zaman düşük olamaz. Her zaman takımımla beraber üst sıralar için savaşırım. Dışarıdaki olumsuzluklara çok kulak asmadık. Tam tersine bizlere motivasyon oldu. Birbirimize ve hedefimize kitlenip işimize odaklandık takım olarak. İnsanlara gereken cevabı sahada vermeye devam edeceğiz.



HEDEF
EMRAH BENLİ


Konyaspor Koçu Emrah Benli, "Şu anda +2 galibiyet daha olabilirdi. Basit hatalarla iki maç kaybettik. O iki karşılaşmayı da kazanmış olsak an itibariyle kimse şaşırmazdı heralde..." diyor.

ECE ERGEZ

Açıkcası transfer sürecinde her şey çok hızlı ilerledi. Bana teklif geldiği ve kabul ettiğim zaman birçok takım sezonu açmıştı. Hatta bazı takımlar 3 haftadır antrenman yapıyordu. Genelde transfer süreci stresli geçer ama biz çok o stresi yaşadık diyemem. Çünkü yerli transferi neredeyse üç dört günde bitti! (Gülerek) 'Biz daha çok takımı kurabilecek miyiz?' sorusuyla haşır neşir olduk. O dönem boşta olan oyuncular arasından istediğimiz takımı kurduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Eksikler oldu mu? Elbette ama kadromuzdaki tüm oyuncular bireysel hedefleri olan daha yukarıları hedefleyen isimler. Bu da bize gayret ve inançla sezona çok kısa sürede hazırlanabilme imkanı verdi. Tek hazırlık maçı ve 3 haftalık kısa bir antrenman süreciyle hazır hâle geldik diyebilirim.

Transfer döneminde piyasanın çok yüksek olması bizi tabii ki zorladı. Birçok takımın bütçeleri göz önüne alındığında mütevazi bir bütçeyle yola çıktık ve tarih itibariyle kalan oyuncu sayısı azdı. Ama biz oynamak istediğimiz basketbol doğrultusunda doğru hamleleri yaptığımızı ilk antrenman haftasından sonra gördük.

Oyunculardan ne beklediğimizi anlatıp onların da inancı ve gayretli çalışmasıyla bu başlangıçtaki dezavantajı da minimum hasarla atlattığımızı düşünüyorum. Şu anda +2 galibiyet daha olabilirdi. Basit hatalarla iki maç kaybettik. O iki karşılaşmayı da kazanmış olsak an itibariyle kimse şaşırmazdı herhâlde.

Çok kısa sürede ve geç kurulmuş bir takımla sezon hedefi koymak çok doğru değil bence. Herkes birtakım yorumlar yaptı tabii ki ama biz birlikte biraz zaman geçirdikten sonra kendimize kısa süreli hedefler koymaya başladık. Şu anda içinde bulunduğumuz durum camiada çok beklenen bir pozisyon değildi ama biz kısa vadeli hedeflerimize ulaşıyoruz diyebilirim. Daha sezon çok uzun ve biz kısa vadeli hedefler koymaya devam edeceğiz.

Biz takım içinde açık açık her konuyu konuşmayı seçiyoruz. Herkese bazı sorumluluklar ve öncelikler veriyoruz. Her oyuncu basit işi mükemmel yaparsa başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Paylaşmaktan keyif alan bir takımımız var. Umuyorum böyle devam ederiz. Elbette üzerine her hafta bir şeyler koyarak ilerlemek istiyoruz.
 
Potansiyeli yüksek ve bireysel hedefleri olan bir oyuncu grubumuz var. Bu bireysel hedeflere ulaşmanın yolunun takım hâlinde başarılı olmaktan geçtiğini tüm oyuncularımın, yerli - yabancı oyuncu farketmeksizin, farkında olduğunu biliyorum. Bir işi başaracaksak birlikte başaracağız ve herkesin yanındakine ihtiyacı var. Bu fikre oyuncu grubunun ve hatta tüm staffın inanması o kimyayı otomatikman oluşturduğunu düşünüyorum.

Konyaspor'un kısa vadeli hedefleri var maç maç veya seri seri hedefler koymaya devam edeceğiz. Hâlen normal sezonun bitmesine çok uzun bir zaman var. Biz her maçı kazanabilmek için gereken gayreti göstermeye devam edeceğiz.

TBL bu sene 16 değil 18 takımlı oynanıyor. 18 olması tartışılabilir. Ancak bunun antrenörlük yapmayı zorlaştırdığını düşünmüyorum. Aynı zamanda ligin kalitesini arttığını da düşünmüyorum. Ama şampiyonluk, play-off ve ligden düşmemek için çetin bir savaş olacak. Bu zaten ilk haftalardan da kendisini hissettirdi diye düşünüyorum.

Taraftarımızın desteği çok değerli bizim için. Geçtiğimiz sezon BSL'den TBL'ye düşmek onları biraz üzdü ama bu sezon çok güzel tepkiler alıyoruz. Her hafta artan bir sayıyla desteklerini veriyorlar. Umuyorum sezonun ortasına doğru salonumuzu tekrar dolu görebileceğiz. Biz sahada çok gayret gösteriyoruz. Biliyorum ki taraftarımız da her hafta artarak desteklerini esirgemeyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum