Çıkış | Deniz Genç

"Bu sezon eski ritmimi yakalıyor olmak beni daha da motive ediyor ve daha özgüvenli oynamamı sağlıyor. Buraya gelirken bu zaten öncelikli amaçlarımdan biriydi. Bu hedefi şu ana kadar gerçekleştirdiğim için de mutluyum."

Çıkış | Deniz Genç
27 Aralık 2023 - 12:23
ECE ERGEZ

Daha önce TBL'de Akhisar Belediyesi forması giydiğim sezon çok iyi bir sene geçirmiştim. Bu sene Balıkesir'e de benzer ritmi yakalamak amacıyla geldim. Bu hedefi şu ana kadar gerçekleştirdiğim için de mutluyum. Ancak elbette burada önemli olan sezonu iyi ve takım olarak başarılı bir şekilde bitirebilmek. Bunun için de elimden geleni yapmaya devam edeceğim. İyi bir takımız ve her gün üzerine koyarak ilerliyoruz.

2 sene önce istediğim gibi bir sezon geçiremedim. Ancak geçen sezonki rolümün Samsunspor'da farklı olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk yolunda takımın neye ihtiyacı varsa onu yapmaya çalıştım. Bu sezon eski ritmimi yakalama konusu ise beni daha da motive ediyor ve benim daha özgüvenli oynamamı sağlıyor. Burada aldığım sorumluluk son 2 sezondur almadığım bir durumdu. Şu an takımdaki sorumluluğumdam şikayetçi değilim ve aldığım rolüm beni mutlu ediyor diyebilirim.

18 yaşından beri TBL'de sorumluluk alıyorum ve bunun devam etmesi benim için çok önemli. Sezon öncesi genel menajerimiz Anıl (Uyanık) Abi ve antrenörümüz Fahri (Güler) Abi ile konuştuğumuz da bu sorumluluğu alabileceğimi gördüm ve buraya transfer olmaya karar verdim. İkinci faktör ise çok iyi bir taraftarımızın olması. Her maçta salonu doldurmaları benim için ekstra bir motivasyon kaynağı. Galip geldiğimizde de yanımızdalar mağlup olduğumuzda bize küsmüyorlar; bu çok kutsal bir şey. Şehir küçük ve sürekli denk geliyoruz bu çok hoş bir durum taraftarlarımıza teşekkür ediyorum bizi desteklemeye devam etmelerini istiyoruz. Ligin en iyi taraftarına sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

Yabancı kalitesinin değişmesinin döviz artışına bağlı olduğunu düşünüyorum ve bu durum Türk oyuncular için bir şans. Yardımcı rollerden ana rollere geçme fırsatı bulduk. Bu da bizim kendimizi geliştirmemiz için büyük bir şans oldu. Son 2 sezondur eski yıllara kariyerinin henüz başında olan yabancılarla oynuyoruz. Onlarla beraber oyunumuz daha keyif veriyor. Çünkü sorumluluklarımız artıyor tekrar dediğim gibi bu da genç ve Türk oyuncular için iyi bir fırsat.

TBL'de yayın ve sponsorluğundaki ilerlemeler maçların televizyonda yayınlanması ve daha fazla izleyiciye ulaşması biz oyuncular için sevindirici. İsim sponsorunun da olması ile birlikte ligin marka değerini arttırdığını düşünüyorum. Bunların yanında artık takımların sosyal medya hesaplarının da aktifliği bizleri mutlu ediyor. Çünkü bu da ligin marka değerini arttıran bir başka durum. Bu da TBL'ye gelen oyuncular için çok büyük etki oluyor.
En büyük hedefimiz elbette BSL'ye yükselmek ama adım adım ilerleyerek hedefimize ulaşabileceğimizin farkındayız. İyi bir avantaj ile play-off'a kalmak istiyoruz. İyi bir çıkış yaptık ancak şanssız sakatlıklar yaşayarak istemediğimiz maçlar da bu süreçte kaybettik. En kısa sürede toparlanarak tekrardan bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz.

Geçtiğimiz sezonun yeri benim için ayrıydı. Hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşmak tarif edilemez bir duygu. Bence her oyuncunun tatması gereken bir his. Benim için her sezon özel ancak bu sezonun yeri şampiyonluk yaşadığımdan dolayı ayrı olacak. Emek verip karşılığını almak çok güzel bir his. Umarım bu duyguyu kariyerim boyunca daha çok yaşarım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum