Istanball Cup'ta üçüncülük UNICS'in

Istanball Cup'ta UNICS Kazan, üçüncülük maçında AS Monaco'yu 85-84 yendi.

Istanball Cup'ta üçüncülük UNICS'in
12 Eylül 2021 - 18:39
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Geçen sezon 7DAYS EuroCup final serisinde karşı karşıya gelen UNICS Kazan ile AS Monaco, Istanball Cup’ta üçüncülük için mücadele verdi.

Gelecek sezon THY EuroLeague’in yeni takımlarının bu karşılaşmasında etkili başlangıç, Tonye Jekiri ve Andrey Vorontsevich ile UNICS Kazan’dan geldi. Tataristan ekibi, daha sonra diğer oyuncuların da skora katkı vermesiyle 20-2’lik bir seri yakaladı. Etkili oyununu sürdüren UNICS, ilk 10 dakikayı 7 farklı oyuncudan sayı katkıları alarak 29-13 önde tamamladı. Kazan’ın etkili oyunu, ikinci çeyrekte Lorenzo Brown ve Artem Klimenko ile devam etti. UNICS, devre arasında soyunma odasına 49-31 üstün gitti.

Monaco, üçüncü çeyreğe Danilo Andjusic’in devreye girmesiyle biraz daha toparlanmış bir takım görüntüsü ortaya koydu. Roca Team, farkı tek hanelere düşürmeyi başardı. Son 10 dakikaya 68-59 önde giren UNICS Kazan, oyundaki hakimiyetini koruyamadı. Jerry Boutsielle, Rob Gray ve Donta Hall’un hücumdaki etkili performansları, Monaco’nun farkı 1 sayıya kadar indirmesini sağladı. (73-72) Daha sonra Rob Gray oyuna ağırlığını koydu ve Roca Team mücadelede öne geçmeyi başardı. Monaco, kıran kırana geçen mücadelenin son dakikasına 82-81 üstün girmesine karşın Artem Klimenko'nun basketlerine engel olamadı. 

Mücadeleyi 85-84 kazanan UNICS Kazan'da Lorenzo Brown, 20 sayı, 10 asist ve 4 top çalmalık performansıyla maçın en değerli oyuncusu seçildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum