Fenerbahçe Beko Istanball Cup'ta şampiyon

İlk kez düzenlenen Istanball Cup'ta ev sahibi Fenerbahçe Beko, final maçında Partizan'ı

Fenerbahçe Beko Istanball Cup'ta şampiyon
12 Eylül 2021 - 21:35 - Güncelleme: 12 Eylül 2021 - 21:46
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Fenerbahçe Beko, Istanball Cup’ın final maçında, Zeljko Obradovic yönetimindeki 7DAYS EuroCup’ın iddialı takımlarından Partizan Belgrad ile şampiyonluk mücadelesi verdi.

Maçın ilk 4 dakikasına etkili bir defansla başlayan Fenerbahçe Beko, bunu hücumuna da yansıttı. Sarı Lacivertliler, hücumda Danilo Barthel önderliğinde 10-0’lık bir seri yakaladı ve Partizan 5 dakikadan uzun bir süre sayı bulamadı. Kevin Punter, son saniyede faul alıp serbest atışları sayıya çevirmesi, aradaki farkın 12 sayıya düşürmesini sağladı. İkinci çeyreğe 22-10 önde giren Fener, Barthel’in yanı sıra Dyshawn Pierre ve İsmet Akpınar’ın hücumdaki katkılarıyla oyundaki kontrolü elinde tuttu ve devre arasında soyunma odasına 47-33 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte hücumdaki etkisi daha da artan Fenerbahçe Beko, süre almayan Devin Booker haricinde tüm oyuncularından sayı katkısı buldu. Farkı da 20 sayının üzerine çıkaran Sarı Lacivertliler, son 10 dakikaya İsmet Akpınar’ın son saniyedeki üçlüğü ile 76-48 önde girdi. Kalan sürede üstünlüğünü koruyan Fener, mücadeleyi 89-62 kazandı.

Sarı Lacivertliler'de Dyshawn Pierre, 11 sayı, 3 ribaund ve 1 asistlik performansıyla final maçının en değerli oyuncusu oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Nando De Colo seçildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum