"Türk oyuncular benim işimin büyük bir kısmı"

Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Sasa Djordjevic, bugün düzenlenen medya gününde önemli açıklamalarda bulundu. Djordjevic, yerli oyuncuların gelişimine önem verdiğini vurguladı.

"Türk oyuncular benim işimin büyük bir kısmı"
13 Eylül 2021 - 14:30
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Fenerbahçe Beko, yeni sezon öncesinde düzenlediği medya gününde, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sarı-lacivertli ekipte Baş Antrenör Sasa Djordjevic, takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, takımın tecrübeli isimlerinden Jan Vesely ve yeni transferlerden Achille Polonara açıklamalarda bulundu.

DJORDJEVIC’TEN YERLİ OYUNCULARA ÖNEM

Sezon öncesinde Igor Kokoskov’un Dallas Mavericks’e gitmesinden sonra takımın başına geçen Sırp antrenör Sasa Djordjevic, yeni sezon ile ilgili, "
Geldiğimden beri müthiş bir karşılama var. Sürekli herkes ‘Ailemize hoş geldiniz’ diyor. Bunu duymak gerçekten insanı çok özel hissettiriyor. Çok olağanüstü bir duygu. Çok uzun ve zorlu bir sezon var önümüzde. Bu formayı gitmenin ne kadar önemli olduğunu, beklentinin ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz. Bizim görevimiz takımı en iyi forma getirmek, en iyi şekilde oynatmak ve tabii ki kupaları kazanmak. Görevimiz onlar için her şeyi yapıp onları yıldızlara yüceltmek. Aynı bizim de gençliğimizde tecrübe ettiğimiz gibi aynı şeyleri yaşamalarını sağlamak. İlk günden beri inanılmaz bir yardım var. Kulüp her konuda bize yardımcı oluyor, her zaman yanımızda. Güzel bir başlangıç yaptık. Şu an birbirimizi tanıyoruz. Çok yeni yüzler var. Birlikte çalışarak, gelişerek her şeyi oturtacağız." derken, yeni transfer Şehmus Hazer’i daha önce de izlediğini ve oyununu beğendiğini şu sözlerle belirtti:

"Şehmus’u tanıyorum, izledim. Oyun şeklini çok beğeniyorum. enerjisini beğeniyorum. Atletik kalitesini beğeniyorum. Burada oyun kuruculuğunu geliştirmek istiyorum. Türk oyuncular benim işimin büyük bir kısmı. Kulübün bize sunduğu her şeyi iyi değerlendirmek gerekiyor. Bütün çalıştırdığım takımlarda oyuncuları geliştirdim. Burada da bunu yapmak istiyorum."

Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu da, Şehmus Hazer’in Fenerbahçe’ye gelişinden mutlu olan isimlerden…

Tecrübeli şutör, konu ile ilgili, "Şehmus, Milli Takım’da birlikte oynadığım, çok sevdiğim bir kardeşim. Fenerbahçe’ye geldiği mutluyum; tüm takım mutlu. Ona yardım edeceğiz. Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir camia olduğunu biliyor. Takıma çok fazla şey katacak. Önemli bir transfer oldu." Değerlendirmelerinde bulundu.

Mahmutoğlu, yeni sezonla ilgili ise, "
Heyecanlıyız. Yeni bir takımız, yeni hocamız var. Bizim için inşallah öncelikle sağlıklı, başarılı, güzel bir sezon olmasını diliyorum. Tabii ki diğer takımlar için de öncelik sağlık. Ayrı bir heyecanımız var, taraftarımıza kavuştuk. Hafta sonu iki güzel maç oynadık. Taraftarımıza kavuşmanın mutluğu vardı. İki maçı da güzel geçirdik. Dileğimiz sezona en iyi, en hazır şekilde başlamak. Yavaş yavaş hocamızın da bizden istediklerini öğreniyoruz. İnşallah bizim için güzel bir sezon olur." dedi.

VESELY’DEN YENİ YAPILANMAYA DAİR AÇIKLAMALAR


Fotoğraf: Bertan Erman / Ribaund Dergi

Fenerbahçe Beko’nun bu sezon Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yer alan oyuncuları Jan Vesely ve Achille Polonara da, yeni sezon öncesi ile ilgili görüşlerini paylaştı.


Vesely, "
Yeni yüzler, yeni oyuncular ve yeni bir sistem var. Alışmak tabii ki zaman alacak yeni koçumuzun beklentilerine. Şu ana kadar hepimiz profesyonel olarak çok sıkı şekilde çalışıyoruz. Fazla zamanımız da yok. O yüzden hızlı bir şekilde yeni sisteme alışıp anlamaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

Sarı Lacivertliler’in bu sezon Baskonia’dan kadrosuna kattığı İtalyan forvet Achille Polonara ise, "
Çok heyecanlıyım. Transferim gerçekleştiği andan itibaren inanılmaz hoş geldin mesajları aldım; ‘İstanbul’da sizi görmeyi bekleyemiyoruz’ gibi…  Burada olduğum için inanılmaz mutluyum. Burada olmak rüya gibi. Aslında ben daha da mutluyum. Ben teşekkür etmek istiyorum. Bu ailenin bir parçası olduğum için onur duyuyorum. Çok çalışıyoruz. Hazırlık maçlarımız oldu. Bu hafta da son hazırlık maçlarımız var sonra resmi maçlarımız başlıyor. Her gün daha iyi olmak için çalışıyoruz." dedi.

Manşet fotoğrafı: Fenerbahçe Beko

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları