İnanılmaz | Buğrahan Tuncer

"Böyle bir şampiyonluğu yaşadığımız için çok mutluyum. Biz takım olarak üç yıldan beri birlikte oynayan, uyumlu, ne yapacağını iyi bilen, belki de Avrupa tarihinin gördüğü en iyi kadrolardan biriyiz. Umarım seneye de ING Basketbol Süper Ligi'ni yine en üst sırada bitiririz."

İnanılmaz | Buğrahan Tuncer
01 Temmuz 2021 - 11:29 - Güncelleme: 01 Temmuz 2021 - 11:33
RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR
 
EuroLeague ve ING Basketbol Türkiye Süper Ligi'nde bu yıl başarılı, üst düzey, inanılmaz bir sezon geçirdik. Sezonu en tepede bitirdiğimiz için mutluyuz, her iki lig açısından bu sezon Anadolu Efes’in tarihinde en başarılı yılı oldu. Yaklaşık üç yıldan beri Avrupa şampiyonluğu için çalışıyorduk, çok istedik ve kupayı kazanmak için mücadele ettik.
 
İlk yılımızda final maçında CSKA Moskova’ya kaybettik, belki biraz daha tecrübesiz bir takımdık, CSKA maçı bize önemli bir ders oldu. Geçen yıl EuroLeague şampiyonluğu hedefiyle yola çıktık. Geçen yıl da oyun kalitesi, başarı ve galibiyet serisi ile en iyi sezonlarımızdan birini geçirmiştik.
 
Geçen sezon pandemiden dolayı yarım kalan bir şampiyonluk görevimiz vardı. Bu yıl yarım kalan görevi tamamlamak için sezona başladık, sezon içinde Covid-19 vakaları, sakatlıklar; açıkçası bütün sporcular için zor bir dönem oldu. Bu yıl 'Yarım kalan görevi' tamamladık. Muhteşem bir sezonu şampiyonluklar ile bitirdiğimiz için tabii ki çok mutluyuz.
 
Türkiye Ligi'nde tek mağlubiyet ile inanılmaz bir sezonu bitirdik. Neredeyse sezonu namağlup şampiyon olarak tamamlıyorduk, sadece Afyon maçında yenildik, play-off dönemi bizim için çok rahat geçti. Play-off’ta iyi maçlar olsa da çok zorlanmadan rakiplerimizi yendik.
 
Fenerbahçe Beko, bu sezon yeni kadro ve yeni bir oluşum içerisinde olduğu için final serisinde pek rekabet yaşanmadı. Fenerbahçe, hem ülke hem de Avrupa basketbolunun en önde gelen takımlarından biri; ama bu sezon eski final serilerindeki rekabeti yaşayamadık. Çok iyi bir final serisini geride bıraktık, 3-0 galibiyet serisi ile çok iyi basketbol oynadık.
 
Böyle bir şampiyonluğu yaşadığımız için ben de çok mutluyum. Biz takım olarak üç yıldan beri birlikte oynayan, uyumlu, ne yapacağını iyi bilen, belki de Avrupa tarihinin gördüğü en iyi kadrolardan biriyiz. Umarım seneye de ING Basketbol Süper Ligi'ni yine en üst sırada bitiririz.
 
Ergin Ataman, bana göre kupa ve kariyer bakımından Türk basketbolunun en iyi antrenörüdür. Kazanmadığı kupa ve lig neredeyse yok. EuroLeague, EuroCup, Saporta ile hemen hemen bütün Avrupa kupalarını aldı.
 
Ergin Hoca ile çalışmak çok keyifli diyebiliriz. Oyunculardan nasıl verim alabileceğini, nasıl katkı alabileceğini çok iyi biliyor. Ergin Ataman, oyuncu özelliklerine göre takımı inşa ediyor. Saha içerisinde oyuncuyu rahat bırakıyor. Eğer neler yapabileceğini biliyorsa, sana güveniyorsa sahadaki özgürlüğünü sağlıyor. O yüzden biz oyuncular Ergin Ataman ile çalıştığımız için kendimizi rahat ve şanslı hissediyoruz.
 
Bu sezon birçok maçta iyi performans sergiledik. En iyi sergilediğimiz maç performansı olarak CSKA Moskova maçı ile final serisinde oynadığımız Barcelona karşılaşmasını söyleyebilirim. Açıkçası bizi bu yıl çok zorlayan takım olmadı. Rakip takımlarda beni zorlayan çok oyuncu yok. Takım antrenmanlarında Beaubois beni çok zorluyor.
 
Bu sezon kendi açımdan iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Tabii ki daha iyi olabilirim, işin savunma kısmında ve oyunun istikrar konusunda kendimi daha çok geliştirebilirim. Bazen iki gün önce oynadığım maç ile iki gün sonra oynadığım maç performansı birbirini tutmuyor. Performansımı daha istikrarlı hale getirebilirim.
 
Milli takımımız genel olarak çok iyi durumda, yetenekli, potansiyeli olan oyuncular var. Takıma yeni gelen yetenekli, genç oyuncuların dâhil olmasıyla güçlü bir ekibiz. Yeni jenerasyon ile ilerleyen yıllarda hem Avrupa basketbolu hem de dünya basketbolunda tehlikeli ve potansiyeli olan bir takım olabiliriz. Milli takımda görev ve sorumluklarım tabii ki daha farklı bir durumda.. Efes’teki konumuma göre milli takımda daha yaratıcı oyuncu rolündeyim.
 
TİPLEME 
- En beğendiğin koç?
- Ergin Ataman
- En beğendiğin oyuncu?
- Sertaç Şanlı
- En iyi ilk 5'in?
- Vasilije Micic, Shane Larkin, Will Clyburn, Chris Singleton, Sertaç Şanlı
- Tek kelime ile Anadolu Efes
- Kupa

YORUMLAR

  • 0 Yorum