İnanç | Melis Gülcan

"Geçen sezon EuroCup’ta iyi maçlar oynadım, Galatasaray ile EuroLeaue'de bir üst seviyede mücadele etmek konusunda şuan bile çok heyecanlıyım. Zor bir grupta olmaktan çekinmiyorum. Elimden ne geliyorsa her maç üstüne koyarak iyi bir Melis izleteceğimden kimsenin şüphesi olmasın."

İnanç | Melis Gülcan
02 Eylül 2021 - 14:28 - Güncelleme: 02 Eylül 2021 - 14:30
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Önceki takımım Bellona Kayseri Basket ile geride bıraktığımız sezon Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi kariyerimde geçirdiğim en iyi sezonlardan birisiydi. Bireysel anlamda iyi performans vermiş olsam da takım olarak çok iyi sonuçlar alamadık. Bu anlamda içimde hâlâ az da olsa bir burukluk var. 
 
Basketbolseverlere her sene üstüne koymuş bir Melis izletmek istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum açıkçası. Kariyerimde geçirdiğim en iyi sezonlardan birisi olabilir; ama kesinlikle geçirdiğim en iyi sezon buydu demeyeceğim. Her sene üstüne koymak için var gücümle çalışacağım.

Galatasaray çok büyük bir kulüp. Derin bir kültürü olan köklü bir camia. Burada forma giyeceğim için çok heyecanlıyım. Bütün bir yıl taraftarımız ile güzel maçlar oynamak, güzel başarılara imza atmak için sabırsızlanıyorum. Antrenörümüz, yardımcı antrenörlerimiz bize destek veren diğer arkadaşlar hepsi çok iyi insanlar.
 
İyi bir kadromuz var. Ve ciddi manada çok sıkı çalışıyoruz. İyi bir hazırlık dönemi oluyor. Bütün teknik ekip ve yöneticiler bizlere çok inanıyor.
Her gün üstüne koyarak yolumuza devam ediyoruz. Genç ve tecrübeli oyuncuların bir arada olduğu bir takımız. Genç oyuncuların enerjileri, tecrübeli oyuncuların birikimleri bizi her gün bir adım daha öne atacak. Bir an önce parkeye çıkacağımız günü iple çekiyoruz. 
 
EuroLeague'de takım olarak gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek istiyoruz. Her maçı final olarak görerek sahada olacağız. Galatasaray bu kupada şampiyonluk yaşamış, kazanma alışkanlığı olan bir camia. Dolayısıyla sonuna kadar gitmemiz sürpriz olmaz. Biz saha içinde keyif alırken bizi izleyenlere de keyif veren bir serüven olmasını istiyoruz. 
 
Kendi adıma geçen sezon EuroCup’ta iyi maçlar oynadım, bir üst seviyede oynamak  konusunda şuan bile çok heyecanlıyım. Zor bir grupta olmaktan çekinmiyorum. Elimden ne geliyorsa her maç üstüne koyarak iyi bir Melis izleteceğimden kimsenin şüphesi olmasın.
 
Ayrıca Galatasaray'da A Milli Takım'da da birlikte oynadığım arkadaşlarım var, takım içinde güzel bir enerjimiz var ve hep birlikte iyiyiz. 
 
Taraftarımızın her yerde bizimle olduğunu söyleyebilirim. Gerek sosyal medyada gerekse günlük hayatta onlarla sürekli etkileşim halindeyiz. Galatasaray'a geldiğim ilk andan itibaren onlardan çok güzel mesajlar alıyorum. Taraftarların mesajlarına elimden geldiğince yanıt vermeye çalışıyorum. Çok samimi ve sıcak bir taraftar kitlemiz var. Onların önünde çıkacağım ilk maçı iple çekiyorum.
 
Bir takımı ileriye götüren, geri düştüğünde ayağa kaldıran taraftarıdır. Galatasaray taraftarı da bu anlamda büyük bir itici güç. Salonlara geri dönmeleri ile bu sezon taraftarımızla birlikte çok maç kazanacağız. Onları çok özledik.
 
Bu spor taraftar ile daha bir anlamlı oluyor. Çok uzun süre sonra A Milli Takım ile seyircili maçlar oynama fırsatı bulduk. Çok özlemişim diyebilirim. Bütün hafta onlara güzel bir maç izletmek için çalışıyoruz ve onlar olmadan gerçekten bu sporun hiçbir şekilde tadı olmuyor. Galatasaray taraftarının desteği eminim ki tahmin ettiğimden daha da fazla etkili olacaktır. Bunu yaşamak için sabırsızlanıyorum. 
 
Kısa vadede Galatasaray ile hem Avrupa’da hem de Türkiye'de şampiyonluklar kazanırken, kişisel olarak da her geçen gün üstüne koyarak bir önceki günden daha iyi bir basketbolcu olmak istiyorum. 
 
Uzun vadedeki hedefim ise örnek bir sporcu olmak. Çünkü genç arkadaşlarımızla çeşitli şekillerde sürekli iletişimdeyiz. Çoğuna baktığımda kendimi görüyorum. Ve onların hayatlarına dokunmak istiyorum. Bunu hem oynarken yapmak hem de basketbolu bıraktığımda sürdürmek istiyorum. Bu  bağlamda önümde çok uzun bir gelecek var ve gelen genç arkadaşlarımın ülke basketboluna iz bırakan sporcular olmaları için elimden ne geliyorsa yapacağım.
 
EuroBasket 2021 bizim için kötü bir turnuva oldu. A Milli Takım olarak sonuna kadar mücadele ettik; ama istemediğimiz sonuçlar aldık. Çok genç ve çok kırılgan bir kadromuz var. Önümüzde beraber oynayacağımız çok uzun yıllar var. Ve herkes bu formaya layık olmak için mücadele ediyor. Önümüzdeki turnuvalarda çok daha iyi sonuçlar ve başarılar alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Efe Güven tabii ki (Gülerek)
- En beğendiğin oyuncu?
- Sonja Petrovic 
- En iyi ilk 5'in?
- Sue Bird, Alba Torrens, Sonja Petrovic,  Breanna Stewart, Emma Meesseman, 
- En zorlu deplasman?
- Benim için bu sezona kadar en zorlusu Galatasaray deplasmanıydı. 
- Tek kelime ile Galatasaray...
- Zafer

YORUMLAR

  • 0 Yorum