Bayrak| Alperi Onar

"Fenerbahçe Türkiye'de kadın basketbolun da bir marka... Herbalife Nutrition KBSL'de namağlup şampiyon olmak; oyuncusundan, staff'ına kadar bir birliktelik ile sağlanır. Geçen sezon bunu kusursuz yaptıkları için başarılı oldular. Bu sezon yeni oyuncular olarak biz de aynı uyuma dahil olup, aynı sorumluluk bilinci ile devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için her şeyimizi sahaya koyacağız."

Bayrak| Alperi Onar
02 Eylül 2021 - 14:31
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Eski kulübüm Ormanspor kadın basketboluna yıllardır hizmet veren güzide bir kulüp. Geçen yıl Ormanspor ile Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni 4. sırada bitirdik ve Avrupa'da da devam etme şansını yakaladık. Benim kişisel olarak sorumluluk aldığım kendimi geliştirdiğim ve takıma katkı sağladığım bir sezon oldu. Bu vesileyle Ormanspor'a tekrar teşekkür ediyorum ve yeni sezonda onlara başarılar diliyorum. 
 
Fenerbahçe Türkiye'de kadın basketbolun da bir marka... Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde namağlup şampiyon olmak, oyuncusundan, staff'ına kadar bir birliktelik ile sağlanır. Geçen sezon bunu kusursuz yaptıkları için başarılı oldular. Bu sezon yeni oyuncular olarak biz de aynı uyuma dahil olup, aynı sorumluluk bilinci ile devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için her şeyimizi sahaya koyacağız.
 
Fenerbahçe ye geldiğim andan itibaren herkesin çok güzel bir ilgisi var. Kulüp olarak hem yöneticilerimiz hem antrenörlerimiz hem de değerli taraftarlarımız, imzayı attığım ilk andan itibaren bana çok sıcak bir ortam sundu. Ve eminim bu forma altında unutulmaz başarılar kazanacağız.
 
Buraya geldiğim için çok mutluyum ve her şeyin benim adıma iyi gitmesi için çok çalışacağım. Sezon bitiminde, mutlu sona ulaşmamız için elimden ne gelirse fazlasını vermek için terimin son damlasına kadar mücadele edeceğim. Bir parantez de taraftarlarımıza açmak istiyorum, attıkları destek mesajlarını okuduğumda çok mutlu oluyorum, onlara da ayrıca teşekkür ederim. Bu arada yüzde 50 kapasite ile de olsa tribünlere dönecek olmalarını bilmek çok güzel.
 
EuroLeague'de şampiyon olmak benim gibi bütün sporcuların hayalidir. Çünkü Avrupa'nın en büyük kupası ve ileride arkanızdan gelen nesle örnek oluyorsunuz, bu anlamda çok önemli bir başarı... Bu sezonu EuroLeague, Herbalife Nutrition KBSL ve Türkiye Kupası üçlemesi ile kapatmak istiyoruz. Hem kulübüm adına hem de bireysel anlamda çok değerli başarılar elde etmek için var gücümüzle çalışacağız. Ve büyük bir arzu ile beklediğimiz EuroLeague şampiyonluğuna bu sene ulaşacağımızı umuyorum...
 
Örnek aldığım çok sporcu var. Herkesten bir şeyler öğrenerek, o yönleri kendimde birleştirmek istiyorum. Milos Teodosic'in saha görüşünü, Sarunas Jasikevicius'un liderliğini, Dimitris Diamantidis'in istikrarlı oyununu kendime hep örnek aldım. Saydığım isimlerin profesyonel yaşamlarının, saha içinde ve dışındaki tutumlarının, herkes tarafından kabul gördüğü aşikar. Ve ben de onlar gibi iyi profesyonel olmak istiyorum, bunun için çok çalışıyorum. Bu söylediklerimi dinleyen 10 yaşındaki bir kardeşimin, bundan 10 yıl 12 yıl sonra profesyonel olduğunda 'örnek aldığı sporcu?' sorusuna Alperi Onar demesi benim için en büyük başarı olur.
 
Taraftarımız, imzayı attığım ilk andan beri; mesajları ile daha onların önüne çıkmadan, bana yıllardır Fenerbahçedeyim gibi hissettirmeyi başardılar. Çok güzel ilgileri var ve ben de onlar için mücadele etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Onlarla beraber sevinmeyi, başarılarımızı onlarla beraber kutlamayı çok istiyorum. Ve ilk seyircili maçımıza çıkmak için gün sayıyorum diyebilirim.
 
Bu bir spor ve biz bu sporu kulüplerimiz ve taraftarlarımız için yapıyoruz. Tribünler o kadar boş kaldı ki sanki bütün hafta antrenman yapıp hafta sonu da antrenman maçına çıkıyor gibiyiz! Çünkü izleyici olmadan hiçbir spor ne oyuncuya ne de televizyon başındaki insanlara keyif veriyor. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun aldığı kararla taraftarlarımız, yüzde 50 kapasite ile de olsa tribünlere dönecek. Bir an önce taraftarları, sağlıklı bir şekilde tribünde görmek istiyoruz. İnanın bu spor seyirci ile çok daha keyifli ve sporcular olarak biz de taraftarlarımızın karşısına çıkmak için heyecanlanıyoruz.
 
Kısa vade planım belirttiğim gibi sezonu 3 kupa ile kapamak. Uzun vade de planlarımı şuan konuşmak için erken; çünkü önceliğim bir kupa kazanmak ve eminim ki bu sezon bunu başaracağım. Buna olan inancım çok yüksek. Uzun vadede ki planlarım için de küçük bir şey söyleyecek olursam, örnek bir sporcu olmak ve arkadan gelen sporculara yol göstermek istiyorum.
 
Her Türk sporcu için A Milli Takım forması giymek, parkeye ilk adım attığınız günden beri tek hedeftir ve herkes bu hedef doğrultusunda çalışır. Biz Kadın Basketbol A Milli Takımımızın başarılarıyla büyümüş bir jenerasyonuz. Evet EuroBasket'i tatsız bir şekilde tamamladık. Takım olarak çok yeni bir kadroyuz. Hepimiz kendi takımlarımızdaki sürelerimizi arttırarak tecrübe kazanıyoruz. Bir kez daha böyle tatsız bir turnuva geçirmeyeceğimizi düşünüyorum; çünkü hepimiz gerekli dersleri aldık.
 
Önümüzdeki turnuvalara daha çok çalışarak istediğimiz ve milletimizin arzuladığı skorları alarak geri döneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kendi açımdan ay yıldızlı hedeflerime gelecek olursam Olimpiyat görmek, madalya kazanmak diyebilirim. Ve tekrar tekrar söylediğim gibi örnek sporcu olmak istiyorum. En büyük hedeflerim başarılı kupalar ile dolu bir kariyer ve arkamızdan gelen kardeşlerimize örnek bir sporcu olmak.
 
Fenerbahçe teknik kadrosu, gerçekten sıcakkanlı ve işini profesyonellikle yapan bir ekip. Staff ile tanıştığım ve organizasyonu gördüğüm anda gerçekten hedefleri olan büyük bir camianın parçası olduğumu bir kez daha anladım. A Milli Takım'da aynı hedef için mücadele ettiğim arkadaşlarımla, kulüpler bazında da ortak bir hedef için ter dökecek olmak çok güzel ve heyecan verici... Takım arkadaşlarımın hepsiyle çok iyi iletişimimiz var ve birlikte çok güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum