İmza: Yiğit Arslan & Muhsin Yaşar

Yeniden buluştular... Tofaş, geçmişinden bu yana, altyapısından yetiştirdiği oyuncularla başarılı sonuçlar elde etmiş ve bir basketbol kültürü oluşturmuştur. Bu kültürden gelen Muhsin Yaşar ve Yiğit Arslan, farklı kategorilerde, uzun yıllar birlikte oynadı. Yiğit Arslan'ın Galatasaray'dan dönüşüyle bu ikili yeniden Tofaş'ın başarıları için mücadele etmeye hazır...

İmza: Yiğit Arslan & Muhsin Yaşar
01 Ağustos 2021 - 12:47
BERTAN ERMAN
 
EVE DÖNÜŞ
YİĞİT ARSLAN

 
“İstanbul’dan kazandığım tecrübelerle ve sahaya yansıttığımı düşündüğüm, geliştirdiğim kısımlarla birlikte tekrar Tofaş’tayım. Çok heyecanlıyım ve aynı zamanda isteğim ve hırsım da çok yüksek.”
 
Galatasaray’da geçirdiğim son iki sezon büyük tecrübeler edindim. Oradaki ilk yılım gerçekten çok güzel geçmişti; fakat ikinci sezon beklenmedik gelişmeler oldu. İstanbul’dan kazandığım tecrübelerle ve sahaya yansıttığımı düşündüğüm, geliştirdiğim kısımlarla birlikte tekrar Tofaş’tayım.
 
Evim olarak gördüğüm Tofaş'a dönmekten gerçekten çok mutluyum... Hislerimi anlatmakta zorlanıyorum. Çok çok heyecanlıyım ve aynı zamanda isteğim ve hırsım da bir o kadar yüksek.
 
Tofaş, basketbolun Türkiye’de en büyük değerlerinden biri. Basketbol kulübü olarak yaşayan bir camia... Böyle köklü bir spor kulübünde tekrar yer aldığım için mutluyum, bu kulüp Türk basketbolunun da en büyük şanslarından... 
 
Tofaş'ta ön planda basketbol olduğu için tüm sistemini oyuncularla birlikte başarılı olmakta ve orta-uzun vade kazançlarla kulübü yükseltmeye çalışan bir yapı var. Bu yapı, ülkemiz basketbolu için de gerçekten çok sağlıklı bir yapı... Günlük düşüncelerden uzak.
 
Ben Tofaş’ı biraz Avrupa’da önemli bir ekol olan Zalgiris Kaunas’a benzetiyorum. Basketbol sporunu yapabileceğiniz en uygun ortamı
sağlayan, gelişiminize uygun ve seyirci kitlesi oluşturan çok güzel bir yer.
 
Muhsin Yaşar ile ben 15-16 yaşından beri birlikte oynuyorum. Saha içinde ve dışında kardeş gibiyiz. Tabii ki uzun yıllar birlikte oynayınca uyum yakalamak daha kolay.
 
Muhsin ile ben kenardayken bile birbirimize çok fazla yardımcı oluyoruz. Onunla iletişimimizin gerçekten çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum.
 
Açıkçası, bütün Avrupa kupaları aşağı yukarı aynı, hepsinin kendine göre heyecanı var... Şampiyonlar Ligi de çok güzel ve oldukça heyecanlı bir organizasyon. Sanırım bu turnuvanın en kuvvetli yanı, takım güçlerinin hemen hemen aynı olması... Takım kalitelerinin birbirine yakın olması Şampiyonlar Ligi'ni dengeli ve heyecanlı bir kupa olmasını sağlıyor.
 
Umarım Tofaş olarak biz de Şampiyonlar Ligi'ni en iyi yerde bitiririz gelecek sezon... Bu konuda hem kendime hem de takım arkadaşlarıma olan güvencim tam...
 
Tofaş’ta basketbolcu olmak isteyen kardeşlerime de bir mesajım var; eğitim hayatınızla birlikte basketbol oynamaya devam edin. Her hangi biri aksini söyledi diye ikisinden birinden vazgeçmek zorunda değilsiniz.
 
Şöyle ifade edeyim... Eğitim hayatınızda ne kadar başarılı olursanız, basketbol için o kadar rahat fedakarlık yapabilirsiniz. Genç yaşlarınızda sadece basketboldan keyif alın ve sadece oynayın. Eğitim ve sporu aynı anda götürebildiğiniz kadar götürün, ikisinden birinden vazgeçmeyin!
 
TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?

- Devin Booker
- En iyi ilk 5'in? 
- Stephen Curry, Devin Booker, Kevin Durant, LeBron James, Anthony Davis
- En zorlu deplasman? 
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Tofaş... 
- Ev
 

 
KALICI 
MUHSİN YAŞAR

 
“Tofaş’ın kültürü, gençleri oynatma istemesi, büyüklerin, abilerin gençlere yardımcı olmasıyla oluşan bir kültür. Tofaş’ın diğer kulüplerden farkları ile ilgili, buradaki çalışma ortamı, tesisleşmesi ve düzeninden bahsedebilirim.”
 
Ben Tofaş Kulübünü yuvam olarak görüyorum... Uzun yıllardır Tofaş’ta oynuyorum. Buranın altyapısından çıktım ve A takımda da hep Tofaş’ta yer aldım.
 
Bu kulüpteki aile ortamı, buradaki gençlerin Tofaş kültürüyle yetişmesi, beni bu kulüpte uzun yıllar oynamaya teşvik etti. Şu an Tofaş forması ile yedinci sezonuma hazırlanıyorum. Kulübümde çok mutluyum ve Tofaş'a karşı çok büyük aidiyet hissediyorum. Kulübümüzün Türk basketbolu için önemi çok büyük. 
 
Tofaş’ın kültürü, gençleri oynatmak istemesi; büyüklerin, ağabeyleri olarak gençlere yardımcı olmasıyla oluşan bir derin bir kültür... Tofaş’ın diğer kulüplerden farkları ile ilgili, buradaki çalışma ortamı, kulübün tesisleşmesi ve düzeninden bahsedebilirim. Bu nedenle kariyerimde burada devam etmekteyim.
 
Bursa şehrinden de bahsetmek istiyorum.  Bursa kesinlikle basketbol kültürüne sahip bir şehir. Burada basketbol oynamaktan büyük keyif alıyorum. Pandemi sonrası tribünlerin dolmasını da tüm takım olarak sabırsızlıkla bekliyoruz. Basketbol taraftarlarla daha güzel...
 
Yiğit’in (Arslan) Tofaş’a geri gelmesine çok mutlu oldum. Transfer sürecinde de çok konuştuk. Onun için de, benim için de Tofaş’a geri dönmesi çok iyi oldu. İnşallah iyi sezon geçiririz.
 
Biz Yiğit ile zaten dışarıda da çok iyi arkadaşız. Saha içinde çok rahat anlaştığım oyuncuların başından geliyor o... Galatasaray’a gidene kadar onunla yıllardır birlikte oynadım. O nedenle Yiğit Arslan ile birlikte kolaylıkla sahada anlaşabiliriz.
 
Tofaş olarak geçen sene sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Ancak buna rağmen geride bıraktığımız sezonu iyi bitirdiğimizi söyleyebilirim. İlk kez katıldığımız FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Top 16’ya kalma başarısı gösterdik. Bu önemli turnuvada Pınar
Karşıyaka ile birlikte gruptan çıkmak ve onlarla birlikte Final 8’de olmak isterdik fakat olmadı.
 
Önümüzdeki sezon daha farklı bir formatta, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Yenilenen bu turnuvada gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek istiyoruz. ING Basketbol Süper Ligi’nde ise hedefimiz ilk 4 içine adımızı yazdırmak olacak.
 
Geride bıraktığımız sezonun sonunda A Milli Takım'a gittim ve orada gerçekten çok güzel çalışma ortamı vardı... A Milli Takım'da iyi çalıştım. Milli takımdan dönünce de kulüp de yoğun fitness basketbol idmanlarıma devam ettim. Fiziğimi ve atışlarımı geliştirdim ve yeni sezona küçük bir tatil yapıp hazır bir şekilde başlayacağım.
 
Son olarak, Tofaş forması giymek ve burada basketbolcu olmak isteyen küçük kardeşlerime de bazı önerilerim var... Öncelikle onların çok çalışmaları ve her zaman sabırlı olmaları gerekir. Ben de onların olduğu yollardan geçerek buraya geldim. O yüzden nelerle karşılaşacaklarını çok iyi biliyor, ona göre uyarılarımı yapıyorum. Ayrıca, profesyonel olarak basketbolcu olma planı yapan, genç arkadaşlarımızın doğru beslenmeleri de oldukça önemli…
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Orhun Ene
- En beğendiğin oyuncu? 
- Sammy Mejia
- En iyi ilk 5'in?
- Kyrie Irving, Kobe Bryant, Michael Jordan, LeBron James, Shaquille O’Neal
- En zorlu deplasman? 
- Karşıyaka
- Tek kelime ile Tofaş... 
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum