İMZA | Tolga Geçim & Mustafa Kurtuldum

Bu sezon Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde beklentileri karşılayamasa da Şampiyonlar Ligi'nde yoluna doludizgin devam eden TOFAŞ'ın iki yerlisi Tolga Geçim ve Mustafa Kurtuldum ile bir araya geldik... Gözünü Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e diken ikili, sezonun geri kalanına ilişkin görüşlerini paylaştı.

İMZA | Tolga Geçim & Mustafa Kurtuldum
03 Nisan 2024 - 18:27
HEDEF
TOLGA GEÇİM


"TOFAŞ olarak bizim de Avrupa’da önemli hedeflerimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final’e kalarak ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz."
 
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde İspanya Ligi’nin güçlü ekiplerinde Lenovo Tenerife ile eşleştik. İspanyol temsilcisi çok tecrübeli oyunculara sahip, biz onlara göre daha genç bir takımız… Bu enerjimizi olumlu yönde kullanıp, iyi basketbol oynayarak turu geçmek istiyoruz.
 
Sezona neredeyse yeniden kurulan bir takım olarak başladık. O nedenle birbirimize alışmamız biraz zaman aldı. Kazanabileceğimiz maçları son anlarda talihsiz bir şekilde kaybettik. Şu anki hedefimiz Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off’a kalmak…  FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise Final Four’a gitmek istiyoruz.
 
Sakatlıktan yaşadığım bir sezon oldu. Zor bir sakatlıktan döndüm ve oynadığım her dakikayı en iyi şekilde değerlendirip takım arkadaşlarıma destek olmaya çalışıyorum. Sezon sonuna kadar da elimden gelenin en iyisini sahaya koymaya devam edeceğim.
 
Türkiye Ligi, Avrupa’nın önde gelen liglerinden biridir. Her sene ülkemize çok önemli yabancılar geliyor ve bu sezon ligimizden Avrupa kupalarına toplamda 11 takım katıldı. Dolayısıyla rekabet ve kalite her geçen yıl artıyor. Manisa, Aliağa gibi Ege takımların da bu yarışa dahil olmasıyla bu sezon play-off yarışı daha da bir zorlu hâle geldi. Umarım kulüplerimiz Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar almaya devam eder. TOFAŞ olarak bizim de Avrupa’da önemli hedeflerimiz var. Dörtlü Final’e kalarak ülkemizi başarıyla temsil etmek istiyoruz.
 
Bu sezon bireysel performansımda birebir savunmamı geliştirdiğimi düşünüyorum. Hücumda da seçimlerimi daha doğru kararlar vererek kullanmaya çalışıyorum. İstatistiklerim daha iyi olabilirdi tabii ki ama ben sahaya çıkınca takımın neye ihtiyacı varsa onu yapmaya gayret ediyorum. Her sezon oyunumu biraz daha yukarıya taşımaya çalışıyorum. Kişisel hedef olarak da A Milli Takım formasını tekrar giymek istiyorum.
 
Daha önce de söylediğim gibi biz yeni kurulan bir takımız… Takımın uyumunun ve kimyasının oturması biraz zaman aldı. Ama şu anda sezonun son bölümüne girilirken saha içinde ve saha dışında iyi bir uyum yakaladığımızı düşünüyorum. Ben takımın kimyasının ve uyumunun arttığını düşünmüyorum. Ama ilerleyen dönemlerde arttırmamız gerekiyor. Takımı organize etmek, takım içeresinde en doğru pozisyonu yaratmak, pick and roll oynamak gibi sorumluluklarım var.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Orhun Ene
- En beğendiğin oyuncu?
- Chuck Davis
- En iyi beşin?
- Shane Larkin - Bogdan Bogdanovic - Sammy Mejia - Chuck Davis - Ekpe Udoh
- En zorlu deplasman?
- Partizan
- Tek kelime ile TOFAŞ... 
- Aile
 
TOLGA GEÇİM
Doğum tarihi: 27 Mart 1996
Doğum yeri: Adana
Boyu: 2.05 m
Pozisyon: Forvet
KARİYERİ
2012-2014    Bandırma Kırmızı
2014-2019    Banvit
2019-2022    Anadolu Efes
2022            Bursaspor
2023            Bursaspor
2022-           TOFAŞ 
 
 
GERİ DÖNÜŞ
MUSTAFA KURTULDUM 
 
 
"Şu ana kadarki bölümünü değerlendirirsek tabii ki daha iyi bir sezon geçirebilirdim ama yine de bu kadar uzun bir süre basketboldan uzak kaldıktan sonra iyi bir geri dönüş yaptığımı düşünüyorum. Kalan kısımda da oyunumu geliştirmeye devam etmek istiyorum."
 
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sezonun geri kalanını en iyi şekilde geçirip hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Son maçlarımızın hepsini kazanıp play-off’a en iyi sıradan girmek öncelikle hedefimiz… Ben de takımın neye ihtiyacı varsa onu yaparak sahada en yüksek seviyede katkı vermeye çalışıyorum. Süper Lig, Avrupa’daki kalitenin ve rekabetin en yüksek olduğu liglerden biri, normal sezonun son virajına girerken de takımların birbirine bu kadar yakın galibiyet sayısında olması bunu kanıtlıyor. 
 
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ilk önceliğimiz Final Four’a kalmak… İspanya temsilcisi Tenerife güçlü, tecrübeli ve bu seviyeleri iyi oynayan bir takım. Bizim için zor bir deplasman olacak ama elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtıp, hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.
 
Bu sezon bireysel performansımı değerlendirdiğimde özellikle bire bir savunmada kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Hücumda da her zaman kendi şutuma güvenen bir oyuncuyum... Bu sezonla birlikte bu özelliğimin de üzerine koyarak ilerlediğimi düşünüyorum.
 
Geçen sene uzun ve yorucu bir sakatlık geçirdim. Bu sezon açıkçası kariyerim açısından önemli ve değerli geçiyor. Sakatlıktan sonra hem sağlıklı kalıp hem de takımıma en iyi katkıyı vermeye çalışıyorum. Sezonun şu ana kadarki bölümünü değerlendirirsek tabii ki daha iyi bir sezon geçirebilirdim ama yine de bu kadar uzun bir dönem basketboldan uzak kaldıktan sonra iyi bir geri dönüş yaptığımı düşünüyorum. Sezonun kalan kısmında da oyunumu geliştirmeye devam etmek istiyorum.
 
Kariyer hedef ve planlarımda; öncelikli hedefim A Milli Takım kadrosuna çağrılmak… Sonrasında ise EuroLeague seviyesinde bir oyuncu olmak amaçlarım arasında yer alıyor. Takımımızım sisteminde en büyük hedefim aslında takıma yardım etmek ve katkı sağlamak… Gerçekten yetenekli oyuncularımız var ve onlarla beraber oynarken yan görevleri yapmak gerçekten önemli.
 
Savunmada sert ve iyi olmanın en önemli rollerimden biri olduğunu düşünüyorum. Sonrasında ise hücumda doğru topları kullanıp, pick&roll oynarken takımıma alan yaratmak görevlerim arasında diyebilirim. Tabii ki ekstra işler yaptığım da oluyor. Orhun Abi'yle (Ene) de bunun üstüne konuştuğumuz zamanlar oldu. Kendisi bana her zaman yardımcı oluyor. 
 
Bence Türk oyuncular daha fazla sorumluluk almaya başladılar ve bunun da aslında ligimiz için önemli olduğunu söyleyebilirim. Takımların Türk basketbolcularına değer verdiklerini görmek mutluluk verici… Umarım daha da çok bu durumları görebiliriz.
 
TİPLEME: 
- En beğendiğin antrenörler?

- Orhun Ene, Yakup Sekizkök
- En beğendiğin oyuncu?
- Bogdan Bogdanovic
- En iyi 5'in?
- Vasilije Micic - Shane Larkin - Bogdan Bogdanovic - Luigi Datome - Walter Tavares
- En zorlu deplasmanlar?
- Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka
- Tek kelime ile TOFAŞ
- Aile
 
MUSTAFA KURTULDUM
Doğum tarihi: 10 Mayıs 2001
Doğum yeri: İstanbul
Boyu: 1.91 m
Pozisyon: Gard / forvet
KARİYERİ
2018-2021    Anadolu Efes
2020-2021    Merkezefendi Belediyesi
2021-2022    Büyükçekmece
2022-           TOFAŞ

YORUMLAR

  • 0 Yorum