Bengü Arseven | Uyum

Beşiktaş BOA Genel Menajeri Bengü Arseven, "Takımımızda herkes elinden gelen en iyi katkıyı sahada veriyor. Saha içinde ve saha dışında muazzam bir uyum var. Teknik ekibimizde yine aynı şekilde oyuncularımızla çok uyumlu…" diyor.

Bengü Arseven | Uyum
03 Nisan 2024 - 15:30 - Güncelleme: 03 Nisan 2024 - 15:53
HÜSEYİN DEMİR
 
Avrupa’daki takımlarla kendimizi kıyasladığımızda bütçe olarak diğer takımların çok gerisinde olduğumuzu görsem de başarımız ortada... EuroCup’ta Tango Bourges karşısında 20 sayı gerideyken evimizde oynadığımız maçı 9 sayı farkla kazanmamız bizim için dönüm noktası oldu. Takımın kendine güveni gelerek neleri başarabileceklerini gördü. Sonrasında final yolculuğuna kadar geldik.
 
Gerçekçi hedefimiz her zaman EuroCup’ta yer almaktı… Tabii ki Euroleague seviyelerini de denedik ama Beşiktaş olarak önceliğimizde EuroLeague yoktu. Sezon başında esas hedefimiz olan EuroCup’a yönelik plan ve bütçe kurarak ona göre bir takım oluşturduk.
 
Dana Evans’ın basketbolu ve oyun karakteri ile takım için en iyi katkı ve desteği sunuyor. Fedakarlığı ve liderliğiyle takımda dikkat çekiyor. Takımın kimyasının ve uyumunun gayet iyi durumda olduğunu görüyorum. Basketbolculuk bir yere kadar ama karakter ve kişilik daha önemlidir. Ne kadar iyi basketbolcu olursanız olun karakteriniz kötüyse o takımı çürütürsünüz. Bizim takımımızda bu tarz oyuncular yer almıyor. Herkes sahada elinden gelen en iyi katkıyı veriyor. Saha içinde ve saha dışında muazzam bir uyum var. Teknik ekibimizde yine aynı şekilde oyuncularımızla çok uyumlu… Burada bir parantez de Elif Bayram'a açmak istiyorum. O da takımdaki özel isimlerden...
 
Türkiye Kupası istediğimiz gibi geçmedi. Dar bir rotasyonda oynuyoruz ve uzatmalarda kızlar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Hakemlerin de taraflı kararları oldu ama o konuya fazla girmek istemiyorum. Ligde hedefimiz final oynamak.
 
EuroCup’ta final oynadık diye Süper Lig’i ötelemedik. Normal sezonu da istediğimiz gibi iyi bir yerde bitirdik. Ligde yenemeyeceğimiz takım yok. Fenerbahçe ile de kafa kafaya oynadık. Bizim şampiyon olduğumuz senede Fenerbahçe ile final oynamıştık. O zamanda bizim takımımızın bütçesi rakiplerimize göre daha düşük seviyelerde yer alıyordu. Takımımız her zaman yüreği ile oynuyor. Bu senede oyuncularımız potansiyelini sahaya yansıtıp kalbiyle oynuyorlar.
 
Kadın basketbolunda bir dönem şampiyon olduğumuzda hep dolu tribünlere oynuyorduk. Çeşitli nedenlerden dolayı taraftarımız bize küsmüştü. Biz o döngüyü bu sene kırdık. Sürekli futbolun konuşulduğu ülkemizde gönül isterdik ki her branşta başarılı olalım. Geçen sene de lige kötü başlamıştık. Daha sonra Aziz Akkaya ile ivme yakaladık. Basketbolumuz taraftarların gözünde gayet iyi bir duruma geldi. İstediğimiz desteği ilk dönemlerde alamamıştık ama son maçlarda taraftarlarımız 6. oyuncu oldu. İnanıyorum ki final maçlarında da bizi yalnız bırakmayacaklardır. 
 
TİPLEME: 
- En beğendiğiniz koç?

- Aziz Akkaya
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Arzu Özyiğit
- En iyi ilk 5'iniz?
- Dana Evans, Jovana Nogic, Mihaela Lazic, Elif Bayram, Yueru Li
- En zorlu deplasman?
- Benim dönemimden söyleyeyim, şimdi de Süper Lig'e yükseldiler Zonguldak - Ereğli 
- Tek kelime ile Beşiktaş...
- Beşiktaşk

YORUMLAR

  • 0 Yorum