İmza | Gary Browne & Isiah Pineiro

Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi'nde Porto Rikolu iki iyi arkadaş Gary Browne ile Isiah Pineiro rakip olacak... Türkiye'ye yabancı olmayan daha önce Daçka'da forma giyen Aliağa Petkimli Brown ile ligimizdeki ilk sezonunda Darüşşafaka forması giyecek olan Pineiro'nun rekabeti büyük ilgi uyandıracak.

İmza | Gary Browne & Isiah Pineiro
01 Eylül 2021 - 13:56
RÖPORTAJ: BERTAN ERMAN

HAZIR KITA
GARY BROWNE


"Ben her zaman basketbola hazır biriyim; ama bu sefer biraz daha farklılıklar vardı. Çünkü vücudumu hazırlamak için önümde daha fazla vaktim oldu. Bende büyük bir istek ve güç var; ayrıca hedeflerime ulaşmam için çalışmak gerekiyordu ve ben de bunu yaptım. "

Türkiye’ye geri döndüğüm için kendimi çok iyi hissediyorum. Avrupa’ya geldiğimden beri, birçok ülkede oynadım. Türkiye gerçekten çok güzel bir yer. Burada çok iyi insanları var. ING Basketbol Süper Ligi zorlu, mücadeleci ve güzel bir lig... 
 
Şimdi Aliağa Petkim için İzmir’deyim. İstanbul’a göre buranın havası, çevresi daha güzel ve burada kendimi evim Porto Riko’ya yakın buluyorum. Benim açıdan burası gerçekten çok güzel bir yer. 
 
Türkiye’deki ilk sezonum benim açımdan oldukça güzel geçmişti. Buradaki ligin nasıl olduğunu, takımların nasıl çalıştığını, benim oyunuma karşı stratejilerini maç içerisinde nasıl değiştirdiklerini gördüm. Fakat Darüşşafaka'da oynadığım dönem maalesef Covid-19 ortaya çıktı! Ki pandemi hâlâ da bitmiş değil. 
 
O sezona ve Daçka'ya dönersek, ciddi şekilde play-off şansımız vardı. Basitçe söylemek gerekirse, işimiz yarım kaldı; hedefimizi gerçekleştiremedik. Bu da mental olarak bizleri çok etkiledi. Umarım bu sezon sorunsuz bir şekilde geçer ve Petkim Spor ile ING Basketbol Süper Ligi'nde play-off’a kalırız.
 
Porto Riko olarak Tokyo Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde hayal kırıklığına uğradığımızı söyleyebilirim. Çünkü ne yapabileceğimizi hayal edebiliyorduk. Bu takım da ona göre kurulmuştu. Bazen bazı zamanlarda bazı işler biraz zor olur. 
 
Porto Riko Milli Takımı'nda, Avrupa’da oynayan birçok oyuncu var. Uzun süredir de birlikte oynuyoruz. Olimpiyat Elemeleri karşılaşmaları da Avrupa maçları gibi geçti. Biliyorsunuz ki, Porto Riko küçük bir ada ülkesi. Orayı temsil ediyoruz. En önemli hedeflerimden biri de Olimpiyatlar’a katılmaktı. 
 
İtalya’ya karşı 13 sayı farkla önde olduğumuz maçı verdik. Sırbistan ile olan yarı final maçı daha farklıydı. Ama en iyi 10 takım arasındaki bir ülkeye kaybettik. Doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyorum ve bir sonraki Olimpiyatlar’da yani Paris 2024'te yer alacağımıza inanıyorum.
 
Isaiah Pineiro, kardeşim gibidir. Birçok yerde ve milli takımda birlikte oynadık, her zaman birbirimize destek olduk. Onun adına gerçekten mutluyum. Basketbol hayatının erken bir döneminde ve Daçka gibi bir takımda oynayacak olması, onun için iyi bir fırsat. Ama ben kendi sezonuma ve kendi takımım Petkim Spor'a odaklanmış durumdayım.
 
Ben her zaman basketbola hazır biriyim; ama bu sefer biraz daha farklılıklar vardı. Çünkü vücudumu hazırlamak için önümde daha fazla vaktim oldu. Bende büyük bir istek ve güç var; ayrıca hedeflerime ulaşmam için çalışmak gerekiyordu ve ben de bunu yaptım.
 
Hayatın her alanında gideceğiniz hedefte fiziksel ve mental olarak hazır olmak zorundasınız. Hepimizin birer hedefi var ve gerek sezon öncesinde, gerek sezon içinde bunun için çalışıyoruz. Bireysel olarak hem fiziksel hem de mental olarak hazır olmalısınız.
 
İzmir basketbolundan bahsetmem gerekirse Pınar Karşıyaka’da daha önce hiç oynamadım; ama iyi bir taraftarı var. Tabii ki Petkim’in de iyi bir taraftarı var. İzmir’de çok güzel taraftar kitleleri bulunuyor. Onlar sahada 6. adam oluyorlar ve biz de buna ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü tribün desteği size kendi sahanızda olduğunuzu hatırlatıyor.
 
Bu sezon Petkim Basketbol olarak hedeflerimize adım adım ilerleyeceğiz. Önümüzde çok önemli hedeflerimiz var, hem ligde hem de kupada başarılı olmak istiyoruz. 
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç? 

- Luis “Wichie” Ruiz (Porto Riko’da 18 yaşımda koçumdu)
- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
- Tek kelime ile Petkimspor...
- Basketbol
 
GARY BROWNE
Doğum tarihi: 24 Mart 1993
Ülkesi: Porto Riko
Boy: 1.85 m.
Pozisyon: Oyun kurucu
 
KARİYERİ

2015 Maratonistas de Coamo
2016 - 2019 Atléticos de San Germán
2017 - 2019 Ironi Nes Ziona
2019 - 2020 Darüşşafaka
2020 - 2021 Dolomiti Energia Trento
2021 Atléticos de San Germán
2021 -         Petkimspor
 

 
KENDİNDEN EMİN
ISAIAH PINEIRO

 
"Darüşşafaka olarak bu sezon hedefimiz, hangi kulvar olursa olsun oynadığımız tüm maçları kazanmak. Takım olarak biz oyuncular iyi bir refleks gösterirsek, hedefimize doğru emin adımlarla ilerleriz, takımımızda bu potansiyel var."
 
İstanbul'a geliş sürecim aslında çok da uzun sürmedi! Menajerim Darüşşafaka transferim için benimle konuştu ve Darüşşafaka hemen benim ilgimi çekti. Buraya gelmeden önce özelikle takım kadrosuna ve koça baktım. Darüşşafaka geçen sezon FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde de oynamış iyi bir takım. 
 
Ayrıca herkesin bildiği gibi ING Basketbol Süper Ligi, Avrupa’nın en iyi 3 ligi arasında yer alıyor. Harika bir lig ve buranın benim için harika bir fırsat olduğunu düşündüm ve hemen Darüşşafaka'nın yolunu tuttum!
 
Porto Riko Milli Takımı'ndan arkadaşım Gary Browne iki yıl önce burada; Darüşşafaka’da oynamıştı. Hem Türkiye'de oynadığı dönemde hem de geçen sezon İtalya Ligi ile EuroCup’ta iyi işler çıkardı. Browne bana burada oynamamın, yüksek seviyelere çıkmak için mükemmel bir fırsat olduğunu anlattı. Koç Selçuk Ernak'tan da biraz bahsetmem gerekirse, o gerçekten çok iyi bir antrenör.
 
Gary ayrıca bana bu harika şehir İstanbul'dan da bahsetti. Türkiye hakkındaki izlenimlerini uzun uzun konuştuk onunla... Bence Gary Browne mükemmel bir oyun kurucu. İyi pas atan, çabuk, iyi pick&roll oynayan, defansta da iyi olan skorer bir isim. Bence onunla karşı karşıya gelmek çok eğlenceli olacak.
 
Basketbol Şampiyonlar Ligi güçlü bir lig. Birçok iyi takım EuroCup yerine Şampiyonlar Ligi'ni tercih etti. Buradaki takımlarda birçok yetenekli oyuncu var. Kendi yerel liglerinde üst seviyelerde olan takımlar bunlar... Şampiyonlar Ligi'ndeki rekabet gerçekten çok iyi. Takımlara iyi bir destek var, bence gerçekten çok iyi bir lig.
 
Porto Riko Milli Takım ile Olimpiyat Elemeleri'nden de bahsetmem gerekirse... Biliyorsunuz ki, Sırbistan dünyada en iyi 5 takım arasında yer alan bir ülke. EuroLeague’de ve NBA’de oynayan yıldızları var. Ayrıca şunu da eklemeliyim ki, Sırbistan gerçekten zorlu bir deplasman. Olimpiyat Elemeleri’nde ev sahibiydiler ve kendi sahalarında çok iyi oynuyorlar.
 
İtalya da iyi bir takım. İtalyanlara karşı ilk yarıda farklı bir şekilde öndeydik; ancak üstünlüğümüzü koruyamadık. Sırbistan karşısında ise, skorbord gerçeği tam olarak göstermiyordu! 
 
Bence Porto Riko Milli Takımı olarak doğru yoldayız. Takımımızda birçok genç oyuncu var. Önümüzdeki 2023 Dünya Kupası’nda iyi bir şansımız var, ben böyle olduğunu düşünüyorum. 
 
Eşimle birlikte İstanbul’u biraz gezme fırsatımız oldu. Buradaki tarihi camilere gittik. İstanbul Boğazı’nı gezdik. Ancak sezon öncesinde buna pek fazla imkân olmuyor. Antrenmanlardan sonra eve gidip dinleniyorum. Sezon öncesi hazırlıkları oldukça yoğun geçiyor.
 
Darüşşafaka olarak bu sezon hedefimiz, hangi kulvar olursa olsun oynadığımız tüm maçları kazanmak. Takım olarak biz oyuncular iyi bir refleks gösterirsek, hedefimize doğru emin adımlarla ilerleriz. Takımımızda bu potansiyel var.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Phil Jackson
- En beğendiği oyuncu?
- Kobe Bryant
- En iyi ilk 5'in?
- Kyle Allman, Kyle Guy, DaQuan Jeffries, Michale Kyser, Eric Mika
- En zorlu deplasman? 
- Sırbistan
- İki kelime ile Darüşşafaka...
- Sıkı çalışma
 
ISAIAH PINEIRO
Doğum tarihi: 2 Şubat 1995
Ülkesi: Porto Riko
Boy: 2.01 metre
Pozisyon: Forvet

KARİYERİ
2019–2020 Stockton Kings
2020–2021 VEF Rīga
2021 Piratas de Quebradillas

YORUMLAR

  • 0 Yorum