Hep daha iyiye

“Koronavirüs testimin pozitif olmasından dolayı çok şaşırdım. Testler negatife dönene kadar 14 gün takımdan ayrı kalmak benim için iyi olmadı; ama kimseye bir şey olmadan atlatmaksa mutlu etti. Uzun süredir basketbol oynamamak beni daha perçinledi. Tekrar oynamak için sabırsızlanıyorum...”

Hep daha iyiye
02 Ekim 2020 - 15:58 - Güncelleme: 02 Ekim 2020 - 16:12

RÖPORTAJ: OĞULCAN ÇOKSAYAR

Kayseri Basketbol ve A Milli Takım'ın yıldızı Melis Gülcan, insanlığı tehdit eden koronavirüs'e yakalanarak tüm sevenlerini korkutmuştu. Süreci sorunsuz atlatan 24 yaşındaki oyuncunun; bu dönemde yaşadıkları, sezona dair umutları, geleceğe yönelik hedefleri ve A Milli Takım'daki jenerasyon geçişine dair düşüncelerinin olduğu bölüm ile sizleri başbaşa bırakalım...

- İlk olarak geride bıraktığımız sezon ile başlayalım... Beyaz sezon ilanını nasıl değerlendiriyorsun?

- Açıkcası alınması gereken bir karar olduğunu düşünüyorum. Pandemi nedeniyle oynanamayan bir sezondan bahsediyoruz ve o zor şartlar altında ligin tekrar başlayıp tamamlanması biraz zor gözüküyordu. Bu şekilde sezonun tamamlanması hem daha sağlıklı ve adaletli oldu diyebilirim. Aksi takdirde yaşanabilecek sağlık sorunları çok ciddi olabilirdi. İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğu su götürmez bir gerçek. Alınan karar bu açıdan hem çok yerinde hem de liglerde mücadele eden sporcular, teknik heyet ve her türlü personeli koruyan bir önlem oldu. Bu açıdan bakınca da gayet yerinde ve adil bir karar olduğunu söylemek mümkün.

- Tüm dünyayı kasıp kavuran, herkesin ortak düşman olarak gördüğü koronavirüs salgını seni de olumsuz etkiledi. Testlerinin pozitif çıktığı süreç içinde neler yaşadın?

- Beklemediğim bir haberdi çünkü Kayseri'ye geldiğim günden beri salon ve ev arasında mekik dokuyordum. Açıkcası pozitif olmasından dolayı çok şaşırdım. 14 günlük süreç boyunca evde vakit geçirdim. Bu süreçte tedavimi oldum ve negatif sonuçlanan 2 testin ardından takıma katıldım.

Tam olarak tempomuzun artmaya başladığı dönemde 14 gün takımdan ayrı kalmak benim için iyi olmadı; ama kimseye bir şey olmadan atlatmak tabii ki beni mutlu etti. En kısa zamanda arayı kapatarak takıma tüm enerjimle destek vermek istiyorum. Umarım bu süreci takım olarak en sağlıklı şekilde atlatarak yeni sezonda hedeflediğimiz başarılara odaklanacağım.

- Yüzleri güldüren negatif haberinin ardından nasıl bir süreç geçirdin?

- Aslına bakarsanız kendimi bu konuda biraz şanslı hissettim. Çünkü bu hastalık tüm dünyada etkisini gösteren ve on binlerce insanı hayattan kopartan bir hâl aldı. Kısa bir süre içinde büyük bir sorunla karşılaşmadan hastalığı atlatmak sevindirici oldu.

Evde kaldığım dönemde hastalığı araştırırken herkesin benim gibi atlatamadığını gördüm. Bu bende buruk da olsa bir sevinç oluşturdu diyebilirim. Buradan da şu an herhangi bir durumdan ötürü hastanede bulunan herkese acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa zamanda bu hastalığın net bir tedavisi bulunur ve insanlar rahat bir nefes alabilir.

- Yeniden antrenmanlara başlamak, senin açıdan çok daha farklı bir önem taşıyor desek yerinde olacaktır. Yeni sezona dair belirlediğin hedefler neler?

- Burada güzel zamanlar geçirdim ve tekrar aynı çatı altında olmak benim bazı süreçleri hızlı atlatmamda çok yardımcı olacak. Çünkü şehri biliyorum, kulübü biliyorum, o alışma sürecini 1-2 saatte atlattım diyebilirim. Kayseri benim gerçek anlamda 2. evim gibi oldu. Burayı ve burada olmayı seviyorum. Buraya davet ettiklerinde de çok fazla düşünmeden 'evet' dedim ve şuan buradayım.

Kendi hedeflerimi kariyerimin en iyi sezonunu geçirmek üstüne kurdum diyebilirim. Uzun süredir basketbol oynamamak beni biraz daha perçinledi. Tekrar oynamak için sabırsızlanıyorum. Hem ligde hem de Avrupa'da takım olarak en üst seviyeye gitmek üstüne bir plan kurduk. Ve kadro olarak bu başarabilecek kapasitedeyiz. Belirlediğimiz hedeflere inşallah ulaşırız. Hedeflediğimiz başarılara ulaşmak için gerçek potansiyelimizi parkeye yansıtmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

- Kayseri forması ile kısa ve uzun vadeli hedeflerinden söz eder misin?

- Dediğim gibi, Kendi hedeflerimi kariyerimin en iyi sezonunu geçirmek üstüne kurdum. Takım olarak da hep daha büyük hedefler için çalışan bir yapımız var. Çok yetenekli isimlere sahibiz. Bunun yanı sıra takımın tecrübeli isimleri de bizlere hedeflerimize ulaşabilmek adın yol gösterici rol üstleniyor. Kısa vadeli olarak düşündüğüm ilk şey takım halinde potansiyelimizin en üst noktasına ulaşabilmek. Bunu başarabilirsek her şey bizim için daha kolay olacak ve hedeflerimizi aynı ölçekte bir sonraki aşamaya taşımamıza vesile olacaktır.

Hem ben hem de takım arkadaşlarım başarı çıtasını her geçen gün birer basamak yükselterek, emin adımlarla başarılara ilerlemek istiyoruz.



- Kariyerinin devamı açısından hedeflediğin en üst nokta neresi?

- İlk olarak kısa vadeli hedeflerime ulaşırsam gerisi domino etkisi gibi olacaktır. Bu süreçte kendimi her daim geliştirerek potansiyelimin en üst seviyesine ulaşmaya çalışacağım. A Milli Takım'ın değişilmez oyuncularından olup hep birlikte bizden önceki jenerasyonun kazandığı müthiş başarıları tekrarlamak istiyorum. Bizden önceki jenerasyonların ülkeye yaşattığı sevinçleri tekrarlamak ve hatta mümkün olduğu kadar yukarı taşımayı hedefliyorum. Tabii ki bunun için her zamankinden daha çok çalışarak hedeflerime bir adım daha yaklaşmak istiyorum.

- Ay yıldızlılarda değişen jenerasyonun kilit parçalarından biri olarak, son dönemde alınan olumsuz neticeler için düşüncelerin neler? Gelecek turnuvalarda bu durumu tersine çevirebileceğinizi düşünüyor musun?

- Takımımız bir değişim sürecinden geçiyor ve bu süreçte zor günler de olacak tabii ki. Alınan son olumsuz neticeler için yol kazası demek istiyorum. Çünkü henüz değişimin başında olduğumuz bir süreçti. Böyle zamanlarda yaşanabilecek olumsuzluklar da doğal.

Tabii ki takımımızın alışık olmadığı ve bize yakışmayan sonuçlar oldu. Ancak sonunda eski parlak günlerin geleceğinden şüphem yok. Çünkü çok yetenekli isimlere sahibiz. Doğru planlama ve iyi bir çalışma ile jenerasyon geçişini tamamlayıp gelecek turnuvalarda yeniden bize yakışan sonuçlar alacağımızdan eminim. Daha önce başardık şimdi de başarabiliriz.

TİPLEME
- En beğendiğin koç
- Roberto Iniguez
- En beğendiğin oyuncu?
- Sonja Petrovic
- En zor deplasman?
- İspanyol takımları
- En iyi 5'in
- Lindsay Whalen - Diana Taurasi - Sonja Petrovic - Sancho Lyttle - Elizabeth Williams
- Tek kelime ile Kayseri Basket?
- Mutluluk

KÜNYE:
Doğum Tarihi: 28 Mayıs 1996
Doğum Yeri: İstanbul
Pozisyon: Kısa forvet
KARİYERİ
2013-2017 Fenerbahçe
2017-2018 AGÜ Spor
2018-2020 Botaş
2020-         Kayseri Basketbol


YORUMLAR

  • 0 Yorum