#HedefNet | Bora Uludüz

Sigortam.net CEO'su Bora Uludüz, "Bulunduğumuz ligin değerinin artmasını, hem kendi markamıza kattığı itibar hem de ülkemiz basketboluna sağladığı katkılar anlamında önemli buluyoruz. Bu nedenle takımımızı tüm iLab grup şirketleri olarak sonuna kadar destekliyoruz" diyor.

#HedefNet | Bora Uludüz
28 Aralık 2022 - 13:38 - Güncelleme: 28 Aralık 2022 - 13:59
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
- Artık basketbol ile özdeşleşen Sigortam.net'in yolu bu spor ile ilk ne zaman kesişti? Basketbol branşına yatırım yapmaya nasıl karar verdiniz?

 
- Sigortam.net iLab grup şirketlerinden biri. Basketbola olan yatırımlarımız da iLab kurucu ve yönetici ortağı Sayın Mustafa Say’ın vizyonu ile başladı. Türk sporuna olan katkımızın çıkış noktasında, hem kulüplerimizin hem de genç yeteneklerimizin, şirketlerimizin sahip olduğu kaynaklarla desteklenmesi gerektiği bilinci yatıyor.
 
2013 yılında tamamen genç oyunculardan oluşan bir kadroyla bölgesel ligde mücadele eden Sigortam.net-Pertevniyal isimli takımımız kuruldu. Bizim için önemli dönüm noktalarından biri ise 2020 yılında iLab’in Bandırma Kırmızı’yı satın alarak kulüp sahibi olmasıydı. Bugün misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde Sigortam.net olarak mücadele eden takımımıza 2013 yılından beri isim sponsoru olarak destek veriyor olmamız bizim için büyük bir gurur kaynağı.
 
- Misli.com TBL'nin marka değerinin yükselmesinde sizin gibi büyük kuruluşların varlığı önemli rol oynuyor. Siz ligin artan değeriyle ilgili ve size kattıkları ile ilgili neler söylemek istersiniz?
 
- Sporun toplumsal yaşam kalitesinin artmasındaki önemli unsurlardan biri olduğunun farkındayız. Gençlerin spora yönlendirilmesi, altyapıya yapılan yatırımlarla genç yeteneklerin keşfedilmesi, sonrasında ülkemizin uluslararası arenada başarılara imza atması için herkese görev düştüğüne inanıyoruz. Bulunduğumuz ligin değerinin artmasını, hem kendi markamıza kattığı itibar hem de ülkemiz basketboluna sağladığı katkılar anlamında önemli buluyoruz. Bu nedenle takımımızı tüm iLab grup şirketleri olarak sonuna kadar destekliyoruz.
 
- 2000 yılında Türkiye'nin ilk dijital sigorta platformu olarak kurulan Sigortam.net kısa zamanda büyük bir yol kat etti. Rakiplerine oranla daha genç olan bu kurumun büyümesindeki en etkili faktörler neler oldu?
 
- Sigortam.net, Türkiye’de dijital dönüşümün henüz bu kadar hız kazanmadığı ve gündemde olmadığı bir dönemde, yani 2000 yılında Türkiye’nin ilk ve lider dijital sigorta platformu olarak kuruldu. İlk günden bu yana istikrarlı bir şekilde büyümemizde, müşterilerimizle kurduğumuz güçlü güven ilişkisi ve teknolojimize, insan kaynağımıza sürekli yatırım yaparak hizmet standardımızı hep yukarıya taşımamız etkili oldu. Bugün, 7 milyon müşterinin hayatına dokunan, 23 farklı sigorta şirketiyle çalışan, öncü bir insurtech şirketi olarak faaliyet gösteriyoruz.
 
2022 yılında köklü bir dönüşümden geçtik. Yapay zeka algoritmasıyla müşterilerimize düşük fiyat, geniş kapsam ve fiyat-performans açısından üç alternatifli şeffaf bir yönlendirme sunmaya başladık. 'Müşterinin Şampiyonu' olma vizyonumuz takımımızın şampiyonluk hedefi ile paralel ve bu vizyon doğrultusunda sigorta gibi kompleks bir ürünü, çok daha anlaşılır, basit, uygun ve erişilebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Dijitalleşme ve teknolojinin imkânlarını en üst düzeyde kullanırken, uzman insan kaynağımızla müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmak istiyoruz. Yeni nesil teknolojik çözümleri insan dokunuşuyla harmanlayarak sigorta alanında müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıma hedefiyle yeniliklerimizi sürdürüyoruz.
 
- Bu yoğun iş temponuzda peki spora vakit ayırabiliyor musunuz? Sigortam.net'in BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde oynadığı iç sahada maçlarını salondan takip edebiliyor musunuz?
 
- Evet elimden geldiğince spor yapmak için vakit yaratmaya çalışıyorum. Haftanın 3 ya da 4 günü antrenman yapıyorum. Günlük programımı aksatmamak için özellikle sabah saatlerini spora ayırıyorum. Sabah saat 06.00-07.00 arasında spor salonunda çalışıyorum.
 
Sigortam.net Basketbol Takımı’nı geçen sezon yakından ve çok sıkı takip ettim. Bu sene de kendilerini tribünlerden desteklemek ve BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde oynadığı iç sahada maçlarında yanlarına yer almak için olabildiğince zaman yaratıyorum. Sigortam.net çalışanlarımız da büyük bir heyecanla sahamızdaki maçlarda takımımızı desteklemek için
tribünlerdeki yerlerini alıyorlar.
 
- Misli.com TBL'nin yine doğal favorilerinden olan Sigortam.net'in bu sezonki BSL hedefi için neler söylersiniz? Ligin en iddialı takımları olarak hangilerini görüyorsunuz?

 
- Çok güçlü bir takımımız var ve hedefimiz Süper Lig’e yükselmek. Bu nedenle tüm teknik kadro ve takımın güçlü oyuncuları ile mücadeleyi son maça kadar galibiyetlerle sürdüreceğimize inanıyorum. Ligde iddialı rakiplerimiz de var. Özellikle Bodrum ve
Samsun'un kadrolarını güçlü buluyorum. Bu nedenle Sigortam.net’in de sahaya yansıtacağı oyunla birlikte oldukça keyifli müsabakalar izleyeceğimize eminim.
 
- Kendi sektörünüzün lider kurumlarından biri iken aynı zamanda basketbolda da verdiğiniz destekle kulüp en büyük favorilerden gösteriliyor. Spora yaptığınız bu değerli yatırımla ilgili neler söylemek istersiniz?
 
- Ülkemizde çok değerli sporcularımız ve kulüplerimiz var ve çok rekabetçi bir ortamda hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. O nedenle Türk sporuna verilecek her desteğin çok kıymetli olduğuna inanıyoruz. iLab grup şirketleri olarak biz de takımımızın uzun vadeli vizyonunu ve hedeflerini gerçekleştirmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Sigortam.net özelinde isim sponsorluğumuzun yanı sıra takımımızın farklı ihtiyaçlarında da her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum