Hedef kürsü

Kenan Sipahi, "Yetenekli bir kadroyla EuroBasket 2025'in eleme maçlarına odaklanarak Avrupa Şampiyonası'nda yer almayı hedefliyoruz. Sonrasında da madalya hedefimiz var, bu takımda o potansiyelde..." diyor. 

Hedef kürsü
12 Mart 2024 - 19:08

HÜSEYİN DEMİR 
 
Türk Milli Takımı olarak yapabileceğimiz çok büyük ve iyi işler var. Jenerasyon değişiminden sonra takımın uyumunu sağladık. Grup aşamasını iyi bir şekilde bitirip daha sonra Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak istiyoruz. NBA’de oynayan oyuncularımız var. Hem EuroLeague’de hem de Avrupa liglerinde boy gösteren basketbolcularımız da bulunuyor. Kaliteli bir kadromuz olduğundan dolayı bunu en yüksek performansla sahaya yansıtmak istiyoruz.
 
Bu tarz sezon içerisinde olan grup aşama maçları esasında zor oluyor. Yetenekli bir kadroyla iki karşılaşmaya da odaklanarak Avrupa Şampiyonası'nda yer almayı hedefliyoruz. Ergin Ataman ile iletişimiz çok iyi ve bu bizi motive ediyor.
 
Oyun kurucu ve pivot pozisyonlarında oynamak hiç kolay değil… Oyuncu kurucu pozisyonunda olduğunuzda yaşça olgunluk gerektiren bir konumda olmanız gerekiyor. Tecrübe edinerek oyunumun daha iyi seviyelere geldiğini düşünüyorum. Tabii ki her basketbolcu, milli takımın oyun kurucusu olmak ister.
 
Takım olarak madalya alma hedefimiz var. Bizlerde elimizden gelenin en iyisini sahada sergilemeye çalışıyoruz. Bunun için de daha özgüvenli olmamız gerekiyor. Efsane basketbolculardan Ender Abi (Arslan) takımda yardımcı antrenör olarak çalıştığı için ondan çok şey öğreniyorum. Kendi oyunculuk kariyerinde yaptıkları bize örnek oluyor.
 
Kariyerimde çok iyi oyuncularla birlikte çalıştım. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Avrupa’da forma giydiğimde herkesten bir şeyler öğrendim. Pınar Karşıyaka’da Errick McCollum ile çok iyi iletişimimiz var. Bana yardımcı olmaya çalışan tecrübeli bir oyuncudan besleniyoruz. Kendisi skorer bir basketbolcu olduğu için oyun içerisinde beni rahatlatıyor.
 
Zor zamanlarda, oyundan düştüğünüzde kritik anlarda topu kullanmak çok önemli… Türk oyunculara daha fazla süre verildiğinde biz kendimizi kanıtlayabiliyoruz. Genç ve yerli oyuncuların kendi takımlarında aldıkları süreler milli takımı etkiliyor. Bizim oyuncuların da burada yapması gereken yurt dışına çıkarak forma giyebileceğimiz yerlere gitmek... Takımlarımızdaki antrenörler, yöneticiler ve menajerlerin Türk oyunculara güvenmesi lazım…
 
Pınar Karşıyaka ile Türkiye Kupası’nda kendi açımızdan ümitliydik… Anadolu Efes’in bu sezonki en iyi dönemlerinden birine denk geldik. İstediğimiz performansı tam olarak sahaya yansıtamadık. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde üçlük yüzdemiz çok isabetli olduğu için başarılı bir grafik çiziyoruz. Kupa maçında maalesef düşük yüzdeyle oynadık.
 
Bazen istediğiniz şeyler gerçekleşmiyor. Geçen sezon Süper Lig'de başarılı bir şekilde finale kadar çıktık. Bu sezonda adım adım gideceğiz... Öncelikle play-off hedefiyle yarı final ve ardından finale kadar çıkmayı istiyoruz. Taraftarlarımızın da gücüyle tabii ki şampiyonluğu hedefliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum